Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2013 H αυθαιρεσία αυτή δεν προκαλεί καμία αύξηση στα μεγέθη που αναφέρονται στην κατηγορία 4. (ο<40% για δόμηση κάλυψη και 0<20% για ύψος).Άρα με το σκεπτικό αυτό θα έβαζα κατηγορία 4 και όχι 5. Στην κατηγορία 5 δεν έχουμε καταλήξει αν είναι υποχρεωτικό ο ιδιοκτήτης να ακολουθήσει τα σχετικά για να εξαιρεθεί οριστικά. Μπορεί να θέλει να διατηρήσει τη κατασκευή για 30 χρόνια.
manos4 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2013 Pavlos33, συμφωνω κι εγω με τη λογική σου οτι μας ενδιαφερουν οι υπερβασεις στα πολεοδομικα μεγεθη. Τοτε ομως γιατι λεει ο νομος "αυθαιρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης"? Αναφερεται λες μονο στις υπερβασεις δόμησης που προκύπτουν απο αλλαγή χρήσης οταν με τη χρήση της άδειας επιτρεπόταν μεγαλύτερη δόμηση από οτι για την πραγματική χρήση? Ευχαριστώ για την απαντησή σου
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2013 Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά διότι ΔΕΝ είμαι απολύτως βέβαιος για το τι ακριβώς εννοούν αυτοί.
Thodoris4 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2013 (edited) Διαστροφικός νόμος.. Edited Δεκέμβριος 2 , 2013 by Thodoris4
Alpal Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2013 (edited) 2 ξεχωριστά ΦΚ για να υπολογιστεί ο μειωτικός συντελεστής στην αυθαίρετη προσθήκη του 95. Για τον προσδιορισμό της κατηγορίας θα βάλεις αριθμητή τα συνολικά αυθαίρετα τετραγωνικά και παρανομαστή τα συνολικά εγκεκριμένα τετραγωνικά της άδειας. Για τον υπολογισμό του συντελεστή υπέρβασης δόμησης θα βάλεις τα συνολικά αυθαίρετα τετραγωνικά στον αριθμητή και στον παρανομαστή θα βάλεις τα τετραγωνικά που αντιστοιχούν στο σημερινό συντελεστή δόμησης του οικοπέδου. ο συντελεστής υπέρβασης δόμησης θα είναι ο ίδιος και για τα 2 ΦΚ. στα συνολικά αυθαίρετα τετραγωνικά μπαίνουν και αυτά που είναι από πρόχειρες κατασκευές ή βοηθητικούς χώρους (π.χ. μια αυθαίρετη αποθήκη >15 m2) ή τετραγωνικά από κατασκευές με αναλυτικό (π.χ. ένα στέγαστρο); άρα αυτό το κλάσμα (για το συντελεστη υπέρβασης δόμησης) είναι κοινό για όλη την υπαγωγή και θα είναι ίδιο σε ολα τα ΦΚ; τα ίδια ισχύουν και για την υπέρβαση κάλυψης; πάλι θα βάζουμε την ίδια (τη συνολική) σε κάθε ΦΚ; και στο ποσοστό της και στα μ2; ε δεν γίνεται ρε παιδιά να δηλώνεις στο ΦΚ 15 μ2 της υπέρβασης Κ.Χ. και δίπλα, στην κάλυψη υπέρβαση κάλυψης 55 μ2(τα συνολικά)! Edited Δεκέμβριος 3 , 2013 by Alpal
architect_duth Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2013 Ο συντελεστής ΥΔ πρέπει να είναι ο ίδιος σε όλα τα ΦΚ. Προσωπικά, έχω καταλάβει - καταλήξει ότι στον αριθμητή του κλάσματος για τον συντελεστή ΥΔ, βάζουμε ΜΟΝΟ τα τμ που έχουμε στα "κουτάκια", άρα όχι τμ της ΚΑΤ.3 (πχ αποθήκη 10τμ).
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2013 Λογικά ό,τι αποτιμάται σε τ.μ. πρέπει να μπαίνει, ανεξαρτήτως του σε ποιά κατηγορία ανήκει.
architect_duth Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2013 Ναι, αλλά εάν είναι ΚΑΤ.3 ή υπολογίζεται με αναλυτικό (πχ αλλαγή χρήσης από κύρια σε κύρια) τότε δεν φαίνονται στα "κουτάκια" τα τμ. Δεν νομίζω πως τότε πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για τον συντελεστή ΥΔ.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2013 Άλλο πράγμα αν αποτιμάται σε τ.μ. και ανήκει στις "λοιπές παραβάσεις" (που δεν υπάρχει κάτι ...τέτοιο).
architect_duth Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2013 Υπάρχει βρε συ... Εάν έχεις αλλαγή χρήσης από κύρια σε κύρια, τότε το πας με αναλυτικό και όχι με ΥΔ. Εάν είναι η μοναδική αυθαιρεσία, τότε δεν σε αφορά ο συντελεστής. Εάν όμως έχεις πχ και έναν κλεισμένο η/χ, τότε πρέπει να βρεις τον συντελεστή. Τότε, θα λάβεις υπόψη σου τα τμ της αλλ. χρ. ή μόνο τα τμ του η/χ? Εγώ λέω μόνο τα τμ του η/χ, τα οποία είναι και αυτά που μπαίνουν στα κουτάκια.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα