Arche Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2014 Ευχαριστώ θα το παλέψω πάντως, Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorita2271 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2014 Καλημερα!! Μια ερωτηση και απο μενα. Σε αδεια τετραοροφης οικοδομης εχει κατασκευαστει υπογειο (ολο κατω απο το εδαφος -εχω πιλοτι απο πανω ) με βοηθητικη χρηση και δεν αναφερεται στην συσταση Η επιφανεια του ειναι οσο και η καλυψη απο πανω της Pilotis Στην περιπτωση αυτη τι κατηγορια βαζω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2014 Ακόμη ένα θέμα που δεν έχει αποσαφηνιστεί. Αν θεωρήσεις ότι έχεις μηδέν χιλιοστά τότε το κλάσμα σύγκρισης (και ο συντελεστής υπέρβασης) τείνει στο άπειρο και η κατηγορία θα είναι η 5 (>>> 40%). Αν θεωρήσεις ότι η σύγκριση γίνεται με το Σ.Δ όλου του οικοπέδου, λογικά η κατηγορία σου βγαίνει 4. Διαλέγεις, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ή περιμένεις για μια ακόμη "αμφιλεγόμενη" διευκρίνηση, εγκύκλιο κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton_civeng Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2014 (edited) Καλημερα!! Μια ερωτηση και απο μενα. Σε αδεια τετραοροφης οικοδομης εχει κατασκευαστει υπογειο (ολο κατω απο το εδαφος -εχω πιλοτι απο πανω ) με βοηθητικη χρηση και δεν αναφερεται στην συσταση Η επιφανεια του ειναι οσο και η καλυψη απο πανω της Pilotis Στην περιπτωση αυτη τι κατηγορια βαζω ? Εφ όσον το υπόγειο δεν αναφέρεται στην σύσταση τότε απλά δεν είναι διηρημένη ιδιοκτησία αλλά αδιαίρετος και με ποσοστά συνιδιοκτησίας επ αυτού τα ποσοστά όλων των συνιδιοκτητών επί του οικοπέδου. Το μερίδιο δε των συνιδιοκτητών επί της αδείας είναι ως γνωστόν όλος ο Σ.Δ . Άρα στον παρανομαστή του συντελεστή κατ.4 θα πάει όλη η επιφάνεια του Σ.Δ. ΚΑΤΑ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΥΓΚΥΡΙΟΤΗΤΑ.pdf Edited Μάιος 13 , 2014 by Anton_civeng Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorita2271 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2014 Το υπογειο δεν μετρα στην δομηση. Εγω ομως ειμαι υποχρεωμενη να το υπολογισω ως 114(επιφανεια υπογειου)/271 (συνολικη επιτρεπομενη δομηση )?=0,42 > 40% οποτε παω κατηγορια 5?Φυσικα οντας τακτοποιημενες καποιες αλλες αυθαιρεσιες (/ηχ , κτλ) μπορω να παω για νομιμοποιηση αυτου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton_civeng Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2014 (edited) Το υπογειο δεν μετρα στην δομηση. Εγω ομως ειμαι υποχρεωμενη να το υπολογισω ως 114(επιφανεια υπογειου)/271 (συνολικη επιτρεπομενη δομηση )?=0,42 > 40% οποτε παω κατηγορια 5?Φυσικα οντας τακτοποιημενες καποιες αλλες αυθαιρεσιες (/ηχ , κτλ) μπορω να παω για νομιμοποιηση αυτου ? Το υπόγειο εφ όσον δεν είναι στην άδεια, ή εφ όσον έγινε εκ των υστέρων χώρος Κ.Χ, και προκειμένου για τακτοποίηση υπολογίζεται ως Υ.Δ και ο συντελεστής κατ.4 είναι όπως τον αναφέρεις. Νομιμοποίηση μπορείς να κάνεις εφόσον είναι Β.Χ ή έχεις υπόλοιπο συντελεστή. Πάντως η θεμελίωση ήταν τόσο βαθειά ώστε ν αφήνει ύψος για νέο υπόγειο, αν έχω καταλάβει καλά;;;; Edited Μάιος 13 , 2014 by Anton_civeng Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorita2271 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2014 Εγινε εκσκαφη μεχρι να βρεθει το φυσικο(σταθερο ) εδαφος διοτι υπηρχαν επιχωματωσεις και ετσι δημιουργηθηκε το υπογειο το οποιο ειναι πραγματι βοηθητικος χωρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2014 Η γνώμη μου είναι ότι, είναι ...."καραμπινάτη" περίπτωση Κατηγορίας 5 με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton_civeng Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2014 Εγινε εκσκαφη μεχρι να βρεθει το φυσικο(σταθερο ) εδαφος διοτι υπηρχαν επιχωματωσεις και ετσι δημιουργηθηκε το υπογειο το οποιο ειναι πραγματι βοηθητικος χωρος Dorita2271 κατάλαβα, οπότε αν συντ.=42% τότε κατ.5 «καραμπινάτα» όπως λέει κι ο ΙΑΣΟΝΑΣ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2014 Τι το ψάχνετε ,αφού έτσι ή αλλιώς Κ5 είναι ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα