ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2014 Γι' αυτούς (όχι για μένα): Ακίνητο = (και) οριζόντια ιδιοκτησία
architect_duth Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2014 Συγνώμη αλλά ή είμαι χ@ζός ή δεν καταλαβαίνω Ελληνικά ή ΚΑΙ τα δύο!!!!!! "Για τον υπολογισμό του ποσοστού των υπερβάσεων των αυθαιρεσιών συνυπολογίζονται όλοι οι αυθαίρετοι κλειστοί χώροι κύριας χρήσης που προσαυξάνουν το συντελεστή δόμησης του ακινήτου." όχι της ιδιοκτησίας! Αρα λοιπόν σε μια πολυκατοικία που έχουμε 5 ΟΙ, στους υπολογισμούς του ΔΚ βάζω ΟΛΕΣ τις ΥΔ συνολικά, βλέπω το ποσοστό της ΥΔ και βάζω κατηγορία!... Σε αυτή τη κατηγορία θα ανήκει κάθε αυθαιρετο της κάθε ιδιοκτησίας του ακινήτου! Σου απαντάει κάτω ο ΙΑΣΟΝΑΣ. Βασικά, ο ΝΟΜΟΣ λέει αυτό που καταλαβαίνεις. Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ μετά, ήρθε και είπε να κοιτάμε την ΟΙ. Γι' αυτούς (όχι για μένα): Ακίνητο = (και) οριζόντια ιδιοκτησία Μα αφού το λέει η εγκύκλιος!!!!!! 1
skifx Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2014 (edited) οκ duth κ Ιάσονα ευχαριστώ για τις απαντήσεις. το κατάλαβα οτι πάμε με ΟΙ γιατί διαφορετικά βγαίνουν κατι τρελά πρόστιμα... Είχα στο μυαλό μου οτι όπως βγαίνει το Διαγ. Κάλυψης που υπολογίζονται στο τέλος ολες οι σούμες όλων των ΟΙ έτσι υπολογίζεται και το % ΥΔ. Αλλα οκ τελικά κάθε ΥΔ ΟΙ υπολογίζεται ξεχωριστά... Edited Φεβρουάριος 1 , 2014 by skifx
LESS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2014 καλησπερα συναδελφοι σε οικοπεδο με οα και με μεγιστη επιτρεπομενη δομηση 400 μ2 εχουν γινει 4 μεζονετες τακτοποιω τη μια απο τις 4 ως εξης υπογειο που εγινε κατοικια 38 μ2 με 98/1000 εχει συνλεστη υπερβασης 38/400*98χιλιοστα = 0,97 αρα βαζω 50% εως 100% στην κατηγορια ομως τι κανω? πρεπει να λαβω υποψιν και τις αλλες 3 μεζονετες που εχουν την ιδια παραβαση? τα 'πολεοδομικα μεγεθη' που λεει ο νομος αφορουν ολοκληρο το οικοπεδο? εχω και ενα αναλυτικο προυπολογισμο για το ξεμπζωμα του υπογειου ειμαι κατηγορια 5 λοιπον?. ευχαριστω πολυ για το χρονο σας
skifx Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2014 νομίζω <40% πας σε κατηγορία 4...άρα 5 κάθε μεζονέτα είναι εξ’ολοκήρου μοναδική και ξεχωριστή ιδιοκτησία; κάθε μεζονέτα έχει διαφορετικές ΟΙ; δες τα λίγο... επίσης έχεις ΥΥ για το υπόγειο
LESS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2014 πας σε κατηγορία 4...άρα 5 ? δεν σε παρακολουθω... ναι καθε μεζονετα ειναι ξεχωριστη ΟΙ ΥΥ για ποιο λογο? αφου το υπογειο εγινε στη σωστη σταθμη και μιλαμε πλεον για διαμορφωση περιβαλλοντα χωρου (ετσι εχω καταλαβει τουλαχιστον απο αυτα που εχω διαβασει)
lia1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2014 Έχω περίπτωση οικοπέδου εμβαδού 50,00μ2. εντός του οποίου χτίστηκε αποθήκη 22 μ2. προ του 50 (χωρις άδεια , άρα κατ. 5).Ο πελάτης μου άλλαξε την παλαιά στέγη και έβαλε μια νέα από λαμαρίνα.Και τον έγραψαν βεβαίως για όλο το κτίσμα, μιας και χάνει το ακίνητο την ιδιότητα πρό του 55 όταν πραγματοποιείται νέα εργασία αυθαίρετα. Τώρα θέλει να το τακτοποιήσει.Το οικόπεδο όμως είναι μη άρτιο. Μπορεί? Επίσης να σημειώσω ότι η πλευρά του οικοπέδου προς τον δρόμο, ρυμοτομείται.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2014 Έχω περίπτωση οικοπέδου εμβαδού 50,00μ2. εντός του οποίου χτίστηκε αποθήκη 22 μ2. προ του 50 (χωρις άδεια , άρα κατ. 5).Ο πελάτης μου άλλαξε την παλαιά στέγη και έβαλε μια νέα από λαμαρίνα.Και τον έγραψαν βεβαίως για όλο το κτίσμα, μιας και χάνει το ακίνητο την ιδιότητα πρό του 55 όταν πραγματοποιείται νέα εργασία αυθαίρετα. Τώρα θέλει να το τακτοποιήσει.Το οικόπεδο όμως είναι μη άρτιο. Μπορεί? Επίσης να σημειώσω ότι η πλευρά του οικοπέδου προς τον δρόμο, ρυμοτομείται. Είσαι βέβαιη γι' αυτό;;;;;;;
lia1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2014 ιάσονα καλησπέρα.Ναι είμαι, καθώς μου έχει τύχει παρελθοντικά ανάκληση της βεβαίωσης προ του 55 σε κτίσμα στο οποίο πραγματοποιήθηκε αυθαίρετη αντικατάσταση στέγης.Η αιτιολόγηση της πολεοδομίας ήταν η παραπάνω.
lia1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2014 το θέμα ειναι τωρα τι κάνει.Μπορεί να τακτοποιήσει?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα