Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2016 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2016 Η πολυκατοικία διοικείται βάσει των ψήφων . Οπότε η απόφαση της πλειοψηφίας με βάση τις ψήφους θα προκύψει. Αν θυμάμαι καλά στους πίνακες τα ποσοστά συνιδιοκτησίας μπορεί να έχουν δεκαδικό μέρος, ενώ οι ψήφοι είναι μόνο ακέραιοι αριθμοί.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2016 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2016 σωστα, αλλα να κανουμε την εξης διευκρινηση εάν δεν υπαρχει κανονισμος, δεν υπαρχει "πινακας ψηφων" και ολα αναγονται σε ποσοστα εξ αδιαιρετου οικοπεδου... Εαν υπαρχει κανονισμος, υπαρχουν ολοι οι σχετικοι πινακες και, συνηθως, οι ψηφοι αντιστοιχουν στα χιλιοστα "στρογγυλοποιημενα" οπως ειπε και ο παυλος... Τελος, εαν εχει κρατηθει "αερας" - εστω 100 χιλιοστα - τοτε τα ποσοστα αναγονται σε/900στα και οι ψηφοι ομοιως... αλλα για διευκολυνση υπολογισμων αντιλογιζονται στα "χιλια"
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2016 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2016 Οπότε, Δημήτρη ο ιδιοκτήτης του αέρα μάλλον δεν έχει ψήφους στη γενική συνέλευση αφού η τελική αναγωγή των 900/1000 έγινε στα 1000/1000. Είναι σωστή η σκέψη;
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2016 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2016 (edited) τωρα...με τα μαθηματικα...εχω πολυ κακες σχεσεις... :mrgreen: και βεβαια ο "αερας" δεν ψηφιζει...ουτε συμμετεχει σε δαπανες Ο αερας, εκτος απο τα χιλιοστα του, σε ολες τις στηλες του πινακα κανονισμου, εχει "παυλες" . θα ελεγα οτι εστω δυο ΟΙ που εχουν απο 450 χιλ καθε μια και υπαρχει αερας για 100 χιλ. τοτε στην στηλη των χιλιοστων γραφουμε 450/450/και 100 αντιστοιχα. και στο συνολο στο τελος βγαζουν 1000 Ενω στην στηλη των ψηφων στη σχετικη στηλη του κανονισμου γραφονται διπλα σε καθε ΟΙ 450, 450 και "0" διπλα στον αερα και για να μην εχουμε το μπερδεμα των 900/900 ψηφων απλα για διευκολυνση αντιλογιζονται σε 500 και 500 στο δε "αερα" μπαινει "παυλα" [κατα ρητη προβλεψη στον κανονισμο οι ψηφοι θα "διορθωθουν" οταν χτισει και ο "αερας". Μεχρι τοτε, θα υπαρχουν στην ταρατσα τα λεγομενα απο καθηγητη σας [κατα μαρτυρια συναδελφου] ... "παλουκια αισιοδοξιας"] Edited Δεκέμβριος 24 , 2016 by dimitris GM 1
anvar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2017 Καλημέρα και καλή χρονιά... μελετάω μία περίπτωση στην οποία έχω μία δυόροφη οικοδομή με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησιας με δύο ιδιοκτήτες. στο ισόγειο υπάρχει ένα διαμέρισμα και στον όροφο 2, όπου ο μεν Α ιδιοκτήτης έχει το ισόγειο 462 χιλ και το ένα διαμέρισμα του α ορόφου 214 χιλ και ο Β ι διοκτήτης ( ο δικός μου) το άλλο διαμέρισμα του α ορόφου 324 χιλ. Η επικοινωνεία του ορόφου γίνεται με εξωτερική κλίμακα και μέσω του εξώστη στα δύο διαμερίσματα. Μάλιστα στο συμβόλαιο αναφέρει πωε το κλιμακοστάσιο αποτελεί κοινόχρηστο χώρο των διαμερισμάτων μόνο του ορόφου. οι αυθαιρεσίες που εντοπίστηκαν στην στάθμη του ορόφου έιναι η διαφορετική διαμερισμάτωση ( η άδεια το έδειχνε ένα διαμέρισμα ενώ έγιναν δύο) και η αλλαγή των εξωστών (΄΄εγιναν μεγαλύτεροι) που αποτελούν όμως κοινοχρηστο χώρο του ορόφου. στο ισόγειο υπάρχει στν ακάλυπτο χώρο ένα λεβητοστάσιο και μία αποθήκη. πως μπορώ να κάνω τακτοποίηση όλων των αυθαιρετων της οικοδομής ( με τι ποσοστά?). αν θέλω να τακτοποιήσω μόνο το δικό μου διαμέρισμα η διαμερισμάτωση δεν θα "περιλαμβάνει και το διπλανό διαμέρισμα"?
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2017 To λεβητοστάσιο και η αποθήκη, ανήκει σε κάποιον από τους τρεις ιδιοκτήτες; Επιθυμεί κάποιος να τα έχει ως δικά του και να τα τακτοποιήσει; Αν οι ιδιοκτήτες θέλουν να είναι κοινόχρηστα, μπορείς να κάνεις μια δήλωση με παράβαση τη διαμερισμάτωση και αλλαγή επιφάνειας εξώστη του διαμερίσματος και μια δεύτερη δήλωση για τις αυθαιρεσίες επί κοινόχρηστων χώρων οικοπέδου και οικοδομής που θα αφορούν και τους τρεις συνιδιοκτήτες. Η διαμερισμάτωση περιλαμβάνει το διαμέρισμα του πελάτη σου και αν ο ιδιοκτήτης του όμορου συμφωνήσει και συμμετέχει στη μισή δαπάνη, θα αφορά και αυτόν σε μετέπειτα βεβαίωση μεταβίβασης για το δικό του διαμέρισμα.
anvar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2017 επειδη ο εξώστης αποτελεί Κ.Χ του ορόφου μπορώ να τον τακτοποιήσω μαζί με την διαμερισμάτωση ή μαζί με τα υπόλοιπα Κ.Χ? και αν μπορώ να τα τακτοποιήσω με την διαμερισμάτωση τι ποσοστά θα βάλω? θα βάλω και τους δύο ιδιοκτήτες? Γενικότερα σε περίπτωση που έχω ένα διαμέρισμα που έχει κάποια αυθαιρεσία με συσταση ΟΙ και υπάρχουν και αυθαιρεσίες στον Κ.Χ που ανήκουν σε όλους τους ιδιοκτήτες ( π.χ λεβητοστάσιο), για να γίνει μια μεταβίβαση αρκεί μόνο η τακτοποίηση της αυτοτελής ιδιοκτησίας ή και αυτών( των αυθαιρεσιών) που είναι κοινή για όλους ( με την λογική πως και η αυτοτελή ιδιοκτησία συμμετέχει στα κοινόχρηστα με το ποσοστό της, οι οποόιοι Κ.Χ έχουν αυθαιρεσίες...) . τωρα δεν ξέρω αν ο συνειρμός μου είναι διατυπωμένος σωστά ώστε να μπορείτε να καταλάβετε... Οι αυθαιρεσίες που είναι σε χώρο Κ.Χ πρέπει αποκλειστικά και μόνο να τακτοποιούνται σε διαφορετική δήλωση?
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2017 Για τη μεταβίβαση ανεξάρτητης ιδιοκτησίας αρκεί η τακτοποίηση των αυθαιρεσιών αυτής και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με τα κοινόχρηστα. Αν αποφασίσεις να τακτοποιήσεις τις αυθαιρεσίες επί κοινοχρήστων το κάνεις σε ξεχωριστή δήλωση με συναίνεση των συνιδιοκτητών.
anvar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2017 ναι μάλλον όλοι έτσι λειτουργούμε, χωρίς να το αναφέρει και ξεκάθαρα κάπου. Δλδ αν πάρουμε την περίπτωση που τακτοποιήσεις τις αυθαιρεσίες μίας αυτοτελής ιδιοκτησίας, χωρίς να τακτοποιήσεις την αυθαίρετη αποθήκη που είναι στον Κ.Χ και ανήκει σε όλους με το ποσοστό κάθε αυτοτελής ιδιοκτησίας (συνεπώς και αυτής που τακτοποιείς), κάπου το όλο "πράγμα" έρχεται σε αντίθεση.. το συμπέρασμα είναι πως δίνουμε βεβαίωση νομιμότητας σε μία αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία που συμμετέχει με το ποσοστό της σε κάτι που είναι αυθαίρετο....
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2017 Ναι ακριβώς όπως το λες είναι. Και φυσικά προκύπτει το παράδοξο που είχα αναφέρει και σε άλλο νήμα ότι μπορεί να έχεις σε ένα ακίνητο διάφορες ιδιοκτησίες με σύσταση και να τις μεταβιβάσεις όλες μία μία χωρίς ποτέ να τακτοποιήσεις αυθαιρεσίες που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους όσο πολλές και αν είναι αυτές. Από την άλλη υπάρχει φυσικά και λογική σε αυτή τη διάταξη γιατί φαντάσου σε ένα συγκρότημα 100 διαμερισμάτων να πρέπει να ελέγξεις ολόκληρο το ακίνητο και να ψάχνεις συναινέσεις για να τακτοποιήσεις κοινόχρηστα. Δεν θα μεταβιβαζόταν τίποτα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα