dimitris GM Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2017 δεν λες το ειδος του ακινητου, το εμβαδον, το ειδος της αυθαιρεσιας κλπ... παντως, ο επικαρπωτης "θα" εχει δικαιωμα υπαγωγης μετα την ψηφιση της σχετικης τροποποιημενης διαταξης με τον νεο νομο. Σημερα δεν αναφερεται στο αρθρο 11, μεταξυ των δικαιουμενων. Αν δεν βιαζεσαι, περιμενε να δουμε την διατυπωση στον νεο νομο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2017 (edited) Καλησπέρα, σε παρόμοια περίπτωση που μου έτυχε και που οι αυθαιρεσίες ήταν λειτουργικό κομμάτι του καταστήματος και είχαν δομηθεί από τον μισθωτή, έκανα υπαγωγή στο όνομα το μισθωτή αφού ήρθε σε συνενόηση για το οικονομικό με τον ιδιοκτήτη και αφού πρόσθεσαν τον όρο στο μισθωτήριο συμβόλαιο που να του επιτρέπεται η έκδοση άδειας δόμησης. Ούτε εξουσιοδότηση ούτε συνέναιση αλλά όρος στο μισθωτήριο πρέπει να υπέρχει. Να ρωτήσω αν εχεται καποια ιδέα στην περίπτωση που ο πατέρας έχει αναπηρία, η μητέρα την επικαρπία και στην οποία γίνεται η δήλωση υπαγωγής ενώ οι ψιλές κύριες είναι οι δύο ανήλικες κόρες? [αυτο ήδη απαντηθηκε] ευχαριστώ για το πρωτο, θεωρω οτι εχετε προβλημα. Θα μπορουσε να τακτοποιησει ο ιδιοκτητης, χωρις περαιτερω προβληματα. Τωρα, με το δικαιωμα του μισθωτη να εκδοσει αδεια και να τακτοποιησει...κλπκλπ. η υποθεση περιπλεκεται "φορολογικα" Κατ' ουσια θα συντρεχει περιπτωση "ανοικοδομησης σε οικοπεδο τριτου" και θα εχετε πλειστα οσα φορολογικα θεματα. Ρωτησατε προηγουμενως τον λογιστης σας? εδιτ προφανως η μισθωση εγινε πριν το 2011 για δομημενο κτισμα Και οι αυθαιρεσιες εγιναν μεχρι τον Ιουλιο του 2011 Τι "δικαιωμα" εκδοσης αδειας ανοικοδομησης πηρε ο μισθωτης για κτισμα που ειχε ηδη χτισθει και για αυθαιρεσιες που εγιναν πριν το 2011 με τροποποιηση στο μισθωτηριο μετα το 2011? Edited Σεπτέμβριος 23 , 2017 by dimitris GM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex99 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2017 (edited) Σε διπλοκατοικία η μητέρα έχει στο ένα διαμέρισμα 100% πλήρη κυριότητα και στο άλλο διαμέρισμα 100% επικαρπία με ψιλό κύριο κατά 100% τον γιό της. Έχει γίνει σύσταση αλλά θέλουν να ρυθμίσουν και τους κοινόχρηστους χώρους. Μπορεί να γίνει μία δήλωση για όλα με 3 ξεχωριστά φύλλα καταγραφής ανά ιδιοκτησία και κοινόχρηστα, εφόσον υπάρχει η συναίνεση του γιού για το ένα διαμέρισμα και τους κοινόχρηστους; Ελπίζω πως ναι, γιατί έτσι το έχω ήδη βάλει.. Edited Νοέμβριος 2 , 2017 by Alex99 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Largy Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2017 (edited) Ελπίζω πως ναι, γιατί έτσι το έχω ήδη βάλει.. ο επικαρπωτης "θα" εχει δικαιωμα υπαγωγης μετα την ψηφιση της σχετικης τροποποιημενης διαταξης με τον νεο νομο. Σημερα δεν αναφερεται στο αρθρο 11, μεταξυ των δικαιουμενων. Αν δεν βιαζεσαι, περιμενε να δουμε την διατυπωση στον νεο νομο. κατά τα παραπάνω δεν μπορείς διότι έχεις 2 διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Κοίτα μήπως πρέπει να μεταπηδήσεις στο νέο νόμο για να εισαι καλυμμένος Edited Νοέμβριος 2 , 2017 by Largy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex99 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2017 Νομίζω αυτό που λέει ο dimitris GM δεν λαμβάνει υπόψιν την συναίνεση ψιλού κυρίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
melissa Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2017 Εχεις δύο ιδιοκτήτες,ένα ακίνητο. Απογράφεις και τους δύο με τα ποσοστά τους στο οικόπεδο και όχι στις οριζόντιες. Εγώ δεν θα ομαδοποιούσα τις αυθαιρεσίες ανά ιδιοκτησία αλλά ανά τύπο αυθαιρεσίας. Αν π.χ. οι δύο οριζόντιες και ο κοινόχρηστος είχαν μόνο υπέρβαση δόμησης έως 50%, θα είχα ένα φύλλο καταγραφής και όχι τρία φύλλα όπως εσύ (χωρίς αυτό να είναι λάθος, φτάνει ο συντελεστής επιβάρυνσης να είναι σωστός ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
freecat Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2018 Διόρθωση στα ποσοστά ιδιοκτητών μπορεί να γίνει σήμερα σε δήλωση 4178 που βρίσκεται σε κατάσταση Υπαγωγής; Έχω δυο αδέρφια που κατέχουν ένα ακίνητο με ποσοστό 18,75% εξ’ αδιαιρέτου & 31,25% ψιλή κυριότητα έκαστο. Τη δήλωση την έχω χρεώσει 50%-50% καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να προσδιορίσω είδος ιδιοκτησίας στην καρτέλα. Χρειάζεται διόρθωση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2018 Σε τι να κανεις διόρθωση? Σωστη ειναι η δηλωση. Το πολυ-πολυ να γραψεις στις σημειωσεις οτι εχει καθε ενας 18,75 κατα πληρη και 31,25 κατα ψιλη. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freecat Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2018 1 λεπτό πριν, dimitris GM said: Σε τι να κανεις διόρθωση? Σωστη ειναι η δηλωση. Το πολυ-πολυ να γραψεις στις σημειωσεις οτι εχει καθε ενας 18,75 κατα πληρη και 31,25 κατα ψιλη. Αυγουστιάτικα σκαλίζουμε πριν καναμε 4 χρονια πριν... Λογικά οταν έκανα τη δήλωση το ειχα ψαξει πως θα το γραψω. Σημερα που ηθελα να ανεβασω ΥΔ και ειδα οτι τους εβαλα να υπογραψουν οτι κατεχουν 50-50 και οχι 18,75 κατα πληρη και 31,25 κατα ψιλη κατι δεν μου καθοταν σωστο. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2018 Οι ΥΔ που θ' ανέβουν στο σύστημα πρέπει ν' αντικατοπτρίζουν ορθώς τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των πελατών σου και ν' αναγράφουν π.χ. "...πλήρης κύριος κατά 18,75% και ψιλός κύριος κατά 31,25%" κ.λπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα