dkel Δημοσιεύτηκε March 8, 2010 at 09:29 μμ Δημοσιεύτηκε March 8, 2010 at 09:29 μμ καλησπέρα, μήπως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα υπολογισμού της διατομής των σωληνώσεων και των sprinkler σε σύστημα αυτόματης κατάσβεσης με CO2, βάσει του προτύπου NFPA-12;
Nikos Sideris Δημοσιεύτηκε September 23, 2010 at 02:21 μμ Δημοσιεύτηκε September 23, 2010 at 02:21 μμ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
SAKI Δημοσιεύτηκε September 23, 2010 at 02:40 μμ Δημοσιεύτηκε September 23, 2010 at 02:40 μμ υπαρχει γνωστη εταιρεία στην αθηνα που θα σε βοηθήσει σχετικά με τεχνικές προδιαγραφές και πλήρη υποστήριξη συστημάτων co2
b35 Δημοσιεύτηκε September 27, 2010 at 02:22 μμ Δημοσιεύτηκε September 27, 2010 at 02:22 μμ Σύνάδελφε, αυτή η πληροφόρηση μπορεί να σε βοηθήσει στην αρχή http://www.psdmh.gr/uploads/TECHNO%20PYROSVESH.pdf
sito Δημοσιεύτηκε September 17, 2015 at 07:05 πμ Δημοσιεύτηκε September 17, 2015 at 07:05 πμ Σε έναν χώρο έχω δυο Μ/Σ. Θα εγκατασταθεί ένα σύστημα ή δύο; Δηλαδή θα εγκατασταθει ένα ζευγάρι (ιονισμού & θερμοδιαφορικός) πυρανιχνευτών ή δύο (δηλαδή ένα ζευγάρι για κάθε Μ/Σ) και αυτά θα συνδεθούν σε έναν πίνακα ή δύο; Επίσης δεν μπόρεσα να βρω κάτι για την διαστασολόγηση. Ευχαριστώ!
zafsko Δημοσιεύτηκε September 17, 2015 at 07:20 πμ Δημοσιεύτηκε September 17, 2015 at 07:20 πμ Θα εγκατασταθεί ένα σύστημα με ένα πινακάκι (με λογική διασταυρούμενης εντολής (cross-zoned)). Το πλήθος των ανιχνευτών και η ποσότητα του υλικού κατάσβεσης εξαρτώνται από τις διαστάσεις του χώρου (εμβαδόν και όγκος) και φυσικά το είδος του υλικού.
sito Δημοσιεύτηκε September 17, 2015 at 07:31 πμ Δημοσιεύτηκε September 17, 2015 at 07:31 πμ On 17/9/2015 at 7:20 ΠΜ, zafsko said: Θα εγκατασταθεί ένα σύστημα με ένα πινακάκι (με λογική διασταυρούμενης εντολής (cross-zoned)). Το πλήθος των ανιχνευτών και η ποσότητα του υλικού κατάσβεσης εξαρτώνται από τις διαστάσεις του χώρου (εμβαδόν και όγκος) και φυσικά το είδος του υλικού. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. όσον αφορά την διαστασολόγηση έχεις κάποιο λινκ; τα προηγούμενα που υπάρχουν σ'αυτό το θέμα δεν λειτουργούν.
Κώστας Κουρούνης Δημοσιεύτηκε March 21, 2024 at 07:14 πμ Δημοσιεύτηκε March 21, 2024 at 07:14 πμ On 3/1/2009 at 10:06 ΜΜ, GeorgeS said: Τώρα είδα αυτό το μύνημα. Λοιπόν συνάδελφε, θα σου πω τι γίνεται για υποσταθμούς που βρίσκονται συνήθως σε υπόγεια κτιρίων ή άλλους κλειστούς χώρους και αντίστοιχα φαντάζομαι ισχύουν για όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις εκτός ίσως ειδικών περιπτώσεων Συνοπτικά και επι της ουσίας : Δομικά : Ο Χώρος που τοποθετούνται οι Μ/Σ πρέπει να αποτελεί πυροδιαμέρισμα κατασκευασμένο από πυράντοχα υλικά, συνήθως πυράντοχες διπλες γυψοσανίδες. Οι πόρτες επίσης πρέπει να είναι πυρασφαλείας με αντοχή 60 λεπτά (αν θυμάμαι καλά). Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για χώρο του πεδίου Μ.Τ. του καταναλωτή όπως επίσης και για χώρους που πιθανόν τοποθετηθούν Η/Ζ. Θα πρέπει επίσης να υπάρχει επαρκής αερισμός ή εναλλακτικά ψύξη των χώρων αυτών με στόμια τα οποία θα είναι με fire damper. Επίσης κάθε χώρος στους Μ/Σ (όχι στο χώρο του πεδίου Μ.Τ.) θα πρέπει να έχει ανοίγματα κατάλληλων διαστάσεων (δες παροχές αερισμού) σε ύψος περίπου 1μ από το έδαφος επίσης με fire damper. O χώρος των πεδίων διανομής χαμηλής τάσης δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να αποτελεί πυροδιαμέρισμα αν και καλό θα ήταν. Για όλους τους χώρους αυτούς (Μ/Σ, και πεδίων) κατασκευάζεται υποχρεωτικά μεταλλικό πλέγμα στο δάπεδο το οποίο το γεμίζουμε καλύπτουμε με ελαφρύ μπετό. 2. Ηλεκτρομηχανολογικά Κάθε χώρος Μ/Σ θα πρέπει να διαθέτει αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης με φιάλες CO2 ή άλλο εγκεκριμένο μέσο σβέσης. Στους χώρους αυτούς (των Μ/Σ) τοποθετούνται δύο πυρανιχνευτές ώστε να αποφεύγονται λανθασμένες εντολές ενεργοποίησης αυτόματης πυρόσβεσης (θα πρέπει και οι δύο να δώσουν σήμα). Σύστημα πυρόσβεσης εγκαθίσταται επίσης και στο χώρο των πεδίων διανομής Χ.Τ. αν αυτό αποτελεί πυροδιαμέρισμα αλλά στο χώρο πεδίου Μ.Τ. του καταναλωτή. Εξω από κάθε χώρο υποχρεωτικά μπαίνουν μπουτόν ελέγχου του αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης και σχετικές φωτεινές σημάνσεις πάνω από τη πόρτα ή και ηχητική ένδειξη. Επίσης καλο είναι να υπάρχουν και φωτιστικά με σήμανση "ΕΧΙΤ" δηλ. φωτιστικά με μπαταρίες στους σχετικούς χώρους και τους διαδρόμους περιξ αυτών. Ολα τα μεταλλικά μέρη στους χώρους των Μ/Σ, του πεδίου Μ.Τ. του καταναλωτή και των πεδίων διανομής (π.χ. σχάρες, ανοίγματα κλπ) γειώνονται υποχρεωτικά σε δίκτυο περιμετρικής ταινείας γειώσεως που υπάρχει σε ολους αυτούς τους χώρους και το οποίο συνδέεται με το μεταλλικό πλέγμα που έχει ήδη εγκατασταθεί στο δάπεδο. Ο φωτισμός γίνεται συνήθως με ανθυγρά φωτιστικά σώματα. Αυτά εν συντομία. Ελπίζω να βοήθησα. Αν εχω παραλείψει κάτι διορθώστεμε γιατί δεν τα θυμάμαι και όλα τώρα. Expand Στα μεταλλικά κτίρια λοιπόν, στους χώρους που έχουν αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης με CO2, μειώνεται ο Δ.Π. του σκελετού?
Konstantinos IB Δημοσιεύτηκε March 21, 2024 at 09:03 μμ Δημοσιεύτηκε March 21, 2024 at 09:03 μμ (edited) On 21/3/2024 at 7:14 ΠΜ, Κώστας Κουρούνης said: Στα μεταλλικά κτίρια λοιπόν, στους χώρους που έχουν αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης με CO2, μειώνεται ο Δ.Π. του σκελετού? Expand Η χρήση συστημάτων αυτόματης ή τοπικής κατάσβεσης με CO2 είναι περιορισμένη. Συνιστάται κυρίως για επικίνδυνους χώρους κατηγορίας Β και πουθενά αλλού. Δεν συμμετέχουν στην άνοδο του Δ.Π. του κελύφους, ούτε του συγκεκριμένου χώρου ούτε του κτιρίου γενικά. Edited March 21, 2024 at 10:44 μμ by Konstantinos IB 2 1
Κώστας Κουρούνης Δημοσιεύτηκε April 2, 2024 at 05:31 πμ Δημοσιεύτηκε April 2, 2024 at 05:31 πμ Ευχαριστώ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα