dsworks Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2014 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2014 Δημήτρη μου, θα δείξει. Επιφυλάσσομαι για feedback.
salpigoal Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2014 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2014 Διαμερισμα εχει φαει απο το κοινοχρηστο κλιμακοστασιο. Η συσταση συμφωνει με την πραγματικη κατασταση. Η αδεια οχι... Παιρνετε συναινεση?
Anton_civeng Δημοσιεύτηκε Μάιος 1 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1 , 2014 (edited) Επίσης όμως η αναγραφή των ποσοστών οφείλει να είναι ΑΛΗΘΗΣ. Θα συμφωνήσω και ας μου επιτραπεί να αναλύσω τα εξής : Το θέμα της αναγραφής των ποσοστών ιδιοκτησίας σε μία δήλωση τακτοποίησης, είτε αφορά σε μία εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησία είτε σε κάποιες Ο.Ι (κοινή δήλωση), δεν αποτελεί στοιχείο που ορίζει, μεταβάλλει ή επαναπροσδιορίζει τα εμπράγματα δικαιώματα των αναφερομένων συνιδιοκτητών. Είναι χαρακτηριστικά τα αναφερόμενα στην Εγκ.4 παρ. Α1, & Α.2 με βασικότερο ότι «…η κυριότητα επί των ιδιοκτήτων χώρων όπως και επί των κοινοκτήτων- κοινοχρήστων προκύπτει από τα συμβόλαια». Όπως λοιπόν η οικοδομική άδεια δεν αποτελεί τίτλο ιδιοκτησίας το ίδιο συμβαίνει και για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Τα ποσοστά συνιδιοκτησίας που αναφέρονται αποτελούν την απεικόνιση της συμμετοχής των συνιδιοκτητών στην ευθύνη της τακτοποίησης και στον αναλογισμό του μεριδίου του καθενός για την πληρωμή του συνολικού προστίμου στο Δημόσιο. Άρα : 1) Αφορούν την συμμετοχή των συνιδιοκτητών βασικά επί των δηλουμένων χώρων και όχι αναγκαστικά επί όλου του ακινήτου (αν δεν δηλώνεται όλο σε περίπτωση Ο.Ι), 2) ΠΡΕΠΕΙ ευνόητα τα ποσοστά να «κλείνουν» με το 100% για την συμπλήρωση του όλου προστίμου και της όλης ευθύνης. Δεν πρόκειται λοιπόν για λάθος του Τ.Ε.Ε αλλά για εφαρμογή του νόμου και της λογικής (αυτό χωρίς να εννοεί ότι είμαι εκπρόσωπός του ΤΕΕ) . Αν λοιπόν δηλώνονται π.χ από κοινού τέσσερις Ο.Ι ποσοστού από τον πίνακα 200 χιλιοστών η κάθε μία, τότε το «ΟΛΟΝ» που δηλώνεται είναι τα 800 χιλιοστά του ακινήτου και ΕΠ΄ ΑΥΤΟΥ ο κάθε συνιδιοκτήτης δηλώνεται ορθώς με 200/800 = 25%, συνολικά δε 4x25% =100%. Να προσθέσω δε ότι δεν είναι απαραίτητη η σύνταξη διαφορετικών Φ.Κ (ένα για κάθε Ο.Ι), θα βοηθήσει όμως αυτό στον επιμερισμό του ποστίμου ανά ιδιοκτήτη μεταξύ τους. Edited Μάιος 1 , 2014 by Anton_civeng
salpigoal Δημοσιεύτηκε Μάιος 1 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1 , 2014 Χρειαζοταν ολο αυτο το κατεβατο για να καταλαβουμε οτι αλλο τα ποσοστα ιδιοκτησιας συγκυριων επι ενος ακινητου και αλλο τα χιλιοστα επι του οικοπεδου της ιδιοκτησιας?
Anton_civeng Δημοσιεύτηκε Μάιος 2 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2 , 2014 (edited) Χρειαζοταν ολο αυτο το κατεβατο για να καταλαβουμε οτι αλλο τα ποσοστα ιδιοκτησιας συγκυριων επι ενος ακινητου και αλλο τα χιλιοστα επι του οικοπεδου της ιδιοκτησιας? Ο πληθυντικός στο «…..για να καταλάβουμε….» που γράφεις κατ αρχήν από πού προκύπτει; Αισθάνεσαι μήπως ότι μιλάς ως εκπρόσωπος του forum εν ονόματι όλων ;;!!! (too much !) Κατά δεύτερον μάλλον ακατάληπτα είναι αυτά που περιγράφεις αφού γενικώς οι εκφράσεις «τα ποσοστα ιδιοκτησιας συγκυριων επι ενος ακινητου» και «τα χιλιοστα επι του οικοπεδου της ιδιοκτησιας» (ακίνητο.., οικόπεδο..., ιδιοκτησία…; μήπως Ο.Ι) δεν διαφέρουν, και το ίδιο ακατάληπτα θα ήσαν έστω κι αν είχαν τους τόνους τους οι λέξεις….. Βιάστηκες να καταλάβεις ή βιάστηκες ν απαντήσεις;….. Edited Μάιος 2 , 2014 by Anton_civeng
igp Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 Καλησπέρα, Σε ακίνητο ο ιδιοκτήτης Α, έχει σε μία οριζόντια ιδιοκτησία την πλήρη κυριότητα και σε μία άλλη οριζόντια την ψιλή κυριότητα. Και οι δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες έχουν αυθαιρεσίες. Μπορεί να κάνει μία δήλωσή?
johnjohn1 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2014 Καλησπέρα, Σε ακίνητο ο ιδιοκτήτης Α, έχει σε μία οριζόντια ιδιοκτησία την πλήρη κυριότητα και σε μία άλλη οριζόντια την ψιλή κυριότητα. Και οι δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες έχουν αυθαιρεσίες. Μπορεί να κάνει μία δήλωσή? Έχω κι εγώ την ίδια απορία. Επίσης για να γενικεύσω την ερώτηση, μπορεί ένας ιδιοκτήτης που έχει παραπάνω από μία οριζόντιες ιδιοκτησίες σε ένα ακίνητο να της δηλώσει με μία δήλωση?
salpigoal Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2014 Αρκει να μιλαμε βεβαια για το ιδιο κτιριο ετσι?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα