danaikaterina Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2016 Στο στέλεχος υπάρχει τοπογραφικό έστω σκαρίφημα που να αποτυπώνει το περίγραμμα της οικοδομής; Αν έχεις το σωστό περίγραμμα θεωρώ πως μπορείς να δόσεις βεβαίωση. Αν δεν έχεις κανένα απολύτως στοιχείο για να εξασφαλιστείς εσύ πρώτα απ όλα πιθανόν να βολεύει να πας με 500 ευρώ για προ του 75.
yian Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2016 (edited) Αφού είναι μονόροφο το κτίριο (άρα ένα επίπεδο) και εάν η άδεια διαθέτει σκαρίφημα περιγράμματος που ταυτίζεται με την υπάρχουσα κατάσταση και εάν τα μέτρα δόμησης-κάλυψης-ύψους του στελέχους συμφωνούν με τα επιμετρημένα, θεωρώ πως μπορείς να δώσεις βεβαίωση. Διαφορετικά, υπαγωγή στη κατηγορία 1 εάν δικαιούσαι, παράβολο των 515 ευρώ και βεβαίωση χωρίς φόβο. Edited Οκτώβριος 13 , 2016 by yian
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2016 (edited) Κι αυτό πως το ...."αντιμετωπίζετε" λεβέντες μου, που το βεβαιώνουμε ενυπόγραφα;;;;; "....μου επιδόθηκαν τα παρακάτω στοιχεία: 1. Στέλεχος της οικοδ. Αδείας 2. Τοπογραφικό που συνοδεύει την άδεια 3. Εγκεκριμένα σχέδια που αφορούν στο μεταβιβαζόμενο ακίνητο 4. Τίτλοι ιδιοκτησίας 5. Νομιμοποιητικά στοιχεία 6. Δήλωση του ιδιοκτήτη.....". Κάτσε ρε φίλε ΙΑΣΟΝΑ! ....... για όλα τα κτίσματα προ του 1975 χωρίς σύσταση που με το στέλεχος Ο.Α - Υ.Δ και .α/ε/φ δεν έχουν μετέπειτα ..αυθαιρεσίες μπορώ να τα δηλώσω κατηγ 1 και να ξεμπερδεύω με ΕΝΑ 500€ Ποιός είναι προτιμότερο να πάρει (εισπράξει) το π.χ. 500άρικο (+), το κράτος με το παράβολο ή ο μηχανικός και να το κάνει ....στραγάλια;;;;;; Edited Οκτώβριος 14 , 2016 by ΙΑΣΟΝΑΣ
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2016 (edited) φίλε ΙΑΣΟΝΑ ίσως να μην κατάλαβες! (λόγω και δικής μου διατύπωσης) ότι με το "να ξεμπερδεύω με ΕΝΑ 500€" δεν αναφέρομαι στην αμοιβή μου αλλά στο 500€ του κράτους Όσο για τα "κόκκινα" αυτά αποτελούν λάθος του συστήματος όπως και εσύ ο ίδιος ..εκτενέστατα ...ευθαρσώς .. πολλές φορές γλαφυρά ..και άλλοτε περιπαικτικά αναφέρεις Υ.Γ Σαν παππούς που είμαι ..ξέχασα "την καλημέρα μου" Edited Οκτώβριος 14 , 2016 by ΚΑΝΑ
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2016 (edited) Καλημέρα Βασίλη, αν το καλοσκεφτείς θα δεις ότι, συμφέρει οικονομικά τον μηχανικό (ίσως και τον ιδιοκτήτη σε πάρα πολλές περιπτώσεις) να κάνει "ανασύσταση φακέλλου" παρά δήλωση 4178.... Όσο για τα "κόκκινα" άστο καλύτερα..... Edited Οκτώβριος 14 , 2016 by ΙΑΣΟΝΑΣ
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2016 Δεν λέω ότι δεν του συμφέρει.. Για άλλους λόγους δεν .. λίγο οι φιλικές σχέσεις λίγο το κόστος λίγο το δια χειρός στατικό ..επιτρεπομένων τάσεων λίγο η ...ΥΔΟΜ κλπ κλπ
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2016 (edited) Έλεγε μια "φιλενάδα" που είχα φοιτητής ".....ε... αφού αγαπιόμαστε τόσο, ας πληρώσουμε και κάτι για να το καταλάβουμε καλύτερα"!!!! Εγώ ήμουν άφραγκος και έκανα ότι, δεν καταλάβαινα.... Edited Οκτώβριος 14 , 2016 by ΙΑΣΟΝΑΣ
Roy_Hobbs Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2016 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2016 (edited) καλημέρα, άδεια του 1964 (πολυκατοικία) και ο φάκελος έχει χαθεί, ενώ το στέλεχος υπάρχει. Ενδιαφερόμαστε για ένα εκ των διαμερισμάτων. Τα σχέδια της σύστασης μαθαίνω ότι υπάρχουν. Τι κάνουμε? ευχαριστώ Edited Δεκέμβριος 19 , 2016 by Roy_Hobbs
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2016 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2016 Το τυπικό είναι η μερική ανασύσταση κάτοψης ορόφου ώστε να αποκτήσει το διαμέρισμα εγκεκριμένη κάτοψη βάσει τις οποίας θα γίνει η σύγκριση με υφιστάμενη κατάσταση. Αν πληρώνεται αυτή η δουλειά την κάνεις. Αν όχι, η άλλη λύση για να λυθεί το πρόβλημα είναι να θεωρηθεί χωρίς Ο.Α και αν η επικρατούσα χρήση κτιρίου είναι η κατοικία να υπαχθεί στην κατηγορία 1. Υ.Γ Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα σχέδια της σύστασης να έχουν και σφραγιδάκι από τον τότε έλεγχο της υπηρεσίας. Για δες το προσεκτικά μήπως σταθείς τυχερός. 1
Roy_Hobbs Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2016 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2016 (edited) Παύλο ευχαριστώ για την απάντηση, όσον αφορά στην κάτοψη της σύστασης έχει ελεγχθεί ήδη και δεν έχει σφραγίδα πολεοδομίας. Τώρα σχετικά με το πεδίο με ή χωρίς οικοδομική άδεια: 1. για την κατηγορία 1 (προ '75 που είναι το συγκεκριμένο διαμέρισμα) το εν λόγω πεδίο δεν παίζει ρόλο στον υπολογισμό του προστίμου 2. αν ήταν μετά το '75, θα βάζαμε χωρίς άδεια ή θα βάζαμε τον αριθμό της οικοδομικής αδείας που έχουμε και θα προχωρούσαμε σε ρύθμιση για να είναι και πιο μικρό το πρόστιμο? Edited Δεκέμβριος 19 , 2016 by Roy_Hobbs
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα