Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

"............32. Παρ. 5 : Σε συνέχεια των αναφερομένων στην Εγκύκλιο 3/13 διευκρινίζουμε ειδικότερα ότι η ιδιότητα του τριτέκνου αποδεικνύεται και με το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Το ίδιο ισχύει και για τους πολύτεκνους ή/και με αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.......".

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Επομένως μόνο με το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης είμαστε καλυμμένοι. 

 

Για δευτερεύουσα κατοικία επιφάνειας μεγαλύτερης των 80 τ.μ. η μείωση του ενιαίου ειδικού προστίμου εφαρμόζεται μόνο στην επιφάνεια των 80 τ.μ. σε ένα φύλλο καταγραφής ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ

και η επιπλέον επιφάνεια σε άλλο φύλλο καταγραφής, υπολογιζομένου του ενιαίου ειδικού προστίμου χωρίς τη ανωτέρω μείωση. Δηλαδή εδώ δεν θα επιλέξω στους κοινωνικούς συντελεστές πολύτεκνους δευτερεύουσα κατοικία (0,50), εάν κατάλαβα καλά ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΤΙΠΟΤΑ.

 

Ευχαριστώ 

Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα έχω δύο ερωτήσεις σχετικά με τους πολύτεκνους.

 

1. στην κυρια (ΑΛΛΑ οχι μοναδικη) κατοικία τους που πληρώνουν μόνο το 20% υπάρχει περιορισμός στα τετραγωνικα; (πχ τα 70 συν 15 για κάθε τέκνο;)

 

2. στη δευτερέυουσα έστω οτι είναι πάνω απο 80τμ. οπότε βάζω μόνο τα 80 με την έκπτωση και τα υπόλοιπα χωρίς το μειωτικό συντελεστή. ως συνολική επιφάνεια μεταφράζεται το άθροισμα νόμιμων ΚΑΙ αυθαίρετων χώρων:;

 

σας ευχαριστω

Δημοσιεύτηκε

1. στην κυρια (ΑΛΛΑ οχι μοναδικη) κατοικία τους που πληρώνουν μόνο το 20% υπάρχει περιορισμός στα τετραγωνικα; (πχ τα 70 συν 15 για κάθε τέκνο) ΝΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ Τ.Μ.

2. στη δευτερέυουσα έστω οτι είναι πάνω απο 80τμ. οπότε βάζω μόνο τα 80 με την έκπτωση και τα υπόλοιπα χωρίς το μειωτικό συντελεστή. ΣΩΣΤΑ ως συνολική επιφάνεια μεταφράζεται το άθροισμα νόμιμων ΚΑΙ αυθαίρετων χώρων:; ΝΑΙ

Δημοσιεύτηκε (edited)

καλημερα

 

ΣΟΣ

 

εχω δυο ερωτησεις και χρειαζομαι τη βοηθεια σας.

πολυτεκνος με 7 παιδια ολα ανηλικα(δλδ δικαιουται 175 τμ)  εχει κατοικια με οροφο 130τμ, ισογειο 130 τμ και υπογειο 50 τμ. Απο τα τετραγωνικα του ισογειου και του οροφου, τα 175 ειναι κυριοι χωροι και τα υπολοιπα ειναι δεξαμενη και αποθηκη.

Η κατοικια ειναι αυτη που αναγραφεται στη φορολογικη δηλωση. 

Οι αυθαιρεσιες ειναι το υπογειο και καποιες λοιπες παραβασεις( ξεμπαζωμα και αλλαγη στις οψεις) . Θα παρουν μειωτικο συντελεστη(πολυτεκνος για κυρια κατοικια) η οχι??

Γενικα για να τσεκαρω αν καλυπτονται οι στεγαστικες αναγκες προσθετω ολους τους χωρους? δλδ και βοηθητικους χωρους(υπογεια, αποθηκες κτλ)??

 

ευχαριστω πολυ

Edited by petran2855
Δημοσιεύτηκε
Μου έχει τύχει πελάτης που γέννησε πέντε παιδιά, αλλά δυστυχώς έχασε τα δύο.

Από τα τρία που του έχουν απομείνει μόνο ένα είναι προστατευόμενο μέλος.

Σκέφτομαι να αντιμετωπίσω ως εξής την περίπτωσή του, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό:

Να θεωρήσω ότι έχει την ιδιότητα του πολύτεκνου (καθώς απ' ότι ξέρω η ιδιότητα του πολύτεκνου είναι ισόβια), αλλά στον υπολογισμό των κύριων χώρων οι οποίοι μπορούν να λάβουν τη σχετική έκπτωση να θεωρήσω ότι έχει μόνο ένα τέκνο.

1. Βρίσκετε ορθή την αντιμετώπισή μου;

 

Ο ίδιος πελάτης έχει κτίριο δηλωμένο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1337/1983. Οι αυθαίρετες κατασκευές αφορούν αυθαίρετες καθ' ύψος και κατ' επέκταση προσθήκες στο νομίμως υφιστάμενο κτίσμα χωρίς να έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Οι αυθαίρετες αυτές προσθήκες λειτουργικά μπορούν να αποτελέσουν αυτόνομες ιδιοκτησίες στο μέλλον. Η νομίμως υφιστάμενη κατασκευή καλύπτει σχεδόν τις ανάγκες στέγασης του πολύτεκνου με βάση την προηγούμενη θεώρηση ότι θα ληφθεί υπ' όψη μόνο το ένα τέκνο. Ερμηνεύοντας την εγκύκλιο θεωρώ ότι την έκπτωση κύριας κατοικίας θα την πάρει για τα λίγα τετραγωνικά που υπολείπονται για τη συμπλήρωση των στεγαστικών αναγκών. 

2. Βρίσκετε ορθή την αντιμετώπισή μου

 

3. Έχει το δικαίωμα (δεδομένου ότι δε διαθέτει άλλο γεωτεμάχιο στην ιδιοκτησία του) για τα υπόλοιπα τετραγωνικά να λάβει την έκπτωση β' κατοικίας, παρ' όλο που η χρήση και των λοιπών τετραγωνικών είναι κύριας κατοικίας (μένουν οι ίδιοι και τα ενήλικα τέκνα του στις αυθαίρετες προσθήκες);
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα!

Παλλινοστουντας που ρύθμισε με  Ν.4014, κύρια κατοικία και εκπτωση 80%, μεταβιβαζει την κύρια κατοικία και τώρα θέλει να ρυθμισει την παλια δευτερευουσυα που τώρα θα την παρουσιασει ως κύρια στο Ε1.

Δικαιούται εκπτωση 80%?  Δεν βρίσκω καποιο περιορισμό σε οτι έχω διαβασει μεχρι στιγμής.

Είμαι καλυμμένος εγώ εφόσον έχω δύο διαφορετικά Ε1 στις συγκεκριμένες περιόδους που κάνω τις δηλώσεις?

 

Θα ήθελα τα φώτα σας! Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσιεύτηκε

εσυ εκανες μια τακτοποιηση...με το Ε1 που σου εδωσε..

Επομενως...για αυτη την "κυρια" κατοικια  πηρε τον μειωτικο του συντελεστη, μετα απο δικες σου ενεργειες.

 

Αν "αυριο" αλλαξει την κυρια κατοικια του και σου φερει αλλο Ε1...

θεωρω οτι εσυ δεν μπορεις να προχωρησεις...διοτι "ξερεις"..την ολη .προιστορία...

 

αν παει αλλου...με ενα  Ε1...που θα δειχνει ποιά ειναι η "κυρια" κατοικια του...και βεβαια   θα παρει μειωτικο συντελεστη...

 

[οπως πηρε και με εσενα...με βαση το Ε1 που εφερε  σε  σενα...και δεν μπορεις να γνωριζεις αν αυτο ειναι παληο...ή δευτερο ή τριτο...Ε1]

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει δλδ κάποιο νομικό κώλυμα έστω και για τον ιδιοκτήτη?

Να ξυπνήσει δλδ μια μέρα και να του έρθει κάποιος ελεγκτης(λέμε τώρα...) και να του πει ότι χρωστάει ένα υπόλοιπο προστιμου με την απαραίτητη προσαυξηση!!!

Δεν ξέρω αν γίνεται καποια αναφορα στο νόμο...  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.