Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σωστά μόνο που ο νόμος δεν νομοθετεί αντίθετα, αυτό το κάνει η εγκύκλιος. Η οποία ούτως η άλλως δεν έχει την δυνατότητα να νομοθετεί.

Δημοσιεύτηκε

Μάλλον έχεις δίκιο. Έχω συγκεκριμένη περίπτωση χήρας με τέσσερα παιδιά (ηλικιών 30-40 περίπου με δική τους φορολογική δήλωση) και η κύρια και μοναδική της κατοικία 100τ.μ. είναι αυθαίρετη, εκτός σχεδίου χωρίς ο.α. Πληρώνει σε δόσεις και δεν έχω κάνει χρήση του μειωτικού συντελεστή της πολυτεκνίας.Θα ήθελα πολύ να το κάνω έχει ήδη πληρώσει παραπάνω σε σχέση με τον μειωτικό συντελεστή.Δηλαδή προτείνεις να μη λαμβάνουμε υπόψη τις εγκυκλίους γενικά;Ακόμη στα 70τ.μ. κύριας κατοικίας + 15τ.μ. κάθε τέκνο θα προσθέσω και τα τέσσερα ενήλικα παιδιά που έχουν παντρευτεί ή μένουν αλλού; 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Δεν είπα να μην τις λαμβάνουμε υπόψην γενικά. Λέω όπου ο νόμος είναι σαφής, πάμε βάση νόμου και ο νόμος λέει πως ο πολύτεκνος παίρνει μειωτικό. Η ιδιότητα του πολυτέκνου είναι ισόβια. Τα τέκνα του πολυτέκνου προστατεύονται ισοβίως. Για τον υπολογισμό των μέτρων που λαμβάνουν μειωτικό σε αυτή την περίπτωση προσωπικά δεν το έχω λυμένο ακόμα.

Edited by jja
Δημοσιεύτηκε

Αυτοί που γράφουν τους νόμους με αυτούς που γράφουν τις εγκυκλίους δεν είναι οι ίδιοι ή τουλάχιστον δεν κατευθύνονται από κάποιον ώστε να τηρούν κοινή γραμμή πλεύσης;Θα ήταν πολύ ευχάριστο νέο να ανακοινώσω στην πελάτισσά μου ότι πρέπει να πληρώσει μόνο το 20% του υπέρογκου προστίμου, αλλά αν βγει νέο ΦΕΚ και στηρίξει την εγκύκλιο ως έχει πως θα το πάρω πίσω το κάλο νέο;Πιστεύω πάντως ότι οι περιορισμοί που θέτουν οι εγκύκλιες δεν είναι τυχαίοι από κάπου κατευθύνονται.Θα έπρεπε και ο σύλλογος πολυτέκνων να έχει πάρει θέση.Οι Παλλινοστούντες πάντως δραστηριοποιουνται έντονα όταν νιώθουν ότι αδικούνται και πετυχαίνουν πράγματα τουλάχιστον στον Ν.4014/11.

Δημοσιεύτηκε

Εσύ κρίνεσαι με βάση τους νόμους που ισχύουν την ημερομηνία υποβολής του προστίμου. Το τι θα αλλάξει και αν θα αλλάξει κάτι αργότερα δεν σε επηρεάζει. Στο πεντασέλιδο φαίνεται πότε έχει γίνει η υπαγωγή και ο υπολογισμός του προστίμου.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Μάλλον έχεις δίκιο. Έχω συγκεκριμένη περίπτωση χήρας με τέσσερα παιδιά (ηλικιών 30-40 περίπου με δική τους φορολογική δήλωση) και η κύρια και μοναδική [δεν απαιτειται να ειναι μοναδικη, αλλα μονον κυρία...]

της κατοικία 100τ.μ. είναι αυθαίρετη, εκτός σχεδίου χωρίς ο.α. Πληρώνει σε δόσεις και δεν έχω κάνει χρήση του μειωτικού συντελεστή της πολυτεκνίας.

[τι σε εμποδισε και δεν εκανες χρηση??? ]

Θα ήθελα πολύ να το κάνω έχει ήδη πληρώσει παραπάνω σε σχέση με τον μειωτικό συντελεστή.Δηλαδή προτείνεις να μη λαμβάνουμε υπόψη τις εγκυκλίους γενικά;Ακόμη στα 70τ.μ. κύριας κατοικίας + 15τ.μ. κάθε τέκνο θα προσθέσω και τα τέσσερα ενήλικα παιδιά που έχουν παντρευτεί ή μένουν αλλού; 

και φυσικα εχει απολυτο δικηο ο jja στο #695

 

εσυ θα κανεις την υπαγωγη συμφωνα με τον νομο που ισχυει σημερα...

 

αν και όποτε και πότε θα τροποποιηθει...και τι διαταξεις θα περιλαμβανει.....

δεν το ξερεις και δεν σε  απασχολει καθόλου...

 

αυτο  θα το δειξει  τότε...στο  άγνωστο μελλον...

Edited by dimitris GM
Δημοσιεύτηκε

Προσοχή!!!!

Τέτοιου είδους δηλώσεις ΔΕΝ τις κάνουμε έως την εξάντληση του χρονικού διαστήματος ισχύος του νόμου (6.2.2015 και όπι παράταση δοθεί) ελπίζοντας ότι, κάτι προς το ευνοϊκότερο θ' αλλάξει!!!!!

Αν όμως θέλουμε τώρα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κάνουμε τη δήλωση τότε πρέπει να λάβουμε υπόψην μας και τις εγκυκλίους, οι οποίες διευκρινίζουν ότι, ναι μεν ο πολύτεκνος "ισοβίως" δικαιούται της έκπτωσης, αλλά για τόσα τ.μ. όσα τα παιδιά - μέλη (Χ 15 τ.μ. το καθένα) όσα τον βαρύνουν φορολογικά, διαφορετικά για τα πρώτα 70 τ.μ. της κύριας κατοικίας του!

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ή όπως είπα παραπάνω.

 

Δεν είπα να μην τις λαμβάνουμε υπόψην γενικά. Λέω όπου ο νόμος είναι σαφής, πάμε βάση νόμου και ο νόμος λέει πως ο πολύτεκνος παίρνει μειωτικό. Η ιδιότητα του πολυτέκνου είναι ισόβια. Τα τέκνα του πολυτέκνου προστατεύονται ισοβίως. Για τον υπολογισμό των μέτρων που λαμβάνουν μειωτικό σε αυτή την περίπτωση προσωπικά δεν το έχω λυμένο ακόμα.

 

Και από ότι φαίνεται δεν είναι λυμένο γενικώς.

Edited by jja
Δημοσιεύτηκε (edited)

ιασονα

 

διατηρω αρκετες επιφυλαξεις,  αν στο 17/5, εκει που λεει

"υποβαλλουν επι πλεον τα δικαιολογητικα που αποδεικνυουν την συνδρομη των  ανωτερω προυποθεσεων"

 

εννοει και το θεμα της "φορολογικης  επιβαρυνσης"  που απαιτουν οι παραγραφοι 1,2,3 και 4 του αρθρου 17...

 

ή αν αναφερεται μονον στα δικαιολογητικα που αποδειχνουν την πολυτεκνικη τους ιδιοτητα...

χωρις την "φορολογικη επιβαρυνση"...

 

στο τελος-τελος... ο πολυτεκνος με  τα 4 παιδια  επειδη ειχε 4 παιδια... γι' αυτο και εφτιαξε και αλλα 40 τμ.   αυθαιρετα...

για να ...χωρεσουν ολα...

 

τωρα που μεγαλωσαν...εξακολουθει να εχει την πολυτεκνικη ιδιοτητα.

Και, απο τον Νομο, δεν προκυπτει οτι "πρεπει να τον επιβαρυνουν φορολογικα"

 

Αν καποια εγκυκλιος το προσθεσε αργοτερα...

[και της οποιας την εγκυροτητα δικαιουμαι να αμφισβητω...]

θεωρω οτι, οποιος ειχε ηδη καταθεσει με βαση τον νομο,  ορθα επραξε...

και δικαιουται και σημερα να θεωρει οτι τα παιδια ειναι 4....εστω και ενηλικα...

 

Εκτος αυτου, ειναι ενα θεμα...πότε θεωρουνται οτι εχασαν το δικαιωμα για 4 παιδιαΧ 15 τμ το καθε ένα..

 

Σημερα που υποβαλουν την αιτηση

ή με βαση οτι...οταν ειχαν τα 4 παιδια...το 2004...τότε ηταν ανηλικα και τοτε κατασκευασαν τα  επι πλεον αυθαιρετα???

Edited by dimitris GM

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.