ssouanis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2014 (edited) 1. Ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου, θεωρούνται: α) ο (η) σύζυγος, εφόσον δεν έχει ίδια φορολογητέα εισοδήματα οποιασδήποτε πηγής, από τον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος. Edited Δεκέμβριος 9 , 2014 by yian
sirter Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 (edited) κανουν την αιτηση τα 2 παιδια σε 2 ΦΚ : Το ενα φκ για το ενα παιδι (χωρις την εκπτωση ΑΜΕΑ), το αλλο φκ για το αλλο παιδι(με την εκπτωση ΑΜΕΑ) ευχαριστώ για τις απαντήσεις, το θεωρητικό κομμάτι το λύσαμε και πάμε τώρα στο πρακτικό. Οι αυθαιρεσίες που έχω να δηλώσω είναι: 1 ισόγεια κατοικία 65τμ (<75), 2 σοφίτα 35 τμ (>83), 3 αποθήκη 10 τμ και στέγαστρο ( με αναλυτικό). το 1 και το 3 δεν με συμφέρει να το σπάσω σε 2 Φ.Κ. γιατί έτσι το πληρώνω 2 φορές. άρα κάνω 2 ΦΚ μόνο για τη σοφίτα? Edited Δεκέμβριος 9 , 2014 by sirter
Γοργόνα Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 καλησπέρα, έχω περίπτωση τρίτεκνου που έχει κύρια κατοικία 55μ2 στο οποίο έχει κάνει προσθήκη αλλά 45μ2 αλλά στο Ε9 δηλώνει τα 55μ2 κ έχει απο άλλη κατοικία ποσοστό 25% παίρνει την έκπτωση ή όχι???
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 (edited) βλεπεις αυτες τις διαταξεις.. aρθρο 17Μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμου 6. Τρίτεκνοι, με ατομικό εισόδημα έως είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ ή οικογενειακόεισόδημα έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, για την υπαγωγή στο άρθρο 8 του παρόντος τηςκύριας κατοικίας τους κατα-βάλλουν ποσοστό 30% του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπωςυπολογίζεται σύμφωνα με το Παράρτημα Α` του παρόντος και υποβάλλουν επιπλέον ταδικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων. Οι διατάξεις τουανωτέρω εδαφίου εφαρμόζονται και για τις μονογονεϊκές οικογένειες.Άρθρο 19 Ειδικές διατάξεις υπολογισμού του ενιαίου ειδικού προστίμου3. Για κύρια και μοναδική κατοικία, εφόσον ο ιδιοκτήτης ή ο σύζυγος ή οποιοδήποτε από ταανήλικα τέκνα αυτού δεν έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε κατοικία ήσε ιδανικό μερίδιο αυτής που πληροί τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειας του ή δικαίωμαπλήρους κυριότητας σε οικόπεδο οικοδομήσιμο ή σε ιδανικό μερίδιο οικοπέδου στο οποίοαντιστοιχεί εμβαδόν κτίσματος που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες και βρίσκονται σε δημοτικόή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των τριών (3.000) χιλιάδων, καταβάλλεται ποσοστό40% του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.Θεωρείται ότι πληρούνται οι στεγαστικές ανάγκες, εφόσον το άθροισμα της συνολικής επιφάνειαςπου τους αντιστοιχεί δεν υπερβαίνει τα εβδομήντα (70) τ.μ.. Η επιφάνεια αυτή προσαυξάνεται κατάτριάντα (30) τ.μ. για μέχρι δύο τέκνα και κατά είκοσι (20) τ.μ. για πάνω από δύο τέκνα, τα οποίαβαρύνουν τον υπόχρεο ή τον άλλο σύζυγο. Η προϋπόθεση της κύριας κατοικίας για την εφαρμογήτου άρθρου 17 του παρόντος πληρούται εφόσον για τις στεγαστικές ανάγκες των ανωτέρωπροσώπων το άθροισμα της συνολικής επιφάνειας που τους αντιστοιχεί δεν υπερβαίνει ταεβδομήντα (70) τ.μ.. Η επιφάνεια αυτή προσαυξάνεται κατά δεκαπέντε (15) τ.μ. για κάθε τέκνο. Edited Δεκέμβριος 10 , 2014 by dimitris GM
Γοργόνα Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 οπότε είμαι εντάξει παίρνει την έκπτωση ευχαριστώ. Διότι λέει μόνο κύρια κατοικία.
archthanos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2014 (edited) Καλησπέρα. Μια ερώτηση και από εμένα, μάλλον εύκολη, απλώς έχω χασει λίγο επαφή, οπότε δεν είμαι σίγουρος... Διαμέρισμα 69.84 τ.μ. έχει κλείσει Η/Χ 4.00 τ.μ και έχει γίνει 73.84 τ.μ.....Ο ιδιοκτήτης εχει πιστοποιημένα >67% αναπηρία, εισόδημα <18.000 € και δύο παιδιά. Δικαιούται της έκπτωσης? Επειδή μιλάμε για κυρια κατοικία νομίζω πως ναι...αν μιλούσαμε για άλλη κατοικία και όχι κύρια και μοναδική? Το ρωτάω αυτό, γιατί : α) Χωρίς έκπτωση προκύπτει 468 € πρόστιμο. β) Αν πούμε πως έχει έκτπωση λόγω ΑΜΕΑ >67% και κυρια κατοικία 62.40 € και γ) αν έχει έκπτωση λόγω ΑΜΕΑ 67% και δευτερεύουσα κατοικία 93.60 € Υπάρχει μείωση και για άλλη κατοικία εκτός από την κύρια, όπως φαίνεται στη γ περίπτωση και υπολογίζει το σύστημα του ΤΕΕ?? Από ποιά διάταξη προκύπτει αυτό? Edited Δεκέμβριος 11 , 2014 by archthanos
apier Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2015 Καλησπέρα. Μια ερώτηση και από εμένα, μάλλον εύκολη, απλώς έχω χασει λίγο επαφή, οπότε δεν είμαι σίγουρος... Διαμέρισμα 69.84 τ.μ. έχει κλείσει Η/Χ 4.00 τ.μ και έχει γίνει 73.84 τ.μ.....Ο ιδιοκτήτης εχει πιστοποιημένα >67% αναπηρία, εισόδημα <18.000 € και δύο παιδιά. Δικαιούται της έκπτωσης? Επειδή μιλάμε για κυρια κατοικία νομίζω πως ναι...αν μιλούσαμε για άλλη κατοικία και όχι κύρια και μοναδική? Το ρωτάω αυτό, γιατί : α) Χωρίς έκπτωση προκύπτει 468 € πρόστιμο. β) Αν πούμε πως έχει έκτπωση λόγω ΑΜΕΑ >67% και κυρια κατοικία 62.40 € και γ) αν έχει έκπτωση λόγω ΑΜΕΑ 67% και δευτερεύουσα κατοικία 93.60 € Υπάρχει μείωση και για άλλη κατοικία εκτός από την κύρια, όπως φαίνεται στη γ περίπτωση και υπολογίζει το σύστημα του ΤΕΕ?? Από ποιά διάταξη προκύπτει αυτό? νομίζω στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει νόημα, καθώς το ελάχιστο είναι 500 το οποίο θα το φας αναγκαστικά και από τις λοιπές. οπότε το πρακτικό πρόβλημα λύνεται νομίζω, ανεξάρτητα του ότι μένει το θεωρητικό. Δημήτρη και συνάδελφοι επιτρέψτε μου να σας ενοχλήσω με μία βλακεία: διαβάζω στο άρθρο 17 παρ 6 περί πολυτέκνων, και βλέπω τη διάκριση μεταξύ κύριας και δευτερεύουσας. Θυμάμαι όμως ότι είχε ξεσπάσει σοβαρή διαμάχη μεταξύ όλων και ως προς την ιδιότητα του πολυτέκνου. Τελικά που έκατσε η μπίλια; Πρέπει να βαρύνουν τον δηλούντα 4 προστατευόμενα μέλη ή αρκεί η "εσαεί" ιδιότητα του πολυτέκνου. Καταλαβαίνω ότι το κριτήριο της μοναδικής δεν υφίσταται αθροιστικά της κύριας, αφού ρητά δίνει έκπτωση και στην δευτερεύουσα. Για τα τ.μ. δεν υπεισέρχομαι, αφού η περίπτωσή μου είναι μόνο 50 τ.μ. (αλλά με τ.ζ. 2.500, καταλαβαίνετε ότι ψάχνω μαλλιά για να πιαστώ, αφού δεν έχω πολλά δικά μου, και ο πελάτης είναι ειδική περίπτωση που αξίζει οποιαδήποτε έκπτωση ενδεχομένως δικαιούται, έστω και "διασταλτικά") Εξ όσων θυμάμαι το μόνο επιπλέον δικαιολογητικό είναι το αποδεικτικό του πολυτέκνου. Ξεχνάω κάτι; Ευχαριστώ για ενδεχόμενες απαντήσεις, και συγνώμη που δεν ανατρέχω στα προηγούμενα, αλλά θυμάμαι ότι ήταν πολλές σελίδες επί του θέματος και είμαι λίγο πιεσμένος
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2015 (edited) apier said Δημήτρη και συνάδελφοι επιτρέψτε μου να σας ενοχλήσω με μία βλακεία: διαβάζω στο άρθρο 17 παρ 6 περί πολυτέκνων, και βλέπω τη διάκριση μεταξύ κύριας και δευτερεύουσας. Θυμάμαι όμως ότι είχε ξεσπάσει σοβαρή διαμάχη μεταξύ όλων και ως προς την ιδιότητα του πολυτέκνου. Τελικά που έκατσε η μπίλια; Πρέπει να βαρύνουν τον δηλούντα 4 προστατευόμενα μέλη ή αρκεί η "εσαεί" ιδιότητα του πολυτέκνου. Καταλαβαίνω ότι το κριτήριο της μοναδικής δεν υφίσταται αθροιστικά της κύριας, αφού ρητά δίνει έκπτωση και στην δευτερεύουσα. Για τα τ.μ. δεν υπεισέρχομαι, αφού η περίπτωσή μου είναι μόνο 50 τ.μ. (αλλά με τ.ζ. 2.500, καταλαβαίνετε ότι ψάχνω μαλλιά για να πιαστώ, αφού δεν έχω πολλά δικά μου, και ο πελάτης είναι ειδική περίπτωση που αξίζει οποιαδήποτε έκπτωση ενδεχομένως δικαιούται, έστω και "διασταλτικά") Εξ όσων θυμάμαι το μόνο επιπλέον δικαιολογητικό είναι το αποδεικτικό του πολυτέκνου. Ξεχνάω κάτι; Ευχαριστώ για ενδεχόμενες απαντήσεις, και συγνώμη που δεν ανατρέχω στα προηγούμενα, αλλά θυμάμαι ότι ήταν πολλές σελίδες επί του θέματος και είμαι λίγο πιεσμένος ------------------------------------------------- και τι 50 τμ. ειναι αυτα με ΤΖ 2500 και σε πού και σε τί??? τα λεμε σημ. φιλε apier ολες οι ερωτησεις εχουν την ιδια βαρυτητα...και αντιμετωπιζονται με τον ιδιο σεβασμο και προσοχη... Edited Ιανουάριος 9 , 2015 by dimitris GM
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2015 (edited) Δηλαδή ας υποθέσουμε ότι η κατοικία είναι 100τμ. 50 τμ Η μητέρα για το ποσοστό της 25% θα δηλώσει 25τμ. 50 ως πολύτεκνη σε 1 Φ.Κ. και τα παιδιά της για τα υπόλοιπα 75τμ δεν θα πάρουν κανένα συντελεστή και θα δηλωθούν κανονικά. Είναι σωστή η σκέψη μου; Nαι είναι σωστή, αρκεί το συγκεκριμένο ακίνητο να είναι η κύρια κατοικία της (Ε1). η πολυτεκνικη ιδιοτητα δεν χανεται ποτε επομενως η μητερα παιρνει τον μειωτικο της για τα "50" τμ.. ως πολυτεκνη απλα, αν ειχε και ανηλικα τεκνα θα προσαυξανονταν τα τμ.. αναλογα με τα παιδια... Με 50 τμ. αυθαιρετα...εχεις ..."αβαντζο" 20 τμ. μεχρι τα 70... Edited Ιανουάριος 9 , 2015 by dimitris GM
apier Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2015 το έπιασα Δημήτρη. thnx και για να σου λύσω την απορία, είναι ένα πρώην "βοηθητικό στο βάθος" στο Μαρούσι, το οποίο το πούλησαν σε μία χήρα με 4 παιδιά με προσύμφωνο ως κατοικία, και μετά είχαν το θράσος να πάνε να το δηλώσουν και στο κτηματολόγιο ως βοηθητικό άλλης οριζόντιας. Γι' αυτό λέω ότι αξίζει της έκπτωσης, και θα έχεις καταλάβει ότι δεν χαρίζομαι πολύ εύκολα
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα