nik Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Ακριβώς. Οι τακτοποιημένοι με 3843 μόνο για κάποια άλλη αιτία απαιτείται η δήλωσή τους (π.χ. αλλαγή εμπράγματου δικαιώματος, μεταβίβαση, αλλαγή ποσοστών συνιδιοκτησίας κ.λπ.). Εάν βέβαια βοηθητικοί χώροι που γίνανε κύριοι με 3843 δεν είναι καθόλου δηλωμένοι στο Ε9 ούτε καν σαν βοηθητικοί χώροι θα πρέπει να δηλωθούν. Για τον 4014: Τα κτίσματα που τακτοποιήθηκαν με το ν.4014/2011, αναγράφονται στη δήλωση Ε9 από το επόμενο έτος της υποβολής δήλωσης τακτοποίησης Y.Γ. Ημερομηνία υποβολής δήλωσης 4014 ?! Ημερομηνία προσωρινής υπαγωγής ? Ημερομηνία πληρωμής παραβόλου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
albert Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 (edited) @ nik όχι, αν δεν δηλώνονταν καθόλου, δεν θα δηλωθουν ούτε τώρα "Ειδικά, όμως, οι κλειστοί ημιυπαίθριοι χώροι που τακτοποιήθηκαν με το ν.3843/2010, οι οποίοι δεν είχαν αναγραφεί στη δήλωση Ε9, δεν απαιτείται να αναγραφούν, εκτός αν για κάποια άλλη αιτία απαιτείται η δήλωσή τους (π.χ. αλλαγή εμπράγματου δικαιώματος, μεταβίβαση, αλλαγή ποσοστών συνιδιοκτησίας κ.λπ.)." Edited Αύγουστος 29 , 2013 by albert Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Όχι άλλο αυτό που λες. Εγώ λέω ότι χώροι που δεν είχαν δηλωθεί ούτε καν ως βοηθητικοί στο Ε9 θα πρέπει να δηλωθούν πλέον στο Ε9. Το αναφέρει πιο κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
albert Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Εκεί που λες όμως αναφέρεται σε "βοηθητικούς χώρους" και καταλαβαίνω ότι εννοεί όλες τις αλλες περιπτώσεις που τακτοποιούνταν με 3843, πλην Η/Χ (π.χ. υπόγεια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Δεν ξέρω...οι Η/Χ είναι βοηθητικοί χώροι ? Αν όχι τότε είναι όπως το λες στο #14 και αναφέρεται σε υπόγεια, σοφίτες κ.τ.λ. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
albert Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Η/Χ, υπόγεια πιλωτές κλπ είναι όλα βοηθητικοί χώροι. Αλλα ξεχωρίζει τους Η/Χ (στους οποιους φέρεται πιο ευνοϊκά) απο τους υπόλοιπους. Δηλαδή: Η/Χ τακτοποιημένο με 3843 που δεν δήλωνες --> μη το δηλώνεις Υπόγειο/πιλωτή, τακτοποιημένα με 3843, που δεν δήλωνες --> δήλωσε τα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannat Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 δηλαδη αν πληρωσες το παραβολο του 4014 το 2011 η το 2012 αλλα οριστικη υποβολη εκανες τον Μαιο του 2013 πρεπει να το δηλωσεις;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Εγώ καταλαβαίνω πως ΝΑΙ. Μετράει το παράβολο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
albert Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 (edited) Εξαρτάται τι θεωρείται υποβολή, η αίτηση μετά παραβόλου ή η περαίωση. Θα πρέπει να πουν. Edited Αύγουστος 29 , 2013 by albert 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2013 Εγώ είμαι μεταξύ πληρωμής παραβόλου και προσωρινής υπαγωγής. Αν δεις το μανουαλ του συστήματος του ΤΕΕ αυτήν λέει σαν ημερομηνία ένταξης στον νόμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα