tlsman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2014 Καλησπέρα σας και καλή χρονιά, με υγεία πάνω από όλα! Γνωρίζουμε εάν υπάρχει επίσημη απάντηση στο ερώτημα : Συμμετέχουν οι επιφάνειες ορισμένων κατασκευών που εντάσσονται στην κατηγορία των Λοιπών Παραβάσεων για την εύρεση των συντελεστών Υ.Δ., Υ.Κ. ? Αν πάλι δεν υπάρχει, πώς θα αντιμετωπίζατε τέτοιες περιπτώσεις? Παράδειγμα Νομίμως υφιστάμενη κατοικία εμβαδού Α τ.μ., μοναδική εντός οικοπέδου. Έχει εξαντληθεί το επιτρεπόμενο ποσοστό η/χ. Κατ' επέκταση της κατοικίας κατασκευάστηκαν αυθαίρετα η/χ συνολικής επιφάνειας Β τ.μ. Κατ' επέκταση της κατοικίας κατασκευάστηκε αυθαίρετα χώρος κύριας χρήσης επιφάνειας Γ τ.μ. Και ας θεωρήσουμε ότι, Επιτρεπόμενη δόμηση στο οικόπεδο = Επιτρεπόμενη κάλυψη = Δ τ.μ. Το πρόστιμο των αυθαίρετων η/χ υπολογίζεται με αναλυτικό ως λοιπή παράβαση. Ο αυθαίρετος χώρος κύριας χρήσης ως Υ.Δ με Υ.Κ (και τυχόν άλλους συντελεστές). Για την εύρεση των συν/στων Υ.Δ και Υ.Κ. που αφορούν το χώρο κύριας χρήσης, ποια από τις δύο παρακάτω μεθόδους θα χρησιμοποιούσατε : α) Ποσοστό Υ.Δ. και Υ.Κ. = Γ/Δ β) Ποσοστό Υ.Δ. και Υ.Κ = (Γ+Β)/Δ, δεδομένου ότι στο Δ.Κ. θα αποτυπωθούν και οι αυθαίρετοι η/χ ως επιφάνεια.
letom Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2014 ας βρουν και α/φ και απο την ΓΥΣ και τον ΟΚΧΕ και ας κανουν όσα άλλα θελουν αλλά, πρώτα να τους θυμισεις οτι "ολοι μαζι απο κοινού υπεγραψαν στο συμβολαιο", επομενως τους βαρυνει ολους η ιδια ευθυνη... πλην αυτων ,ομως, υπαρχει προβλημα σε αυτον του 3ου οροφου Ναι μεν στην συσταση εγραψαν οτι "υπαρχει αδεια" ομως...εξακολουθει να ειναι αυθαιρετο... αρα πρεπει να το τακτοποιησει...χωρις συναινεση...και να σκεφθει τι θα βαλει σαν " ετος κατασκευής"..... [αυτος θα πει οτι απο την αρχη ηταν οι αναμονές...επεσαν αμεσως οι κολωνες...σιγα -σιγα εχτιζα...έ...αργησα λιγακι λογω ελλειψης χρηματων...κλπκλπ] Σε ευχαριστώ για την απάντηση, πάνω κάτω τις ίδιες σκέψεις έκανα κι εγώ. Για το βάρος της ευθύνης που πέφτει σε όλους τους το είπα από την πρώτη στιγμή. Γενικά η διάθεσή τους είναι να ακυρωθεί η σύσταση και ας τους επιβληθεί η όποια ποινή για την ψευδή δήλωση της πρώτης σύστασης. Δεν ξέρω νομικά τι συνεπάγεται αυτή η ευθύνη, υποθέτω χρηματικό πρόστιμο ή κάποια ποινή φυλάκισης με αναστολή στη χειρότερη. Πάντως σύμφωνα με το δικηγόρο τους δεν έχουν πολλές ελπίδες να πετύχουν κάτι. Αυτός με το αυθαίρετο έχει δικά του χιλιοστά οπότε δεν χρειάζεται συναίνεση κανενός. Με το έτος κατασκευής θα βάλει το πραγματικό, το 1989. Η σύσταση μπορεί να λέει 1980 αλλά δεν απαιτείται υποβολή συμβολαίου για την τακτοποίηση οπότε δεν θα μάθει κανείς για τον "φόνο". Κατά τη γνώμη μου με την τακτοποίηση δεν θα μπλέξει.
Greenick Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2014 Καλησπέρα σας και καλή χρονιά, με υγεία πάνω από όλα! Γνωρίζουμε εάν υπάρχει επίσημη απάντηση στο ερώτημα : Συμμετέχουν οι επιφάνειες ορισμένων κατασκευών που εντάσσονται στην κατηγορία των Λοιπών Παραβάσεων για την εύρεση των συντελεστών Υ.Δ., Υ.Κ. ? Αν πάλι δεν υπάρχει, πώς θα αντιμετωπίζατε τέτοιες περιπτώσεις? Παράδειγμα Νομίμως υφιστάμενη κατοικία εμβαδού Α τ.μ., μοναδική εντός οικοπέδου. Έχει εξαντληθεί το επιτρεπόμενο ποσοστό η/χ. Κατ' επέκταση της κατοικίας κατασκευάστηκαν αυθαίρετα η/χ συνολικής επιφάνειας Β τ.μ. Κατ' επέκταση της κατοικίας κατασκευάστηκε αυθαίρετα χώρος κύριας χρήσης επιφάνειας Γ τ.μ. Και ας θεωρήσουμε ότι, Επιτρεπόμενη δόμηση στο οικόπεδο = Επιτρεπόμενη κάλυψη = Δ τ.μ. Το πρόστιμο των αυθαίρετων η/χ υπολογίζεται με αναλυτικό ως λοιπή παράβαση. Ο αυθαίρετος χώρος κύριας χρήσης ως Υ.Δ με Υ.Κ (και τυχόν άλλους συντελεστές). Για την εύρεση των συν/στων Υ.Δ και Υ.Κ. που αφορούν το χώρο κύριας χρήσης, ποια από τις δύο παρακάτω μεθόδους θα χρησιμοποιούσατε : α) Ποσοστό Υ.Δ. και Υ.Κ. = Γ/Δ β) Ποσοστό Υ.Δ. και Υ.Κ = (Γ+Β)/Δ, δεδομένου ότι στο Δ.Κ. θα αποτυπωθούν και οι αυθαίρετοι η/χ ως επιφάνεια. Εγώ το κάνω με τον β τρόπο,γιατί έτσι είναι το σωστό και έτσι θα είναι και το Δ.Κ μου σωστό,αλλιώς όλα είναι άρες-μάρες κουκουνάρες. Επίσημη απάντηση δε υπάρχει ως τώρα -ούτε και νομίζω οτι θα βγει,εκεί στο Υπουργείο επίτηδες αφήνουν πολλά πράγματα θολά είμαι βέβαιος- Επίσης,στην Ε/Α 142 του ΤΕΕ Πελοποννήσου αναφέρει οτι αυτός είναι ο σωστός τρόπος.Όχι οτι αποτελεί αυτό καμιά 100% εξασφάλιση βέβαια...
akis73 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2014 Καλημέρα, θα επανάλαβω κάποιες παλιότερες απορίες, επειδή στο ενδιάμεσο βγήκαν και οι εγκύκλιοι. Κτίσμα στον πίσω ακάλυπτο χώρο της οικοδομής. Αποτελείται από ισόγειο 19 τμ και υπόγειο 80 τμ. -Θα πρέπει να υπολογιστεί ένας ενιαίος συντελεστής υπέρβασης και να μπει στα φύλλα καταγραφής; Δηλαδή τα 19 + 80 τμ; Μήπως υπάρχει πρόβλημα επειδή τα 19 τμ ανήκουν σε κύριο χώρο και τα 80 σε βοηθητικό; - Οι παραπάνω χώροι δεν έχουν συμπεριληφθεί σε καμία σύσταση, ούτε παρακολούθημα, δηλ. δεν έχουν χιλιοστά. Άρα για να βρω τους συντελεστές θα διαρέσω απλά με τα επιτροπόμενα σήμερα χωρίς να πολ/σω με κάποιο ποσοστό; - Το υπόγειο ειναι εκτός νομίμου περιγραμμάτος, και κολλητά με το όριο. Λογικά έχω και υπέρβασης κάλυψης και παραβίαση Δ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
m_chalm Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2014 (edited) Αν μπορούμε να διασαφηνίσουμε το ερώτημα του συναδέλφου kostaras4... http://www.michanikos.gr/topic/35810-Α18-Συντελεστές-για-τον-υπολογισμό-προστίμων/?p=647492 Edited Ιανουάριος 13 , 2014 by m_chalm
sonja_k Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2014 Καλημέρα. Σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο με άδεια λυομένου το 1969 με τι συγκρίνετε για τον υπολογισμό των συντελεστών υπέρβασης; Με τα τ.μ. της αδείας, με τα επιτρεπόμενα βάσει Β.Δ.; Δεδομένου ότι το αγροτεμάχιο είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο με τους ισχύοντες όρους δόμησης που αναφέρει το άρθρο 18 του Ν.4178.
ector99 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2014 (edited) Συνάδελφοι, γειά σας Θα ήθελα την γνώμη σας στην εξής περίπτωση: Στο ισόγειο μιας διώροφης οικοδομής έχει κατασκευαστεί ένας αυθαίρετος Η/Χ ο οποίος και θα τακτοποιηθεί με αναλυτικό προϋπολογισμό. Στον πρώτο όροφο και πάνω από αυτόν τον Η/Χ, έχει κατασκευαστεί αυθαίρετος κλειστός χώρος κύριας χρήσης (κατοικία) ο οποίος αποτελεί αυθαίρετη επέκταση του ορόφου. Ο χώρος αυτός εκτός από υπέρβαση δόμησης έχει και υπέρβαση κάλυψης. Από την στιγμή όμως που θα τακτοποιήσω τον Η/Χ, μπορώ κατά τον υπολογισμό του προστίμου του κλειστού χώρου, να μην χρησιμοποιήσω συντελεστή υπέρβασης κάλυψης? Να θεωρήσω δηλαδή ότι η συγκεκριμένη υπέρβαση κάλυψης τακτοποιείται μέσω της τακτοποίησης του Η/Χ. Να προσθέσω και ότι στην οικοδομή δεν έχει γίνει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών, όλη η οικοδομή αποτελεί δηλαδή μια ιδιοκτησία. Edited Ιανουάριος 13 , 2014 by ector99
jja Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2014 Όχι δεν μπορείς να το κάνεις. Η κάθε αυθαίρετη κατασκευή κρίνεται αυτοτελώς. Εάν έχει ΥΚ, θα βάλεις ΥΚ.
evmar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2014 Ν.4178/2013: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΡΟ 1975καλησπέρα,1) σε περίπτωση κατοικίας προ του 75, στο Φ.Κ. συμπληρώνουμε μόνο την κατηγορία 1 και τα τετραγωνικά τα συμπληρώνουμε στην υπέρβαση δόμησης κ.χ?τα υπόλοιπα πεδία (συντελεστές υπέρβασης δόμησης,υπέρβαση κάλυψης,ύψους κτλ) δεν συμπληρώνονται?2)επίσης εαν έχουμε κατηγορία 1 και 1 παράβαση με αναλυτικό(κατασκευή στεγάστρων και κατασκευή στέγης), αυτή δηλώνεται σε ξεχωριστό Φ.Κ. και τι κατηγορία μπαίνει? ευχαριστώ!
ector99 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση jja Σκέφτομαι ωστόσο πως από την στιγμή που έχουμε μια ιδιοκτησία γιατί να τακτοποιήσουμε δυο φορές την ίδια υπέρβαση κάλυψης? Θεωρώ πως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν δεσμευόμαστε από κάποια διάταξη του νόμου ώστε να λειτουργήσουμε κατά αυτόν τον τρόπο. Οπότε δεν θεωρώ λανθασμένη τη λύση της τακτοποίησης της υπέρβασης κάλυψης μέσω του ισογείου Η/Χ. Νομίζω πως η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης εμπεριέχει έναν υποκειμενισμό (τί πρωτότυπο για αυτόν το νόμο.......) τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα