Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Συντελεστές (για τον υπολογισμό προστίμων)


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι.

Σχετικά με την επιτρεπόμενη δόμηση "σήμερα", σε περίπτωση που έχω οικισμό που κατά την έκδοση της άδειας δομούνταν με κλιμακωτό (κάτω των 2000 κατοικων), μετά εγκρίθηκε πολ, μελέτη το 1999 με οριζόμενο συντελεστή δόμησης (κατέληγε σε παρομοια με το κλιμακωτο νουμερα, για τα μεγεθη οικοπεδων που υπαρχουν), και μετά έχω ΓΠΣ 2004 που ορίζει ως ΜΣΔ το 0,2, εγώ με τι θα ελέγξω? μπορώ πιστευετε να αποφυγω το ΜΣΔ (δυσμενεστερο σαφως) του ΓΠΣ με το αιτιολογικό ότι δεν αναθεωρηθηκε ακομα η Ππολεοδομική μελέτη?

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για τον υπολογισμό των συντελεστών προσαύξησης προστίμου, λόγω υπέρβασης δόμησης, κάλυψης θα λάβεις υπόψη σου τους όρους δόμησης του οριοθετημένου οικισμού (κλιμακωτός συντελεστής προ ΠΔ 4-11 2011/ ΦΕΚ 289). Το αναφέρει το τροποποιημένο παράρτημα του νόμου

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ Παυλο, το έχω υπ όψη απλά εγώ στο συγκεκριμενο οικισμό εχω και πολεοδομικη μελετη (99), και ΓΠΣ (2004) πριν απο το 2011, εκει εγκειται η απορια μου. και ειδικά σε σχεση με το ΓΠΣ που οριζει δυσμενεστερο ως προτεινομενο ΜΣΔ.

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

άρα αν έχεις ισχύουσα πολεοδομική μελέτη και έχει περάσει σε ΦΕΚ, η περιοχή είναι εντός οικοδομικού τετραγώνου, άρα και εντός σχεδίου, οπότε δεν θα ασχοληθούμε με τον τότε οικισμό. Έχω τη γνώμη ότι αφού η Π.Μ έχει εγκριθεί, οι όροι δόμησης της υπερισχύουν. Δες και το συνημμένο έγγραφο.

 

 

ΜΕΣΟΣ Σ.Δ ΣΕ ΓΠΣ.pdf

Link to comment
Share on other sites

Επί της ουσίας ισχύει αυτό που λέει ο Παύλος.

 

Όμως, στην προκειμένη περίπτωση δεν είμαι και τόσο σίγουρος, καθώς το ΓΠΣ είναι μεταγενέστερο της Π.Μ. Θεωρω ότι εάν το ΓΠΣ μιλάει για αναθεώρηση της ισχύουσας Π.Μ., προτείνοντας νέο Μ.Σ.Δ., τότε "ταβάνι" για σένα είναι αυτός ο νέος Μ.Σ.Δ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστό και αυτό το ενδεχόμενο. Στο μυαλό μου ήταν η περίπτωση έγκρισης Π.Μ το 1999 και εν συνεχεία έγκριση ΓΠΣ για χρήσεις γης, προτεινόμενες πολεοδομήσεις κλπ. Το λογικό θα ήταν το νέο ΓΠΣ να θέτει Μ.Σ.Δ αριθμητικά ίδιο με Σ.Δ της Π.Μ, όμως αυτό που αναφέρεις μπορεί να είναι και το σωστό τελικά.

Link to comment
Share on other sites

Το ΓΠΣ είναι του δήμου Μικρας στη Θεσσαλονίκη, τελείως χυμα (2 σελίδες κειμενο φεκ, και μετα αραδιασμα πινάκων και χαρτών) οπότε δεν αναφέρει τιποτα συγκεκριμένο ούτε αναθεωρησεις πολ. μελέτης, ο ΜΣΔ αναφέρεται απλά σε ένα πίνακα χωρίς να ξεχωριζει ποιες περιοχες και από πότε τις αφορα.

Επί της ουσίας ομως η πολεοδομια σήμερα βασιζόμενη στο παραπάνω έγγραφο που ανήρτησε ο συναδελφος pavlos33, θα μου πει οτι δε χτίζω πάνω από 0,2 (ΜΣΔ). Το θέμα είναι οτι εγω δεν πάω να βγαλω αδεια προτου αναθεωρηθει η πολ. μελετη, εγώ ρυθμιζω το υφισταμενο   και άρα ελπιζω να μπορω να βασιστώ στην ισχύουσα πολεοδομική μελέτη ((ψαχνω παράθυρο οωπς καταλαβαίνετε, προφανως το αυστηροτερο και τυπικοτερο ειναι να παρω το 0,2 - συζήτηση κανω). ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Το καταλάβαμε ότι η όλη συζήτηση είναι για να δεις ποια είναι τα σημερινά μέγιστα επιτρεπόμενα. Αρχικά δες αν με 0.2, οι συντελεστές σου είναι <50% στην ΥΔ και <20% στην ΥΚ. Εάν ναι, τότε τελειώνει εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Το παραπάνω έγγραφο καταλήγει ως εξής:

"Τέλος όσον αφορά σε περιοχές στις οποίες ισχύουν Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια που έχουν εγκριθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 8 & 9 του άρθρου 4 του Ν 2508/97 μέχρι την έγκριση πολεοδομικής μελέτης απαγορεύεται η έκδοση οικοδομικών αδειών με συντελεστή δόμησης μεγαλύτερο από το μέσο συντελεστή δόμησης που προβλέπεται από το ΓΠΣ."

 

Μήπως το παραπάνω αναφέρεται μόνο σε περιοχές προτεινόμενης πολεοδόμησης ή επέκτασης οικισμών και όχι σε περιοχές που εμπίπτουν στην περιοχή υφιστάμενης πολεοδομικής μελέτης;

Εδώ έχουμε να κάνουμε με υφιστάμενη πολεοδομική μελέτη. Δεν αναμένεται μετά το ΓΠΣ, αφού ήδη υπάρχει η πολεοδομική μελέτη. 

Το ΓΠΣ είναι μεταγενέστερο και υποθέτω θα αφορά και περιοχές εκτός σχεδίου, ορίζοντας χρήσεις αρτιότητες κλπ κατά τα γνωστά.

Link to comment
Share on other sites

Κι αυτή η ανάγνωση είναι σωστή. Ας μην ξεχνάμε ότι ο 2508 επιχείρησε να βάλει μια τάξη στην χωροταξία. Υπό αυτό το πρίσμα, ενδεχομένως να αφορά και μόνο την περίπτωση όπου δεν υφίσταται Π.Μ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.