Arche Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2014 θα συμφωνήσω με τον Ponirea, δεδομένου οτι απο εκεί δεν μετράμε κατασκευές σε κοινόκτητους κοινόχρηστους, δεν βάζεις υ.υ. αν τα υψόμετρα σε σχέση με την ο.α. της σχέσης με το δρόμο, της σχέσης με στάθμη δαπέδου, στάθμη οροφής είναι οκ. ΑΝ ... είχες υπέρβαση ως προς τα ύψη της ο.α. έβαζες. Δηλαδή σε πολυκατοικία με ξεμπαζωμένο υπόγειο με κύριες χρήσεις θα έβαζες υ.υ. σε όλους τους ορόφους?
soundholics Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2014 (edited) Arche, εδώ υπάρχει υπόγειο που μέρος του ήταν αποθηκες που δεν μετρούσαν στην δόμηση και οι οποίες είναι πλέον κατοικίες. Υπάρχει αυθαίρετη μετατροπή σε κύριο χώρο (με μειωτικό συσντελεστή λόγω νομ. υπόγειας στάθμης) ανεξαρτήτως του πως θα αντιμετωπίσεις το ξεμπάζωμα. Επίσης, υ.υ. όταν έχει συντελεστεί παράνομη διαμόρφωση περ. χώρου χωρίς αυθ. ανύψωση του κτηρίου, δεν βάζουμε Edited Μάρτιος 9 , 2014 by soundholics
soundholics Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2014 Δηλαδή σε πολυκατοικία με ξεμπαζωμένο υπόγειο με κύριες χρήσεις θα έβαζες υ.υ. σε όλους τους ορόφους? Ναι, μόνο που δεν είπε αυτό.... Εννοούσε να βάλει Υ.Υ. στο τμήμα του υπογείου που είχε μετρήσει στην δόμηση και Υ.Υ. και Υ.Δ. στο τμήμα που δεν είχε μετρήσει. ΔΕν είπε κάτι για τους υπερκείμενους ορόφους.
Arche Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2014 (edited) αυτό απαντήθηκε, και απο εμένα ως τρίτος προς τη σειρά, έδωσα ένα άλλο παράδειγμα ως προς τη λογική γιατί δεν θα βάζαμε. Αν είχαμε, αν λέω την πλκτκία που λέω θα βάζαμε την υπερ. Υ. στον Α και στο Β όταν αποτελεί μια υπερβαση που "ευνοεί" μια ιδιοκτησία, συμφωνώ, δεν βάζουμε υ. υ. όμως ο νόμος δεν έχει την (ίδια ) λογική, ως καμία λογική θα έλεγα, οπότε δεν διαφωνούμε, εγώ ούτε ως προς τα άλλα που λέγατε διαφωνώ... αργά ήρθα και παρακολουθώ πλέον. Edited Μάρτιος 9 , 2014 by Arche
soundholics Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2014 α συγγνώμη δεν κατάλαβα ότι ήταν διαφορετικό παράδειγμα.Συνεπώς συμφωνούμε. Πάντως το θέμα με το αν κατασκευάστηκε εξαρχής με ανύψωση (ωστε να μπει Υ.Υ.) ή η υπέρβαση προέκυψε από ξεμπάζωμα του π.χ. σηκώνει πολύ συζήτηση....
elenadouk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αν και λίγο με μπερδέψατε. Δεν ξέρω αν δεν ήμουν αρκετά σαφής...δεν ξεμπαζώθηκε ο περιβάλλοντας χώρος περιμετρικά του υπογείου. Αυτό το (σύμφωνα με την άδεια) υπόγειο σηκώθηκε και χτίστηκε σε ισόγεια στάθμη ίσα με το δρόμο. Γι΄αυτό μίλησα για Υ.Υ. και απλά θεώρησα ότι οι μισοί χώροι που μέτρησαν στη δόμηση δεν πρέπει να χρεωθούν Υ.Δ.. Δηλ. η Υ.Υ. δεν χρεώνεται στο ισόγειο πρέπει να χρεωθεί σε άλλον όροφο από πάνω?
ponireas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2014 Πες το μωραδερφακι και πλακωνομαστε χωρίς αντικείμενο!!! Η περίπτωσή σου είναί από τις πιο πολύπλοκες και χιλιοειπωμενες, χωρίς όμως να υπάρχεί σαφής απάντηση. Θα έλεγα να παρεις το νήμα από την αρχή για να μπορεσεις να αποφασισεις. Καλή τύχη !
nadgek Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2014 Καλησπέρα, Κατασκευαστηκε τετραωροφη οικοδομη ( ισόγειο, α οροφος, β οροφος, γ οροφος) συνολικου υψους 12μ., όπως προβλεπόταν στην οικοδομικη άδεια. Πραγματοποιήθηκε όμως ανακατανομη των υψών, των επιμερους επιπέδων, δηλ.: - υψος ισογείου 2,55μ αντι για 3,00μ, που προβλεπόταν στην οικοδομικη αδεια - υψος α ορόφου 3,15μ αντι για 3,00μ, που προβλεπόταν στην οικοδομικη αδεια - υψος β ορόφου 3,15μ αντι για 3,00μ, που προβλεπόταν στην οικοδομικη αδεια - υψος γ ορόφου 3,15μ αντι για 3,00μ, που προβλεπόταν στην οικοδομικη αδεια ερωτηση: για καθε όροφο, που αποτελει ανεξαρτητη οριζόντια ιδιοκτησια, πρεπει να δηλωθει υπερβαση ύψους, παρότι η οικοδομή στο σύνολό της δεν εχει υπερβαση ύψους σε σχέση με την οικοδομική άδεια?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα