m_chalm Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2014 Έχουμε μία μεζονέτα - υπόγειο/ισόγειο/1ος στην ΟΑ - με κεκλιμένη πλάκα. Όλο το κτίριο έχει κατασκευαστεί 60εκ πιο πάνω από την στάθμη της ΟΑ. Ταυτόχρονα κατασκευάστηκε 2ος όροφος με προσθήκη πλάκας με επιμήκυνση του ύψους του κτιρίου κατά 60εκ. Έχω δηλ ΥΥ 120εκ. Το ερώτημά μου είναι πού θα χρεώσω την ΥΥ: Στο ΦΚ του υπογείου που το παίρνω όλο γιατί έχω και αλλαγή χρήσης σε κατοικία? Στο ΦΚ του αυθαίρετου 2ου ορόφου? ή Και στα δύο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2014 Μα στα βιομηχανικά κτίρια καθορίζεται μέγιστο ύψος τα 11μ, δεν αναφέρεται συν ή πλην ύψος στέγης, όπως π.χ στις κατοικίες και συνεπώς στο σκαρίφημά μου το μέγιστο ύψος του κτιρίου μου είναι τα 11μ και όχι τα 8μ. Στο διάγραμμα κάλυψης για τον Ν.4178/13, το μέγιστο ύψος για να υπολογίσω τα επιτρεπόμενα/πραγματοποιούμενα μεγέθη μου, θα παραμείνει το ίδιο, δηλαδή 11μ. Το μόνο που θα αλλάξει είναι ο όγκος του κτιρίου, ο οποίος και προφανώς θα είναι μεγαλύτερος. Με αυτά τα δεδομένα θα πρότεινα αναλυτικό για την κτιριολογική διαφοροποίηση.(ψηλότερη πλαγιοκάλυψη, διαφορετική γεωμετρία επικάλυψης στέγης) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μέρσα Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2014 μια διευκρινιση αν γνωριζετε: στην υπερβαση οροφου σε εντος σχεδιου με ο.α. βαζουμε το ποσοστο υπερβασης υψους με βαση τα επιτρεπομενα στην περιοχη και τα εκατοστα βασει αδειας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stvxri Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2014 (edited) ναι μερσα Edited Δεκέμβριος 3 , 2014 by stvxri 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirsogiannis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2014 Καλησπέρα κι από μένα: Στέγη που κατασκευάστηκε υψηλότερη απ'ότι προέβλεπε η οικοδομική άδεια αλλά συνολικά δεν υπάρχει υπέρβαση ύψους του κτιρίου (είμαι εντός οικισμού, με max ύψος 7,5μ και έχω υλοποιημένο ύψος μονοκατοικίας: ο,80 (νόμιμη υπερύψωση που προέβλεπη η άδεια) + 3,00μ (ύψος ισόγειας κατοικίας σύννομο) + 2,70μ (στέγη) = 6,50μ<7,50μ) υπολογίζεται ως παράβαση? κι αν ναι πώς? με αναλυτικό προυπολογισμό? σας ευχαριστώ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_zrs Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2014 καλημέρα, μια ερώτηση ήθελα να κάνω 1. κτήριο υπεραγωγάς, εκτός σχεδίου , ύψος Ο.Α. 5,55μ, πραγμ. 5,82 , επίτρ. 9,00μ 2. κτήριο εμπορικής αποθήκης, εκτός σχεδίου, υψος Ο.Α. 5,80μ, πραγμ. 6,40, επιτρ. 7,50μ Ποιος ο τρόπος υπολογισμού της υπέρβασης ύψους..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akius Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2014 και στις 2 περιπτώσεις είσαι κάτω του 20% Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_zrs Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2014 μπορεις να μου το περιγράψεις..?? δηλ θα βάλω όλα τα τετραγωνικά μέτρα των κτισμάτων , χωρις υπέρβαση δόμησης ..?? μήπως μπορώ να ενταχθώ στην κατηγορία 3 (ιδ) ..?? ευχαριστώ πολυ akius Link to comment Share on other sites More sharing options...
akius Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2014 πιστεύω ότι το ΙΔ της κατηγοριίας 3 είναι ακριβώς η περιπτωσή σου.... 500 ευρω και καθάρισες.....για κάθε περίπτωση στο Φ.Κ θα έβαζα ως τίτλο Υ.Υ κάτω του 20%..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirsogiannis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2014 akius εννοείς ότι υπάρχει υπέρβαση ύψους (σε αυτό που ρωτάει ο i_zrs αλλά κάτι παρόμοιο ρώτησα κι εγώ δύο μηνύματα πιο πριν) γιατί η σύγκριση γίνεται με βάση την ο.α. και όχι με τα επιτρεπόμενα μεγέθη της περιοχής? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα