Inzaghi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2015 Οροφοδιαμέρισμα 6ου οροφου στη Σαλονικη εχει κατασκευαστει με διαφορετικα υψη, με τα 2/3 αυτου να εχουν μελετηθει να εχουν υψος 3,50μ και το υπολοιπο στα 3,00μ, ανεβαινοντας δυο σκαλακια στη σαλοκουζινα. Στην πραγματικοτητα, τα δυο σκαλακια που φαινονται και στην κατοψη, δε δινουν 50εκ διαφορας αλλα 25εκ και ετσι το κομματι με το μικροτερο υψος εχει 3,25μ αντι για 3,00μ Υπερβαση υψους συνολικα στον οροφο δεν εχω, δε σηκωνεται το ταβανι πουθενα, απλα το δαπεδο στο υπερυψωμενο σημειο κατασκευαστηκε 25εκ πιο χαμηλα απο οτι θα επρεπε, διδοντας ετσι τα 25εκ διαφορας... Βλεπετε πουθενα παραβαση?
Elounda Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2015 (edited) η ανισοσταθμία στην ΟΑ προκαλείται από δομικό στοιχείο(ανισοσταθμίες στην πλάκα πχ)?Προσωπικά δεν το θεωρώ παράβαση ύψους( έχω κάτι παρόμοιο και και δεν το έλαβα υπόψιν σαν ΥΥ καθώς μετράω ύψος κτρίου-οριζόντιας και είναι οκ και απλά το βάζω σαν παράβαση 500αρικου Edited Απρίλιος 2 , 2015 by Elounda
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2015 Η ανισοσταθμια προκαλειται απο σπασιμο της πλακας σε καποιο σημειο που ανεβαινει κατα 2 σκαλακια. Το σπασιμο αυτο ειναι 50εκ συμφωνα με μια τομη (αλλα και τις σταθμες), ασχετως αν στην τομη δειχνει το σπασιμο προς τα πανω, αρα τα σκαλακια ανεβαζουν επιπεδο, ενω στην κατοψη οι σταθμες δειχνουν πως κατεβαινεις επιπεδο (18,38 και 18,88 αντιστοιχα) Επισυναπτω και τα σχεδια δια του λογου το αληθες. Τα 50εκ στην πραξη μου γινανε 25εκ εμενα. Δεδομενου οτι ΥΥ δεν υφισταται και η τροποποιηση του παραρτηματος που αναφερει για ΥΥ νομιμως υφισταμενου υπογειου προς τα κατω χωρις να αυξανεται το υψος της ανωδομης δεν ειναι παρεμφερες με μενα για να θεωρησω ΥΥ σε εκεινο το τμημα, μηπως να μην το θεωρουσα παραβαση καν? Και εφοσον το εβαζα σαν παραβαση 500αρικου, να το εβαζα στον ηδη υπαρχοντα αναλυτικο που πεταω εξωστες και κουφωματα η ξεχωριστα ενα 500αρικο μονο του λες?
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2015 Παρατηρωντας καλυτερα την τομη α-α που εχω επισυναψει, σε συνδυασμο με τον ακριβη εντοπισμο της θεσης της στην κατοψη, συνειδητοποιω πως στο σημειο της υπερυψωσης υπαρχει πληρης συνεχεια της πλακας δαπεδου, χωρις το παραμικρο σπασιμο, διατηρωντας παντου το υψος των 3,50μ (φαινεται διαγραμμισμενη η πλακα ακομα και κατω απο τη θεωρητικη υπερυψωση) και η υπερυψωση των 50εκ φαινεται να κατασκευαστηκε πανω σε αυτην, σα μπαζωμα, ως αρχιτεκτονικη διαμορφωση του διαμερισματος. Οποτε θεωρωντας πως το υψος παντου ειναι 3,50μ, δεν εχω την παραμικρη αυθαιρετη κατασκευη... Αποψεις?
Didonis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2015 Αφού από πλάκα σε πλάκα (στη συγκεκριμένη περίπτωση το κάτω τμήμα της πλακάς στο επόμενο κάτω μέρος της άνω αυτής πλάκας) το ύψος των εγκεκριμένων σχεδίων είναι ίδιο με τα υλοποιημένα ή έστω στα όρια ανοχής του 4178 τότε δεν έχεις υπέρβαση ύψους. Η διάφορες διαμορφώσεις διαρρυθμίσεις εσωτερικές (είτε ψευδοροφές είτε υπερυψωμένα δάπεδα) που διαμορφώνουν διαφορετικό καθαρό ύψος των χώρων δεν συνιστούν στην περίπτωση σου υπέρβαση ύψους. 1
dsworks Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2015 Μακάρι οι δικές μου υποθέσεις να ήταν τόσο ξεκάθαρες όσο αυτή... Συμφωνώ με αυτό που λέει ο Didonis Η ανισοσταθμια προκαλειται απο σπασιμο της πλακας σε καποιο σημειο που ανεβαινει κατα 2 σκαλακια. Το σπασιμο αυτο ειναι 50εκ συμφωνα με μια τομη (αλλα και τις σταθμες), ασχετως αν στην τομη δειχνει το σπασιμο προς τα πανω, αρα τα σκαλακια ανεβαζουν επιπεδο, ενω στην κατοψη οι σταθμες δειχνουν πως κατεβαινεις επιπεδο (18,38 και 18,88 αντιστοιχα) Επισυναπτω και τα σχεδια δια του λογου το αληθες. Τα 50εκ στην πραξη μου γινανε 25εκ εμενα. Ναι, θα έπρεπε να λέει 19,38 στην κουζίνα. Μπορεί και να το λέει και να ξεγελάει το στένσιλ. Παρατηρωντας καλυτερα την τομη α-α που εχω επισυναψει, σε συνδυασμο με τον ακριβη εντοπισμο της θεσης της στην κατοψη, συνειδητοποιω πως στο σημειο της υπερυψωσης υπαρχει πληρης συνεχεια της πλακας δαπεδου, χωρις το παραμικρο σπασιμο, διατηρωντας παντου το υψος των 3,50μ (φαινεται διαγραμμισμενη η πλακα ακομα και κατω απο τη θεωρητικη υπερυψωση) και η υπερυψωση των 50εκ φαινεται να κατασκευαστηκε πανω σε αυτην, σα μπαζωμα, ως αρχιτεκτονικη διαμορφωση του διαμερισματος. Οποτε θεωρωντας πως το υψος παντου ειναι 3,50μ, δεν εχω την παραμικρη αυθαιρετη κατασκευη... Εδώ σε έχασα... Και εφοσον το εβαζα σαν παραβαση 500αρικου, να το εβαζα στον ηδη υπαρχοντα αναλυτικο που πεταω εξωστες και κουφωματα η ξεχωριστα ενα 500αρικο μονο του λες? Αναλυτικός με εξώστες και κουφώματα; Υπόψιν, σε περίπτωση που είσαι προ ΓΟΚ 85, δεν σε νοιάζει το ποσοστό υπέρβασης 10% των εξωστών, για να τους βάλεις κατηγορία 3
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2015 Ανεξαρτητως ποσοστου υπερβασης εξωστων, απο τη στιγμη που εχω και Κατηγορια 3 και αναλυτικο, τα συμψηφιζω ολα σε εναν αναλυτικο Εγκυκλιος 4, Άρθρο 9, Παράγραφος Αα Αυτό που λες ειναι αλλο. Οπως και να χει, απο τη στιγμη που εχω κουφωματα με αυξομειωσεις διαστασεων αλλου <10% και αλλου >10%, συντασσω εναν αναλυτικο για ολα και εκει μεσα βαζω και κουφωματα και εξωστες και μια μεγαλυτερη ζαρτινιερα που κατασκευαστηκε. Η βλακεια ειναι οτι επειδη αυτα εγιναν εντος προκηπιου, πανε Κατηγορια 5, ενω με την Κατηγορια 3 μου βγαιναν πρασινα... Εκει που με εχασες λεω το εξης: Αν ανοιξεις την τομη θα δεις οτι η πλακα ΔΑΠΕΔΟΥ του 6ου οροφου, ητοι η οροφη του 5ου ειναι στο ιδιο επιπεδο παντου. Και σε ενα τμημα μοναχα αριστερα του κλιμακοστασιου, ΠΑΝΩ απο αυτην υπαρχει το αρχιτεκτονικο σπασιμο των 50εκ. Δε σηκωθηκε η πλακα με αποτελεσμα να κερδιζει σε ογκο το κατω διαμερισμα. Το κατω διαμερισμα εχει σταθερα 3μ υψος παντου, ακομα και κατω απο το σημειο που εγω υπερυψωνομαι 50εκ, απλα αυτη η υπερυψωση μου ειναι σαν αρχιτεκτονικη διαμορφωση, πες το μπαζωμα, πανω στην πλακα μου. Οποτε, οπως λεει ο Didonis, το υψος μου ειναι καθαρα απο πλακα σε πλακα και ειναι σταθερο 3,5μ παντου, αρα δεν εχω καμια αυθαιρεσια οταν η αρχιτεκτονικη διαμορφωση αυτη απο 50εκ μου μειωθηκε στα 25εκ κανονικα γιατι βρισκεται μεσα στον εγκεκριμενο ογκο μου!
dsworks Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2015 Οποτε, οπως λεει ο Didonis, το υψος μου ειναι καθαρα απο πλακα σε πλακα και ειναι σταθερο 3,5μ παντου, αρα δεν εχω καμια αυθαιρεσια οταν η αρχιτεκτονικη διαμορφωση αυτη απο 50εκ μου μειωθηκε στα 25εκ κανονικα γιατι βρισκεται μεσα στον εγκεκριμενο ογκο μου! Έτσι ακριβώς! Σωστός και με τα υπόλοιπα.
killertomato Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2015 Η βλακεια ειναι οτι επειδη αυτα εγιναν εντος προκηπιου, πανε Κατηγορια 5, ενω με την Κατηγορια 3 μου βγαιναν πρασινα... συνάδελφε έχω την άποψη ότι οι αυθαιρεσίες κατ.3 ακόμα και αν είναι στο προκήπιο δεν πάνε κατ.5. ο νόμος λέει οτι " β. Δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα περίπτωση και δεν εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης αυθαίρετες κατασκευές εφόσον βρίσκονται εντός προκηπίου". έτσι οπως το καταλαβαίνω είναι ότι οι αυθαίρετες κατασκευές του προκηπίου σίγουρα δεν είναι κατηγορία 4 , όμως στον ορισμο της κατηγορίας 5 λέει "όσες δεν είναι κατηγορία 1-4" , στην προκειμένη περίπτωση ναι μεν δεν είναι κατηγορία 4 αφου βρίσκεται στο προκήπιο όμως είναι κατ.3....
fontas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2015 Υπάρχει υπέρβαση ύψους? Σε διώροφο κτιριο με κεραμοσκεπη επι πλάκας -συμφωνα- με την ΟΑ, εχει γινε συσταση ιδιοκτησιών ως εξής: Ενα ισόγειο διαμερισμα με 50% επί του οικοπέδου, ένα διαμερισμα στον όροφο με 30% επι του οικοπεδου, μελλοντικη δομηση υπερ του όροφου με 20% επι του οικοπεδου. Πανω απο τον όροφο η στέγη υπερυψωθηκε και διαμορφώθηκε ανεξάρτητη λειτουργικά σοφιτα-διαμερισμα. Προκειμενου να τακτοποιηθούν οι αυθαίρετες κατασκευές της ιδοκτησίας του όροφου πρεπει να λάβω υπέρβαση ύψους λόγω σοφίτας? Η μελλοντική δόμηση υπέρ του ορόφου θεωρείται ξεχωριστή ιδιοκτησία που της αναλογει η σοφίτα?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα