Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

To κλειδί στην υπόθεση είναι ότι η άδεια προέβλεπε στέγη. Οπότε, η πρωτογενής αυθαιρεσία είναι ότι αντί κεραμοσκεπής εδραζόμενης επί πλάκας, έγινε κεκλιμένη πλάκα στο σχήμα και ύψος της εγκεκριμένης στέγης.

Οπότε, φτιάχνεις έναν αναλυτικό βάζοντας μέσα λίγο από μπετόν....και με ένα 500 αρικο πρόστιμο καθαρίζει η υπόθεση. Αν υπάρχει και ήδη ανοιχτός αναλυτικός που αφορά άλλες παραβάσεις ακόμα καλύτερα, αφού στο ίδιο πεντακοσάρικο θα μαζευτούν όλες οι παραβάσεις.

  • Upvote 1
  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Να σαι καλά Παύλο, αρχικά είχα κάποιες επιφυλάξεις  για την  Υ.Υ αλλά Ο.Κ πλέον και ...πάμε γι άλλα... :smile:

Δημοσιεύτηκε (edited)

Σε εκτός σχεδίου λέει ότι το μέγιστο ύψος προσαυξάνεται κατά 1.20 μ στη περίπτωση κατασκευής κεκλιμένης στέγης. Άρα, από την άδεια έχεις το ύψος που έχεις και σήμερα. Δεν υπάρχει καμία υπέρβαση ύψους. Και καλύτερα ο άνθρωπος που έφτιαξε στέγη από μπετόν να μη χοροπηδάνε τα ποντίκια χειμώνα καλοκαίρι.

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

Για διοροφη οικοδομη με υπογειο (με οικοδομικη αδεια) η οποια στο συνολο της εχει φυγει 1μ.(ανυψωση θεμελιωσης)σε υψος πως υπολογιζεται το προστιμο?

Δημοσιεύτηκε (edited)

ΥΥ, με επιφάνεια το μεγαλύτερο περίγραμμα (αν ο α΄όροφος είναι σε εσοχή)

 

 

και αν υπάρχει πέραν της ανύψωσης του υπογείου και διαφοροποίηση υψών στις πλάκες οροφής του α' ορόφου? Το κόβουμε σε "στήλες" εξετάζοντας την Υ.Υ σε κάθε στήλη με διαφορετικό τελικό ύψος?

Edited by Kapa
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

σε εκτός σχεδίου έχει κτιστεί ισόγειο κτίσμα και τακτοποιηθεί με νόμο Τρίτση. Στη συνέχεια έγινε στέγη και κάτω από αυτή χώρος σοφίτας. Έχω χρεώσει τα τμ της σοφίτας σαν υπέρβαση δόμησης μόνο που τώρα σκέφτομαι ότι το συνολικό ύψος του κτίσματος είναι ~6μ. Έχει υπέρβαση ύψους σαν μονόροφο? Εγώ θεωρούσα το 7,5μ σαν όριο?

Ευχαροστώ

Δημοσιεύτηκε

τα 7.5 μ ισχύουν για διώροφα. Για ισόγεια είναι 4.0 μ. το επιτρεπόμενο ύψος. Οπότε με τα 4. μ θα συγκρίνεις.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Στις περιοχές ισχύος του ΦΕΚ 270Δ τα επιτρεπόμενα ύψη είναι 4μ για μονόροφο και 7,50μ για διώροφο. Επιπρόσθετα των ανωτέρω επιτρέπεται κεραμοσκεπή μέγιστου ύψους 1,20μ.

 

Η γνώμη μου είναι  ότι αν το αυθαίρετο τμήμα δηλώθηκε ως κανονικός όροφος (χωρίς μειωτικό συντελεστή)  δεν υπάρχει  ΥΥ καθώς τα ύψη είναι 7,50+1,5  1,20

Ομως αν δηλώθηκε ως σοφίτα κατά ΝΟΚ δλδ χώρος εντός στέγης (με μειωτικό συντελεστή) και όχι ως  κανονικός όροφος τότε πάμε στα ύψη μονόροφου δλδ 4+1,5  1,20 άρα υπάρχει ΥΥ. 

Edited by avgoust

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.