Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

σε όλα της κάτοψης  χωρίς υπέρβαση δόμησης.....γιατί σε όλα τα σημεία της κάτοψης υπάρχει υπέρβαση ύψους από τα εγκεκριμένα της άδειας .......

 

Συμφωνώ κι εγώ.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι γειά σας.

 

Έχω προβληματιστεί αρκετά με την περίπτωση ενός υπογείου (κατά την οικοδομική άδεια)το οποίο στην πραγματικότητα είναι ισόγειο. Πρόκειται για χώρο που δεν έχει μετρήσει στον συντελεστή δόμησης, αποτελείται από δυο ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες που έχουν διατηρήσει την βοηθητική τους χρήση (η μια χώρος στάθμευσης και η άλλη αποθήκη)και βρίσκεται σε κτίριο κατοικιών. Η πλάκα δαπέδου του υπογείου φαίνεται να έχει κατασκευαστεί ψηλότερα απ'ότι θα έπρεπε, με αποτέλεσμα το εξωτερικό ύψος του υπογείου από το έδαφος(περίπου 2,80 μ) να το καθιστά πλέον ισόγειο. Η αλλαγή αυτή έχει παρασύρει και το συνολικό εξωτερικό ύψος του κτιρίου από το έδαφος. Επισημαίνω πως δεν έχει γίνει ξεμπάζωμα και πως δεν καλύπτομαι από το 5% της Κατηγορίας 3.

 

Ο νόμος (Άρθρο 19, παρ1) αναφέρεται σε περιπτώσεις όπου υπάρχει υπέρβαση ύψους χωρίς όμως να συντρέχει υπέρβαση δόμησης. Επίσης στο τροποποιημένο παράρτημα (Ιανουάριος 14) στις διευκρινήσεις του Συντελεστή Δόμησης αναφέρει επι λέξει πως η συγκεκριμένη διάταξη ''Χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο σε υπέρβαση ύψους χωρίς υπέρβαση δόμησης οποιασδήποτε στάθμης (π.χ νομίμου υπογείου με βοηθητικές χρήσεις και αυξηση του ύψους του χωρίς να προκαλείται υπέρβαση δόμησης στην ανωδομή)''

 

Παρότι γενικά είμαι της γνώμης πως στον 4178 δεν πρέπει να μπαίνουμε στην λογική των ντόμινο παραβάσεων μήπως σε αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση η διατύπωση του νόμου τόσο στο Άρθρο 19 όσο και στο παράρτημα μας αναγκάζει να δηλώσουμε τις ιδιοκτησίες αυτές ως υπέρβαση ύψους με υπέρβαση δόμησης?

Link to comment
Share on other sites

Όλα τα τ.μ. μέτρα του "υπογείου" χωρίς υπέρβαση δόμησης με υπέρβαση ύψους.

Μάλλον θα έχει κι άλλες αυθαιρεσίες οι οποίες πρέπει να πάνε με αναλυτικό (π.χ. διαφορετικά ανοίγματα κ.λπ.)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση Ιάσονα.

 

Και εγώ αρχικά έτσι έλεγα να το χειριστώ.

 

Όμως λόγω της διατύπωσης του νόμου (όπως προανέφερα) έχω πλέον πολύ σοβαρές επιφυλάξεις.

 

Υπάρχει υπέρβαση δόμησης σε αυτές τις περιπτώσεις ενώ έχει αυξηθεί και το συνολικό ύψος της ανωδομής.... 

Edited by ector99
Link to comment
Share on other sites

Για τον υπολογισμό του προστίμου στον 4178 θεωρούμε πως όχι δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

ένα στην μεζονέτα ένος γνωστού, με ρώταγε υπάρχει υπέρβαση?  Ε είδα οτι έναν φεγγίτη ισογείου σωστότερα ημιυπογείου, τον είχε σκάψει λίγο, διαμορφώνοντας το έδαφος έξωθεν του χώρου οτι + 0,22 αντί +1,50.

Υπάρχει υπέρβαση?

Δεδομένο, οτι το ύψος τσεκάρουμε ύψος κτιρίου σχετιζόμενο με αφετηρία μέτρησης υψών, συνήθως μια κορυφή οικοπέδου. Ποιά υπέρβαση?

Το +0.00 στην κορυφή όντως σωστό είναι. Και το +1,50 στην στάθμη ισογείου, είναι σωστό.

Ακόμα το -1,50 στην στάθμη του υπογείο, σωστό είναι. Οπότε ποιά υπέρβαση. Το ξεμπάζωμα? Μα αυτό αποτελεί διαμόρφωση χώρου και οταν το σύνολο δεν βλάπτεται. Θέα δεν αποκόπηκε. Ψηλό ή χαμηλότερο κτίριο σε σχέση με έναν συγκεκριμμένο δομικό ιστό, δεν διαμορφώθηκε. Ποιό το πρόβλημα που ξεμπάζωσε ή δεν μπαζώσε  1,28μ την στάθμη υπογείου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η υπερβαση υψους εως 5% του εγκεκριμενου υψους του οροφου τακτοποιειται με Κατηγορια 3, βασει Ε/Α 6 του ΥΠΕΚΑ (οχι καποιου περιφερειακου ΤΕΕ)

Στην περιπτωση που εχετε υπερβαση υψους ολου του οφορου που την τακτοποιειτε με το ιστ της Κατηγοριας 3, τις λοιπες υπερβασεις δομησης, εκτος του εγκεκριμενου περιγραμματος του διαμερισματος τις βαζετε και υπερβαση υψους ή θεωρειτε πως ΟΛΗ η πλακα τακτοποιειται με την Κατηγορια 3 και ετσι δηλωνετε μονο υπερβαση δομησης/καλυψης?

Ξερω, λεπτομερεια αλλα... 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.