Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τα ύψη τα παίρνεις από το σχέδιο της τομής όταν διαφωνούν τα δύο σχέδια, κυρίως γραφικά, αλλά όχι απαραίτητα. Αν είναι εμφανές ότι το πάχος της πλάκας είναι πάνω από το έδαφος γύρω γύρω ή αν έχουν δείξει κάποιο σκαλί, τότε είσαι στο +0,20. Επίσης αυτό είναι η στάθμη του μπετού χωρίς το πάτωμα. Μπορείς να το διαπιστώσεις από τους ξυλότυπους αν έχουν δείξει ίδια στάθμη σε στατικά/αρχιτεκτονικά (σύνηθες).

Αν είσαι μέσα στις ανοχές με αυτά, δείχνεις την υπέρβαση ύψους στο ΦΚ της σοφίτας.

 

Τα κεραμίδια, επιχρίσματα και λοιπές επικαλύψεις δεν τις υπολογίζεις στον έλεγχο (έτσι λέει στην βεβαίωση).

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Το οικόπεδο έχει πρόσωπο σε δύο δρόμους ,και έχω και μια    αυλή -διάδρομο ,οπότε έχω τρεις διαφορετικές όψεις -περιπτώσεις .Σκαλί υπάρχει ,το μόνο σίγουρο ...μάλιστα σε μια από τις όψεις ,μπορούμε να πούμε πως ``σκαλιά υπάρχουν ``.Η τομή στα σχέδια είναι πιο λάθος από την κάτοψη .Ξυλότυπους δεν έχω .Ναι +0.20 δείχνει η κάτοψη ορόφου (πλάκα +γκρο μπετόν) ,οπότε +0.15 στα σχέδια της τομής και πάμε στα 7.90 ,8.00 βρίσκω εγώ την άνω στάθμη πλάκας στέγης.Οπότε με αυτην την λογική ,έχω 10 πόντους διαφορά ,0.02χ(7.75+0.15)=0.158 μ θα μου επιτρέπονταν με αυτήν την παραδοχή στο ύψος και ναί έτσι πλησιάζω πολύ στο να γλιτώσω το 400αρικο απο την Υ.Υ. σε όλη την κάτοψη ορόφου.Με αυτήν την λογική θα έδινα σε όλη την σοφίτα την υπέρβαση υψους ?

 

Όμως με ανησυχεί που στην τομή θα εμφανιστούν ,στην μεν μπροστά όψη  της οικίας 25 εκατοστα σκαλοπάτι +ένα μικρό τμήμα διαμόρφωσης της αυλής με κατηφορική κλίση ,καθώς επίσης στην πίσω αυλή συνολικά 60εκατοστα από την άλλη οδό (6 εκατοστα από βεράντα προς κήπο+ κατηφορικός κήπος+ σκαλοπάτι 18 εκατοστών+σκαλοπάτι 19εκατοστών ).

 

 Εχω δηλaδή κατασκευή σε διαφορετική στάθμη...και αυτό με προβληματίζει.

 

(Πώς ανεβάζω εικόνα άραγε...)

 

[Στην τομή δεν δείχνει ο μηχανικός κάποιο σκαλί και  η τελική στάθμη της πλάκας είναι στο ίδιο επίπεδο με την τελική διαμόρφωση εδάφους]

Edited by KaizerSoze
Δημοσιεύτηκε

Τείνω να καταλήξω στο εξής: έστω επιτρεπόμενα περιοχής 7,50μ. + στέγη(1,50μ) όπως και στην άδεια. 

1η περίπτωση: αν γίνει προσθήκη αυθαίρετου ορόφου πάνω από τα 7,50μ. με ύψος 3,0μ με επικάλυψη πλάκας λογικό θα είναι να πούμε ως αυθαιρεσία πέραν της αδείας όλο το ύψος, δηλαδή 3,00/7,50=0,4

2η περίπτωση: αν γίνει προσθήκη ορόφου πάνω από τα 7,50 χωρίς πλάκα, αλλά με επικάλυψη στέγης ύψους έως 3,00μ. τότε θεωρώ λογικότατο αφού εξακολουθεί να υπάρχει στέγη => από το ύψος της κατασκευασμένης στέγης αφαιρούμε το επιτρεπόμενο της στέγης => 3,00-1,50=1,50μ. υπέρβαση, οπότε 1,50/(7,50+1,50)=>1,50/9,00=0,166. Βέβαια, άν πατάει σε τοιχο 0,90 ή 1,00 όπως συνηθίζεται ίσως η λογική να μην ευσταθεί και πολύ, αλλά και πάλι δεν μπορείς να το σπάσεις(μια φορά για την υπέρβαση ύψους του τοίχου και μια φορά για τη στέγη) γιατί θα υπολογιστεί το εμβαδόν δυο φορές και θα είναι ακόμα πιο λάθος. Αλλά και καμία από τις άλλες λύσεις δεν ευσταθούν πλήρως. Επομένως Υ.Δ. χωρίς μειωτικό και Υ.Υ./συνολικόΎψος(κτιρίου+στέγης)

Νομίζω ότι και στις 2 περιπτώσεις  με το 7.50 συγκρίνεις αφου το βάσει αδείας υψος της οικοδομής σου είναι αυτό. Το 1,50 μέτρο της στέγης είναι κάτι σαν "μπόνους" στο 7.50, ενώς εσύ πλέον

δέν έχεις στέγη ανεξάρτητη απο την οροφή σου, αλλα η στέγη είναι η οροφή σου.

Επίσης θεωρώ ότι στο θέμα της υπέρβασης ύψους, μπορείς να το πάς κλιμάκωτα δηλαδή ενα τμήμα με <20% και αντίστοιχα ενα τμήμα με >20% αν σου ρίχνει πολύ το πρόστιμο,

σε αντίθεση με την δομηση και κάλυψη οπου εχουμε ενιαίο συντελεστή. 

Δημοσιεύτηκε

Επίσης θεωρώ ότι στο θέμα της υπέρβασης ύψους, μπορείς να το πάς κλιμάκωτα δηλαδή ενα τμήμα με <20% και αντίστοιχα ενα τμήμα με >20% αν σου ρίχνει πολύ το πρόστιμο,

σε αντίθεση με την δομηση και κάλυψη οπου εχουμε ενιαίο συντελεστή. 

 

Η γνώμη μου είναι ότι, αυτό δεν είναι ορθό!!!

Οι συντελεστές των υπερβάσεων είναι πάντα ενιαίοι!

Δημοσιεύτηκε

Κοιταξε όσον αφορα το ύψος και την παραβίαση των πλάγιων αποστάσεων, δεδομένου ότι 

δέν αρθροίζονται οι παραβάσεις όπως στην δόμηση και κάλυψη οπου μιλάμε για ποσοτικό μέγεθος,

πχ ενα τμήμα με με υπέρβαση ύψους ή πλαγιας απόστασης 0,30μ και ένα άλλο ανεξάρτητο με 1,00μ, 

τείνω πλέον στην άποψη ότι δύναται να μπεί διαφοερετικός συντελεστής μόνο όσον αφορα τους 2 αυτούς συντελεστές.

Βέβαια, προφάνως δεν αναφέρομαι σε περίπτωση ενος ενιαίου χώρου ο οποίος πχ καλύπτει όλο το Δ

να αντιμετωπιστεί κλιμακωτά  μεχρι το 20% του Δ ενα ΦΚ με <20% και το υπόλοιπο με >20%. Αυτο δέν ειναι ορθό.

Δημοσιεύτηκε

Γιατί δεν είναι ορθό δεν κατάλαβα το Δ. Αν θέλεις, γνώμη μου, το σπας. Για το ύψος δεν το είχα σκεφτεί. Άρα αν έχεις στέγη1,50μ στην άδεια και έγινε ψηλότερη με σοφίτα, άρα σε κάθε σημείο έχεις υπερβεί την άδεια. Και συγκρίνεις με τα επιτρεπόμενα(1,50μ) όπου ενδεχομένως σε κάθε σημείο να επιτρεπόταν να έχεις 1,50 στέγη. Όμως γι αυτό κάποιος θα πρέπει να κάνει πολύ αναλυτική επιμέτρηση και κάποιος θα έλεγε και σωστά από μια άποψη πως θα πρέπει να ελέγξεις  αν επιτρέπεται η πχ μονοκλινης στέγη ώστε και στην άκρη να έχεις 1,50μ. Διαφορετικά  δεν συγκρίνεις με το επιτρεπόμενο 1,50μ για όλο το εμβαδόν. Τραβηγμένο και ποιος θα κατσει να κανει τετοιο πραγμα. Και κάποιος που αν ποτέ ελέγξει τη δήλωση αν δηλώθηκαν σωστά θα πει επιστημονική φαντασία. Επίσης, χωρίς να έχεις υπερβεί το ύψος της αδείας, αν έχεις τετράριχτη στέγη και εσύ έκανες δίριχτη  που σημαινει σε κάποια σημεια έχεις υπερβεί το ύψος της στέγης στα αντιστοιχα σημεια της αδείας και εχεις διαφορετικό όγκο στέγης, το θεωρούμε αυθαιρεσία? Μπορούμε και να πούμε ότι είναι ψιλά γράμματα  

Δημοσιεύτηκε

Έχει κανένας κάποια άλλη άποψη για τα #1442 και #1442, εκτός του ξεμπαζώματος και της υπέρβασης υψους <5% κατηγορίας 3?

Δημοσιεύτηκε (edited)

Έχω απορία με τα ζηλά και τα χαμηλά και γω....!

α) Μια πολυκατοικία έχει τοποθετηθεί 0,40 μ. ψηλότερα από τη στάθμη που είχε εγκριθεί στην άδεια (με αποτέλεσμα το υπόγειο αντί για 0,80 μ. να είναι 1,20 μ. πάνω από το έδαφος).

β) Παράλληλα, ενώ βάσει αδείας το τελικό της ύψος έπρεπε να είναι στα +13,70 μ., στην πραγματικότητα είναι στα +14,30 (γιατί έγινε 0,2 μ. ψηλότερη η πολυκατοικία).

 

Θα θεωρήσω :

α) ξεμπάζωμα ?

β) κατηγορία 3 (υπέρβαση ύψους έως 5 %) ?

 

Η γνώμη μου είναι ότι, πρέπει να εξετάσεις ξεχωριστά την κάθε ΟΙ, να εντοπίσεις της αυθαιρεσίες αυτής και μόνον αυτής και να υποβάλεις ξεχωριστή δήλωση για κάθε ΟΙ, που σε κάθε μια δήλωση, θα "ασχολείσαι" αποκλειστικά και μόνον, αφενός μεν με τις αυθαιρεσίες της, αφετέρου δε με τους "δικούς" της ξεχωριστές συντελεστές των υπερβάσεων δόμησης - κάλυψης - ύψους.

Δυστυχώς, κατά τη γνώμη μου, δεν μπορείς να κάνεις "ομαδοποίηση" αυθαιρεσιών διαφορετικών ΟΙ ενός ακινήτου στο οποίο υφίσταται σύσταση και βεβαίως σε καμία απολύτως περίπτωση "δεν μπλέκουν οι συντελεστές των υπερβάσεων ανεξάρτητων και αυτόνομων ΟΙ και ειδικώς προς όφελος στο τελικό ποσό του συνολικού προστίμου ρύθμισης", πόσο μάλλον ν' αντιμετωπίζονται ως φαινόμενο ....ντόμινο!

 

Με άλλα λόγια, αν στο υπόγειο έχεις αυθαίρετη υπέρβαση ύψους, η μόνη νόμιμη διέξοδος για τον υπολογισμό του προστίμου, είναι ο υπολογισμός "Υπέρβαση Ύψους χωρίς Υπέρβαση Δόμησης" με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό κ.ο.κ.

 

Δεν μας απασχολεί, κατά τη γνώμη μου, το γεγονός ότι, ".....οι ιδιοκτήτες θέλουν να τα κάνουν όλα με μια δήλωση". Άστους να το θέλουν.... Οικονομικά, αν εκεί είναι το θέμα τους, μπορείτε "....να τα βρείτε"!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα,

ισόγειο κατάστημα με υπέρβαση ύψους σε σχέση με την Ο.Α. 30εκ. χωρίς υπέρβαση δόμησης και πατάρι με αλλαγή χρήσης Β.Χ. σε Κ.Χ. και υπέρβαση ύψους 30εκ. πως δηλώνεται?

 

Ένα Φ.Κ. ΥΔΚΧ με ΥΥ 30εκ. για το ισόγειο και ένα Φ.Κ. ΥΔΒΧ με τα τετραγωνικά του παταριού και την Υ.Υ. 30εκ?

Edited by Aenor
Δημοσιεύτηκε (edited)

@ IASONAS

Θεωρώ οτι 1 δήλωση για όλο το ακίνητο (εφόσον είναι σύμφωνοι και οι 2 ιδιοκτητες Ο.Ι.) θα ήταν πιο ολοκληρωμένο, μιας και θα εξετάσω τις αυθαιρεσίες εξ ολοκληρου μιας οικοδομικής άδειας.

Ασχέτως με την αμοιβή μου, θεωρώ οτι και τα πρόστιμα ίσως βγούνε πιο σωστά με την "ομαδοποίηση αυθαιρεσιών, βάζοντας ξεχωριστά φύλλα καταγραφής για κάθε στάθμη του κτιρίου.

Η άλλη εναλλακτική είναι να έκανα 1 δήλωση για καθένα από τους 2 ιδιοκτήτες και 1 κοινή δηλωση για τα κοινόχρηστα. Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα έβαζα υπέρβαση ύψους και στις 3 δηλωσεις?! Κατηγορία 3?!

Edited by Irini

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.