ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 σε όλα της κάτοψης χωρίς υπέρβαση δόμησης.....γιατί σε όλα τα σημεία της κάτοψης υπάρχει υπέρβαση ύψους από τα εγκεκριμένα της άδειας ....... Συμφωνώ κι εγώ.
bearfgh Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 Καλημέρα συνάδελφοι, σε διώροφη οικοδομή με υπόγειο κατά την άδεια καλούμε να κάνω τακτοποίηση ενός διαμερίσματος του ορόφου (υπάρχουν οριζόντιες ιδιοκτησίες). Πέρα από τις παραβάσεις του διαμερίσματος η οικοδομή έχει όλη ανυψωθεί μετατρέποντας το υπόγειο σε ισόγειο και προφανώς ο Α όροφος μετατρέπεται σε Β όροφο. Τι υπέρβαση ύψους θα υπολογίσω στον Α όροφο που μετατράπηκε σε Β? Η μια λογική είναι να βάλω 3μ λόγω του γεγονότος ότι όλος ο όροφος είναι πλέον εκτός Hmax αδείας, η άλλη λογική είναι να κατανεμηθεί σε όλους τους ορόφους και η τρίτη λογική είναι ότι θα πρέπει να μπει η υπέρβαση ύψους σαν υπέρβαση δόμησης του υπογείου που έγινε ισόγειο. Να διευκρινίσω ότι με ενδιαφέρει εμένα μόνο η οριζόντια ιδιοκτησία του διαμερίσματος του Α ορόφου που έγινε Β κατά την κατασκευή. Ευχαριστώ προκαταβολικά
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 (edited) Η γνώμη μου είναι πως αν το εγκεκριμένο ύψος του ορόφου, στον οποίο βρίσκεται το διαμέρισμα του πελάτη σου είναι ΟΚ, τότε δεν έχεις καμία απολύτως υπέρβαση ύψους για να δηλώσεις. Θα το αντιμετωπίσει ο ιδιοκτήτης του "υπογείου". Edited Μάρτιος 10 , 2016 by ΙΑΣΟΝΑΣ
akius Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 συμφωνώ με ΙΑΣΟΝΑ αλλά δήλωση χρειάζεται ως κοινόχρηστο υπόγειο που έγινε ισόγειο με όλα τα τ.μ κάτοψης χωρίς υπέρβαση δόμησης και τόσο που σηκώθηκε το κτίριο με ΥΥ>20%
bearfgh Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 Άρα ουσιαστικά Ιάσονα εσύ θεωρείς σωστή την 3η λογική ότι όλη την παράβαση υπέρβαση ύψους θα την επωμισθεί το υπόγειο που μετατράπηκε σε ισόγειο. Με αγχώνει το γεγονός ότι όλος ο όροφος μου είναι εκτός Hmax αδείας και σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο (λέμε τώρα) μας πούνε καλά δεν βλέπεις ότι έχει Hmax = 6μ και ο όροφος σου είναι από τα 6μ εώς τα 9μ?
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 Ντόμινο παραβάσεις δεν "εξετάζονται" στον 4178. Κατά τη γνώμη μου σε "σώζει" το ότι, στο ακίνητο υφίσταται σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Ας το αντιμετωπίσει ο ιδιοκτήτης του υπογείου όταν το θελήσει...... Μήπως ο ιδιοκτήτης πελάτης σου έχει και "παρακολούθημα" κ.λπ. στο υπόγειο;;;;
bearfgh Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 Όχι η οριζόντια ιδιοκτησία του πελάτη μου είναι μόνο το διαμέρισμα. Το "υπόγειο" που έγινε ισόγειο είναι σήμερα ξεχωριστά διαμερίσματα. Ευχαριστώ πολύ για τα φώτα σας. Η αρχική άποψη μου ήτανε ίδια με την δική σας αλλά όσο το σκεφτόμουν παραπάνω με άγχωνε λίγο και αυτό ρώτησα για επιπλέον γνώμες.
jja Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 Πρέπει να αναφερθεί το πρόβλημα, τώρα ποιος το πληρώνει είναι μια συζήτηση. Όροφος, υπόγειο ή κοινόχρηστα.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 H γνώμη μου είναι ότι, δεν είναι πρόβλημα της ΟΙ του ορόφου.
avgoust Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2016 Για το ερωτημα που ειχα θεσει πιο πριν , είναι εντος οικισμού με Ηmax=7.5+1.5 στέγη και λόγω κεκλιμένης πλάκας η στέγη ενοποιείται με τον υποκείμενο όροφο.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα