Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

[τωρα το ειδα]...

 

γιατι  με ΥΔ μονον του ενος???

 

ο άλλος πού ειναι???

Edited by dimitris GM
Δημοσιεύτηκε

@dimitris GM καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Εννοώ οτι περνάω τα ποσοστά τους κανονικά στο σύστημα αλλά έχω 1 ΥΔ αιτούντος, βάση του αρ.11 παρ.1δii  όπου αναφέρει " χωρίς να απαιτείται συναίνεση του έτερου ιδιοκτήτη" 

 

@Ιάσονας ευχαριστώ για την απάντηση

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα

 

Μόλις τελειωσα τις 103 σελίδες, έχοντας βγάλει μια σχετικη άκρη.. Παρ όλα αυτα θα γραψω και τη δικιά μου περίπτωση για να είμαι και 100% σίγουρος για το πως θα κινηθώ..

 

Περίπτωση διαμερίσματος αγορασμένο μέσα 90's από οικογένεια με δύο ανήλικα (που εδω και πολλα χρόνια πλεον δεν ειναι ανήλικα!) ειναι 113 τμ συμφωνα και με την  αδεια και έχει κλεισει 17 τμ επιπλεον εναν η/χ σαν εξωτερική αποθήκη..Ο πατέρας έχει ακομα ένα ακινητο στο χωριο του με κατοικους<3000..

Θέλω να σιγουρεψω οτι ΔΕ θα παρω μειωτικο συντελεστη κι αυτο γιατι καπου πηρε το ματι μου και μια αποψη οτι το θεμα με τα τετραγωνικα (70+30+κτλ) μπαινει στις επιπλεον κατοικιες

 

Ευχαριστω

Δημοσιεύτηκε

νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι δεν παίρνει μειωτικό συντελεστή αφού η κατοικία μαζί με τις αυθαιρεσίες είναι 130μ2

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ.

Αν είχε 100 τ.μ θα δικαιούνταν μειωτικό.

Γενικά συνάδελφοι προσοχή στο συντελεστή κύριας και μοναδικής κατοικίας. Μας φόρτωσαν όλο το βάρος ελέγχου με αντικρουόμενες-ασαφείς διατάξεις (τι πρωτότυπο άλλωστε...) νόμου και εγκυκλίων. Αν δεν υπάρχει η βεβαιότητα για τον μειωτικό συντελεστή μην τον δέχεστε. Ας γίνει τροπολογία νόμου και να γίνεται αποδεκτή η ύπαρξη κύριας και μοναδικής με μοναδική ευθύνη (υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη). Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα απορριφθεί από το ΣτΕ.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.. Ζαλαδα έχω να πω εγώ οι ασαφεις διατάξεις..

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Ζευγάρι με 3 παιδιά, το ενα παιδί είναι προστατευόμενο μέλος (φοιτητής), έχει ένα διαμέρισμα 82 τμ + 6 τμ υπέρβαση δόμησης και κάλυψης.

Το ανδρόγυνο έχει απο 50%,

Ο άνδρας στο Ε9 έχει ποσοστά και σε άλλες ιδιοκτησίες (άρα δεν ειναι μοναδική κατοικία) ενω η γυναίκα δεν έχει τίποτα άλλο στο όνομα της.

Δικαιούνται μισό μειωτικό συντελεστή λόγω της συζύγου? 

Κάνω ξεχωριστό φύλλο καταγραφής με τις μισές αυθαιρεσίες ? (ΥΔ & ΥΚ) ? 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Έχω τη γνώμη πως δεν μπορείς να κάνεις χρήση μειωτικού συντελεστή Κ.κ.Μ.Κ. σε ξεχωριστό Φ.Κ και αυτό διότι η διατύπωση του νόμου στο άρθρο 19, αναφέρει στους περιορισμούς των στεγαστικών αναγκών, να μην έχει ούτε ο σύζυγος ακίνητα.

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

παυλε

πολυ σωστα

 

3. Για κύρια και μοναδική κατοικία, εφόσον ο ιδιοκτήτης ή ο σύζυγος ή οποιοδήποτε από τα ανήλικα τέκνα αυτού δεν έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε κατοικία ή σε ιδανικό μερίδιο αυτής που πληροί τις στεγαστικές ανάγκες της οικο-γένειάς του ή δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε οικόπεδο οικοδομήσιμο ή σε ιδανικό μερίδιο οικοπέδου στο οποίο αντιστοιχεί εμβαδόν κτίσματος που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες και βρίσκονται σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των τριών (3.000) χιλιάδων, καταβάλλεται ποσοστό 40% του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.

 

[μια περιπτωση   για μειωτικο θα ηταν εάν αυτα που εχει ο συζυγος να ειναι σε κατω απο 3000 κατοικους.

Δεν ετεθη στο ερωτημα...επομενως...δεν δικαιουνται μειωτικο...]

  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.