Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Γιατί να εννοεί τα εγκεκριμένα μεγέθη και να μην εννοεί τα ισχύοντα πολεοδομικά μεγέθη του ακινήτου στο χρόνο έκδοσης της Ο.Α, όπως για παράδειγμα ισχύει στον προσδιορισμό της κατηγορίας αυθαιρέτου. Νομίζω, δίκαιο είναι όταν το πολεοδομικό καθεστώς αλλάζει ως προς το δυσμενέστερο, να μπορεί να γίνει χρήση ευεργετικής διάταξης στο χρόνο έκδοσης της Ο.Α. Τώρα, αν θεωρείς επισφαλή αυτή την ερμηνεία, θέτεις ως παρανομαστή τα 550 τμ και όχι τα 600 τμ. Προσωπικά θα πήγαινα με τον χρόνο έκδοσης της Ο.Α. Το θέμα μικτής χρήσης έχει χιλοσυζητηθεί στο παρελθόν και υπήρξαν απόψεις και από τις δυο πλευρές. Η δική μου θέση ήταν και παραμένει ότι δεν θα πρέπει να εξεταστεί δευτερογενώς το ζήτημα, αλλά πρωτογενώς, δηλαδή ότι σου δίνει δυνατότητα το ακίνητο για 200 τμ κατοικία. Έκανες 200 τμ γραφείο. Άρα αναλυτικός. 

• Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ναι διορθώνω: τα εγκεκριμένα επιτρεπόμενα μεγέθη κατά την έκδοση της οικοδομικής άδειας, που για την περίπτωσή μου ήταν 600τ.μ. γραφεία-καταστήματα τα οποία τυγχάνει να ταυτίζονται και με τα πραγματοποιούμενα (=600τ.μ.)

Edited by anavatis

• 2 years later...
Καλησπέρα,

έχω μια ερώτηση ως προς την ρύθμιση υπογείου, αλλαγή χρήσης από βοηθητικό σε κύριο.Έχει γίνει δήλωση για ρύθμιση το 2014 αλλά εκτός από φωτογραφίες πχ ότι έχει γίνει και ξεμπάζωμα γύρω γύρω, δεν έχουμε δημόσιο έγγραφο για την αλλαγή χρήσης.
Χρειάζεται κάποια δημόσιο έγγραφο επειδή είναι μετά την 28/7/2011?
Αν το είχαμε κάνει προ της ημερομηνίας αυτής δεν θα είχαμε το ίδιο πρόβλημα, μπορούσε να ρυθμιστεί και χωρίς έγγραφο αφού είμαστε προ το 2011?

Ευχαριστώ!

To σύνηθες έγγραφο για τις αλλαγές χρήσης είναι το τροποποιημένο Ε9 υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης έλαβε χώρα πριν τις 28/7/2011. 

@Pavlos33 ευχαριστώ! Άρα ρύθμιση που έγινε μετά το 2011 χωρίς Ε9 τροποποιημενο πριν από τον 7ο του 2011 είναι παρανομη, σωστά?

Για ρυθμίσεις πριν το 2011 με το νόμο του 3843 δεν χρειάζεται αποδεικτικό? Εννοώ έχω κάνει ρύθμιση αλλά δεν τροποποίησα το Ε9 τότε κατά την ρύθμιση. 

Ευχαριστώ και πάλι!

για τις ρυθμίσεις που έγιναν πριν το 2011 το αποδεικτικό έγγραφο, ας πάρουμε την περίπτωση ότι αν έγινε αρχικά η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με τον ν.3843/10 η ίδια η αίτηση είναι δημόσιο έγγραφο, εφόσον φέρει τις σφραγίδες της πολεοδομίας

8 ώρες πριν, patty said:

@Pavlos33 ευχαριστώ! Άρα ρύθμιση που έγινε μετά το 2011 χωρίς Ε9 τροποποιημενο πριν από τον 7ο του 2011 είναι παρανομη, σωστά?

Για ρυθμίσεις πριν το 2011 με το νόμο του 3843 δεν χρειάζεται αποδεικτικό? Εννοώ έχω κάνει ρύθμιση αλλά δεν τροποποίησα το Ε9 τότε κατά την ρύθμιση. 

Ευχαριστώ και πάλι!

Υπαγωγή για αυθαίρετη κατασκευή η εγκατάσταση αυθαίρετης χρήσης που έλαβαν χώρα μετά τις 28/7/2011 απαγορεύεται.

Για τις προ 2011 πως τεκμηρίωσες την χρονολογία εγκατάστασης της αυθαίρετης χρήσης; Με το Ν. 3843/10 είχαμε και το θέμα ότι ο τότε νόμος επέτρεπε να γίνει η ρύθμιση μόνο της καθαρής (χωρίς συνυπολογισμός εμβαδού τοιχίων) επιφάνειας. 

Moυ είχε δώσει ο πελάτης Ε9 αλλά τροποποιημένο μετά τον 7ο/2011 δηλαδή έγραφε το Ε9 ότι τα τμ του υπογείου είναι κύριος χώρος αλλά το είχε αλλάξει μετά το 2011. Φαντάζομαι είμαι καλυμμένη ως προς το αποδεικτικό, αφού δεν είμαι υποχρεωμένη να τσεκάρω πότε έχει γίνει η αλλαγή του Ε9, αλλά ο πελάτης έχει παραποιήσει στοίχεία, αλλάζοντας το Ε9 μετά το 2011. Μαίνεται μια αγωγή πάνω στο ακίνητο για αυτό το ρωτάω για το αποδεικτικό  

Επίσης στην ίδια δήλωση, έχει ρυθμιστεί και το ξεμπάζωμα του υπογείου, με αποδεικτικό από google map του Δεκεμβρίου 2011, ότι ήταν υλοποιημένο, δεδομένου του ότι είχαμε κάνει την ρύθμιση των υπογείων με τον 3843, θεωρήσαμε ότι έχει συνάφεια, στο να γίνει αποδεκτό, δεν βρίσκαμε αποδεικτικό από ημερομηνία πριν την 28/7/2011. Δεν υπάρχει άλλο αποδεικτικό, μόνο ότι τα υπόγεια έγιναν κύριοι χώροι με ρύθμιση του 2010.

Τι άλλο θα μπορούσε να μετρήσει για την εκσκαφή? ίσως έχω κάποιες αποδείξεις από συνεργείο που δούλεψε τότε...

Edited by patty

6 ώρες πριν, patty said:

...Επίσης στην ίδια δήλωση, έχει ρυθμιστεί και το ξεμπάζωμα του υπογείου...

Είσαι απολύτως βέβαιη ότι, αυτό μπορούσε να ρυθμιστεί με τον 3843;

@ΙΑΣΟΝΑΣ αυτό το ρύθμισα σε επόμενη δήλωση του 4178 όπου ξαναδήλωσα τα  υπόγεια και συμψήφισα τα πρόστιμα, για να προσθέσω και τα δοκάρια.

@Pavlos33 δεν θυμάμαι να ζητάει αποδεικτικό..ζητούσε όντως? αλλά αφου τα ξαναρύυθμισα και έχω συμψηφίσει τα υπόγεια, έχει η δεύτερη δήλωση αποδεικτό, την 1η ρύθμιση όχι? 

Βασικά το 2013 ήταν βοηθητικοί και το 2014 τροποποίησα το Ε9 όλα σε κύρια τμ, έπρεπε να είχε γίνει από το 2010 με τον 3843? αυτό ακυρώνει την ρύθμιση?

Edited by patty

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.