diegito Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2015 στα επ στα επιπλεον τετραγωνικα που πανε με Υπερβαση δομησης και Αλλαγη χρησης αφαιρουμε εξωτερικες τοιχοποιιες , εσωτερικες σκαλες και διαδρομους? σταεπιπλεον τετραγωνικα με το αρθρο 19 παρ. 5 τι κατηγορια βαζουμε στο Φ.Κ. την 5?(με κατηγορια 3 δεν επιτρεπει να βαλουμε το συνολο των παραβασεων που προκυπτει απο τον αναλυτικο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sokratis89 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2015 Θα ήθελα την βοήθεια σας σε κατι. Έχω την εξής ερώτηση: Έχει βγει Ο.Α. το 2005 για αποθήκη 50 τ.μ. και τελικά έγινε 60 τ.μ. κατοικία. Αυτό πώς το δηλώνω στο σύστημα; Σαν 50 τ.μ. με αναλυτικό (1 παράβαση) και 10 τ.μ. ΥΔ; ή πρέπει να βάλω και αλλαγή χρήσης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
apier Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2015 Θα ήθελα την βοήθεια σας σε κατι. Έχω την εξής ερώτηση: Έχει βγει Ο.Α. το 2005 για αποθήκη 50 τ.μ. και τελικά έγινε 60 τ.μ. κατοικία. Αυτό πώς το δηλώνω στο σύστημα; Σαν 50 τ.μ. με αναλυτικό (1 παράβαση) και 10 τ.μ. ΥΔ; ή πρέπει να βάλω και αλλαγή χρήσης; 1. επιτρέπεται η κατοικία στην περιοχή; 2. επιτρέπονται τα 60 τ.μ. για κατοικία; 3. η αποθήκη που λες ήταν εμπορική, επαγγελματική; Αν ναι και στα τρία, έχεις αναλυτικό για 50 και υπέρβαση για το υπόλοιπο (ούτε ΑΧ ούτε τίποτα) Αν όμως έστω κι ένα είναι όχι, τότε αρχίζει το θέμα. Για παράδειγμα, αν τυχόν είναι αγροτική αποθήκη σε μη άρτιο μη οικοδομήσιμο, σε περιοχή που απαγορεύονταν η κατοικία το 2005, τότε δεν ρυθμίζεται. Όπως καταλαβαίνεις χρειάζονται κάπως περισσότερες λεπτομέρειες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sokratis89 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2015 Το μέρος που έχει χτιστεί η αποθήκη είναι εντός οικισμού, οικόπεδο. Δεν υπάρχει πρόβλημα αρτιότητας. Όμως δεν ξέρω σαν τί αποθήκη χτίστηκε. Νομίζω αγροτική αλλά ακόμα δεν μου έχουν φέρει την άδεια να την δω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DE GI Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2015 (edited) Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω σε εμπορική αποθήκη που εκδόθηκε άδεια με το άρθρο 9 του ΠΔ 85 για την εκτός σχεδίου δόμηση. Ο ιδιοκτήτης έχει κατασκευάσει εσωτερικά πατάρια και σε τμήμα του παταριού έχει κατασκευάσει δυο διαμερίσματα. Στο ισόγειο είναι αποθήκη και ένα τμήμα κατάστημα. οικόπεδο κτίζει 1000τμ εμπορική αποθήκη 999 τμ κατοικίες 250τμ πατάρια 190τμ ΠΩς μπορώ να το αντιμετωπίσω? 1)θα βάλω ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ. 2) Θα τα υπολογίσω με αναλυτικό χωρίς αλλαγη χρήσης. 3)το κατάστημα μόνο αναλυτικό? 4)τα πατάρια τα δηλώνω ως ΥΔ ? 5) Σε τη κατηγορια χρησης το δηλωνω? ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ Edited Νοέμβριος 17 , 2015 by DE GI Link to comment Share on other sites More sharing options...
apier Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2015 για ποια χρήση δικαιούται 1000 τ.μ.; για τις υπόλοιπες (μικτή) τι δικαιούται; δεν μας είπες πόσο είναι το κατάστημα τι ισχύει τώρα στην περιοχή από χρήσεις και συντελεστές; (νομίζω πλέον όλη η Χαλκιδική έχει ΓΠΣ; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DE GI Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2015 apier ευχαριστώ για την απάντηση. Η άδεια είναι εκτός σχεδίου στην περιοχή του Ωραιόκαστρου Θεσσαλονίκης. το κατάστημα είναι τα 200τμ απο τα 999. Κτίστηκε με το Πδ 85 με το αρθρο 9. η άδεια εκδόθηκε το 1994. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosantonakas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2015 αποθηκη (στα συμβολαια) 48 τμ χωρις ΟΑ ,κατα την αυτοψια την βλεπω οτι εγινε κατοικια Στον υπολογισμο τα 48τμ θα τα βαλω 1 στην ΥΔ μειωμενου κ ΑΧ η 2.ΥΔ ΚΧ κ ΑΧ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2015 Aφού δεν έχεις Ο.Α δεν έχεις και αλλαγή χρήσης. Βάζεις ως Υ.Δ (Κ.Χ) την επιφάνεια της κατοικίας την οποία μετράς σήμερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosantonakas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2015 Στο συμβολαιο κ στα Ε9 αναφερεται αποθηκη ..... πως θα το δικαιολογησω σα κατοικια σημερα,πως αποδεικνυεται ο χρονος μετατροπης πριν το 2011? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα