ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2014 Δεν είναι αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης. Δεν είναι διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου. Είναι "κατάληψη τμήματος κοινόχρηστου χώρου από οριζόντια ιδιοκτησία". Το πρόστιμο υπολογίζεται ως ΥΔΚΧ και απαιτείται συναίνεση συνιδιοκτητών του ακινήτου.
letom Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2014 Αρκεί βέβαια κατάστημα και φροντιστήριο να είναι ξεχωριστές Ο.Ι. Επίσης δες στα σχέδια της σύστασης που το δείχνει το wc. Αν το δείχνει εκεί που είναι τώρα τότε δεν απαιτείται συναίνεση. Αλλιώς αυτό που είπε ο ΙΑΣΟΝΑΣ.
gaza Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2014 Θα μου επιτρέψετε να επανέλθω στο εξής θέμα και θα επιχείρήσω να γίνω όσο πιο κατατοπιστικός γίνεται γιατί την πρώτη φορά ίσως δεν έγινα απόλυτα κατανοητός. Περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης:. Σε όροφο πολυκατοικίας έχω 5 οριζόντιες ιδιοκτησίες (βάσει οικοδομικής άδειας και σύστασης). Οι δύο από αυτές ανήκουν σε ανδρόγυνο (στην γυναίκα η Γ1 εμβαδού 30τ.μ. και στον άνδρα η Γ2 εμβαδού 60τ.μ.). Αυτές έχουν συνενωθεί και αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ενιαίο διαμέρισμα διαμέρισμα 90τ.μ. και μου ζητάν τακτοποίηση. Στην φορολογική δήλωση δηλώνουν τη Γ2 ως κύρια κατοικία και τη Γ1 ως κενή. Για τα υπόλοιπα διαμερίσματα του ορόφου δεν έχω συναίνεση αποτύπωσης. Οι ιδιοκτήτες θέλουν να προχωρήσουν σε ρύθμιση της διαφορετικής διαμερισμάτωσης. Θέτω τα εξής συγκεκριμένα ερωτήματα: α) Βάσει των διατάξεων του 4178 η δήλωση υποβάλλεται ανά οριζόντια ιδιοκτησία ή για περισσότερες οριζόντιες ιδιοκτησίες εφόσον ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Έστω λοιπόν ότι τη δήλωση υποβάλει ο άνδρας. Η ιδιοκτησία Γ1, αποτελεί κύρια κατοικία (βάσει Ε1) και είναι μικρότερη από 70τ.μ. Ωστόσο το διαμέρισμα που έχει προκύψει μετά τη συνένωση είναι μεγαλύτερο των 70τ.μ. Καθώς πρόκειται για μόνιμο κάτοικο Θράκης, δικαιούται τη σχετική έκπτωση του Άρθρου 17; β) Έστω ότι δε δικαιούται της έκπτωσης. Βάσει της Εγκυκλίου 3, για την περίπτωση της διαφορετικής διαμερισμάτωσης την αίτηση υποβάλλει οποιοσδήποτε ενδιαφερόµενος ιδιοκτήτης διαµερίσµατος. Επομένως στην προκειμένη περίπτωση, θα ήταν ορθό να υποβληθεί μία δήλωση με τίτλο "Διαμέρισμα Γ' ορόφου που έχει προκύψει από συνένωση των οριζόντιων ιδοκτησιών Γ1 και Γ2" και στα στοιχεία ιδιοκτητών να σημειωθεί μία "πλασματική" κατανομή των ποσοστών συνιδιοκτησίας (δηλαδή 67% και 33% αντίστοιχα με σχετική υποσημείωση στην τεχνική έκθεση)? γ) στην κάτοψη ορόφου που θα υποβάλλω, θα καταγράψω τις υπόλοιπες οριζόντιες ιδιοκτησίες του ορόφου με βάση την οικοδομική άδεια, αναφέροντας ότι δεν υπήρχε συναίνεση αποτύπωσης, ή δε θα τις εμφανίσω καθόλου στα σχέδια? Ευχαριστώ
letom Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2014 α+β) Η διαμερισμάτωση δεν πάει ανα ιδιοκτησία, πάει ανά όροφο. Με μία δήλωση τακτοποιείς όσες συνενώσεις έχουν γίνει στον όροφο. Το πρόστιμο είναι 500 ευρώ φιξ, ούτε εκπτώσεις ούτε μειωτικοί συντελεστές, άσχετα ποιος από τους 2 θα κάνει τη δήλωση. γ) Προφανώς αποτυπώνεις μόνο τις ιδιοκτησίες που τακτοποιείς.
lia1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2014 Η διαμερισμάτωση σε ποια κατηγορία πάει?
kostaras4 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2014 (edited) Καλημέρα συνάδελφοι, Έχω περίπτωση 1 μεγάλο κατάστημα το οποίο χωρίστηκε στα 2, του ίδιου ιδιοκτήτη... Θεωρώ ότι είναι καθαρή περίπτωση διαμερισμάτωσης Τα καταστήματα αυτά είχαν νομιμο πατάρι. Καθώς έγινε ο διαχωρισμός, στο δεύτερο κατάστημα δημιουργήθηκε επιπλέον σκάλα για το πατάρι και επιπλέον wc στο πατάρι: Ερωτήσεις: 1) Εκτός από τη διαμερισμάτωση πρέπει να χρεώσω και στην κατασκευή της σκάλας άλλη μία πολεοδομική? Δηλαδή πρόστιμο 500 + 500?? 2) Χρεώνω κάτι για την κατασκευή του wc στο πατάρι? Θεωρώ πως όχι καθώς είναι εντός νόμιμου περιγράμματος και θεωρείται διαρρύθμιση..σωστά?? 3) Στην περίπτωση που έχω 500 + 500 (περίπτωση 1) μπορώ να έχω έκπτωση 20% με εφάπαξ?? Ή πάει σαν παράβολο 1000?? Νομίζω πάει 500 παράβολο και μπορεί να πάρει και -20%, σωστά?? 4) Σε περίπτωση που δεν έχει χωριστεί και συμβολαιογραφικά το αρχικό κατάστημα, πρέπει να ελεγχθεί όλο το κατάστημα ή αρκεί μόνο το τμήμα που μας ενδιαφέρει (το κατάστημα ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη)?? Edited Ιανουάριος 22 , 2014 by kostaras4
gaza Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2014 α+β) Η διαμερισμάτωση δεν πάει ανα ιδιοκτησία, πάει ανά όροφο. Με μία δήλωση τακτοποιείς όσες συνενώσεις έχουν γίνει στον όροφο. Το πρόστιμο είναι 500 ευρώ φιξ, ούτε εκπτώσεις ούτε μειωτικοί συντελεστές, άσχετα ποιος από τους 2 θα κάνει τη δήλωση. γ) Προφανώς αποτυπώνεις μόνο τις ιδιοκτησίες που τακτοποιείς. Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι κάνεις λάθος. Το σύστημα δέχεται έκπτωση στη διαμερισμάτωση (εφ' όσον πρόκειται για μοναδική παράβαση) γιατί μιλάμε για πρόστιμο 500 ευρώ και όχι για παράβολο το οποίο δεν επιδέχεται εκπτώσεων. Μία δοκιμή θα σε πείσει.
kostaras4 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2014 Είμαστε σίγουροι γι αυτό?? Δηλαδη, ένα από αυτά που αναφέρω παραπάνω: 500 μια διαμερισματωση + 500 ευρώ μια πολεδομικη = 1000 και με εφαπαξ 800???? Ρωτάω γιατί δεν μπορώ να το διαπιστώσω από κάπου και πρέπει να δώσω τιμή άμεσα... Ευχαριστώ
stvxri Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2014 συναδελφοι εχω παρομοια περιπτωση με του kostaras4. σε ισογειο οροφο οικοδομης φαινεται στα σχεδια της αδειας ενα ενιαιο καταστημα και κλιμακοστασιο. στο ενιαιο καταστημα δεν υπαρχει καμια αλλη εγκατασταση στα σχεδια ουτε καν wc. ενας ενιαιος χωρος δηλαδη. το καταστημα ειναι ως ενα οριζοντια ιδιοκτησια ενος ιδιοκτητη. η πραγματικοτητα ειναι οτι εχουν γινει 2 καταστηματα με ενα τοιχο δηλαδη που τα χωριζει και επιλεον εχει κατασκευαστει απο ενα wc σε καθε καταστημα. εγω για να καταληξω πως λεγεται το παραπανω σκεφτομαι ως εξης: υπαρχει οριζοντια ιδιοκτησια? ΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΟΡΟΦΟ. αρα το παραπανω συμφωνα με τον 4178 ονομαζεται διαρρυθμιση. αρα δεν ειναι αυθαιρετο. εαν ειχαν συστηθει 2 οριζοντιες για καθε καταστημα τοτε θα το ελεγα διαμερισματωση και θα ελεγχα εαν αλλαζουν τα μηχανολογικα ωστε να θεωρειται αυθαιρετη κατασκευη.
letom Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2014 Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι κάνεις λάθος. Το σύστημα δέχεται έκπτωση στη διαμερισμάτωση (εφ' όσον πρόκειται για μοναδική παράβαση) γιατί μιλάμε για πρόστιμο 500 ευρώ και όχι για παράβολο το οποίο δεν επιδέχεται εκπτώσεων. Μία δοκιμή θα σε πείσει. Εννοείς ότι σε περίπτωση που έχεις μοναδική παράβαση τη διαμερισμάτωση θα πληρώσεις πρόστιμο κάτω από 500 ευρώ λόγω πχ κοινωνικού συντελεστή, εφάπαξ πληρωμής κλπ?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα