dimitris GM Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2015 (edited) καντε μονον το προσυμφωνο δεν εχει φορους προχωρειστε στην τακτοποίηση και μετα...εχει ο Θεός και αφου δηλωνει καθε ενας τα ποσοστα του σε ολα τα κτισματα τοτε, ο ενας απο αυτους, στο ενα διαμερισμα δηλωνει ιδιοκατοικηση μονον για το ποσοστο του .....στα υπολοιπα ποσοστα του διαμερισματος του δηλωνουν οι αλλοι, ως εκμισθωση ή δωρεαν παραχωρηση Το ιδιο συμβαινει στα "αλλα" διαμερισματα.. οπου, το ιδιο κανουν και οι υπολοιποι... Επομενως υπαρχει θεμα φορολογησης εισοδηματος... Edited Μάιος 20 , 2015 by dimitris GM
TRZ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2015 (edited) σε αδεια του 1966 κατοικια ο ιδιοκτητης εχει κατεχει τον πρωτο οροφο (δυο διαμερισματα) και τον αερα .εχω υπερβαση στα τετραγωνικα απο τοτε που κατασκευαστηκε και αλλαγη χρησης του ενος διαμερισματος σε φροντιστηριο το 1993 , διαμερισματωση οροφου (το φροντηστηριο πηρε τετραγωνικα απο το αλλο διαμερισμα) ,αλλαγη στους εξωστες και ενα λεβητοστασιο κατω απο 15 μ στη ταρατσα.κατηγορια ενα δεν μπορω να παω γιατι δεν εχω αποκλειστηκη χρηση κατοικιας.κατηγορια δυο πριν απο το 83 μπορω να παω? στη κατηορια 2 πρεπει οι αυθαιρεσιες να εχουν γινει πριν απο το 1983 σωστα?οποτε παω κατηγορια 4φυλλο καταγραφης 1 τετραγωνκα υπερβασης χρονολογια προ του 1975 θα βαλω?φυλλο καταγραφης 2 κλικαρω μια λοιπη παραβαση για την αλλαγη χρησης με αναλυτικο (απο κυρια χρηση σε κυρια). + εξωστες + μικρη αποθηκη. χρονολι\ογια μετα το 1993?φυλλο καταγραφης 3 διαμερισματωση. χρονιλογια μετα το 1993. σωστα? σας ευχαριστω Edited Ιούνιος 11 , 2015 by TRZ
Anton_civeng Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2015 κατηγορια ενα δεν μπορω να παω γιατι δεν εχω αποκλειστηκη χρηση κατοικιας. Βάσει Εγκ.4/13 απαιτείται μόνο η επικρατούσα χρήση κατοικίας (>50%). Αναλόγως λοιπόν των χρήσεων του ισογείου και των συστημένων Ο.Ι πορεύεσαι. στη κατηορια 2 πρεπει οι αυθαιρεσιες να εχουν γινει πριν απο το 1983 σωστα? Ναι, μιλώντας όμως για την κάθε Ο.Ι ξεχωριστά, δηλ. αυθαιρεσίες >΄83 σε άλλες Ο.Ι δεν αποκλείουν την προκείμενη από την κατ.2.
TRZ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 κατηγορια ενα δεν μπορω να παω γιατι δεν εχω αποκλειστηκη χρηση κατοικιας. Βάσει Εγκ.4/13 απαιτείται μόνο η επικρατούσα χρήση κατοικίας (>50%). Αναλόγως λοιπόν των χρήσεων του ισογείου και των συστημένων Ο.Ι πορεύεσαι. η επικρατουσα χρηση του κτιριου ειναι καταστηματα. στη κατηγορια 2 πρεπει οι αυθαιρεσιες να εχουν γινει πριν απο το 1983 σωστα? Ναι, μιλώντας όμως για την κάθε Ο.Ι ξεχωριστά, δηλ. αυθαιρεσίες >΄83 σε άλλες Ο.Ι δεν αποκλείουν την προκείμενη από την κατ.2. Τον συγκεκριμενο όροφο εξεταζω ο οποιος αποτελειται απο δυο διαμερισματα του ιδιου ιδοκτητη θα μπω στο νομο με μια δηλωση. λετε να κανω δυο δηλωσεις? και με την διαμερισματωση τι θα κανω? θα τη πληρωσει δυο φορεσ?
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 Αφού λες ότι η επικρατούσα χρήση του κτιρίου είναι τα καταστήματα, η κατηγορία 1 απορρίπτεται. Θεωρητικά η υπέρβαση δόμησης της Ο.Ι με χρήση κατοικίας, λόγω της χρονολογίας των αυθαιρεσίων (1966), θα μπορούσε να υπαχθεί κατηγορία 2. Το πρόβλημα όμως είναι "συστημικό". Η ηλεκτρονική εφαρμογή του ΤΕΕ πως θα "καταλάβει" ότι μιλάμε για διαφορετικές οριζόντιες ιδιοκτησίες (σε διαφορετικά Φ.Κ βεβαίως) σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, στο ένα ΦΚ θα υπάρχει κατ. 2 και στο άλλο Φ.Κ κατ. 4 (ή 5?). Νομίζω ότι θα προκύψει σφάλμα κατά την επόμενη φάση υποβολής. (δεν το έχω δοκιμάσει, οπότε αν κάποιος συνάδελφος το έκανε ας το καταθέσει). Οπότε, είτε βάζεις κατηγορία 4 (ή 5 ανάλογα τι βγαίνει) σε κοινή δήλωση με 2 ΦΚ (με ίδια κατηγορία στο καθένα), στα οποία επιλέγεις τις αντίστοιχες παλαιότητες ή κάνεις ξεχωριστές δηλώσεις. Οι ξεχωριστές δηλώσεις συνάδουν και με την προσωπική μου άποψη.
Anton_civeng Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 (edited) Τον συγκεκριμενο όροφο εξεταζω ο οποιος αποτελειται απο δυο διαμερισματα του ιδιου ιδοκτητη θα μπω στο νομο με μια δηλωση. λετε να κανω δυο δηλωσεις? και με την διαμερισματωση τι θα κανω? θα τη πληρωσει δυο φορεσ? Έτσι όπως πολύ αναλυτικά στα έχει πει ο συνάδελφος Pavlos33 είναι τα πράγματα και να προσθέσω εγώ ότι την διαμ/τωση επιλέγεις εσύ σε ποιά από τις δύο δηλώσεις του ορόφου θα την περιλάβεις ενώ θα το αναφέρεις αυτό στην τεχν.περιγραφή της δεύτερης δήλωσης. Σημειωτέον ότι αν ΔΕΝ αφορά αποκλειστικά σε αυτήν η εν λόγω δήλωση, τότε η διαμ/τωση εντάσσεται σε αυτήν ως μία ξεχωριστή παράβαση. Edited Ιούνιος 15 , 2015 by Anton_civeng
ioannat Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2015 Σε τριοροφη οικοδομη υπαρχει μια λωριδα 0,15 χ 1.5 μεσα στην πρασια.Στους α, β οροφους το τακτοποιω με το ιγ. της κατηγοριας 3 στο 5% των διαστασεων.Στον τριτο οροφο ομως εχει γινει προσθηκη κατ επεκταση στο τμημα αυτο.Υπηρχε δηλαδη αδεια για ενα τμημα γ οροφου μικροτερο απο τους υπολοιπους και εγινε και αυθαιρετη προσθηκη κατ επεκταση η οποια ακολουθει ακριβως το περιγραμα των υποκειμενων οροφων.Η αυθαιρεσια ειναι <40% .Για το κοματακι 0,15χ1,5 μπορω να επικαλεστω το ιγ της κατηγοριας3 για να μην παω ολη τη δηλωση κατηγορια 5?Να υπολογισω βεβαια τη δομηση κανονικα αλλα να γραψω οτι ειναι στο 5% των διαστασεων κτιριου?
Anton_civeng Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2015 (edited) Ioannat, Φοβάμαι ότι σου έχω bad news και συγκεκριμένα : Κατ΄ αρχήν δεν μιλάς για την ιγ΄ που αναφέρεις αλλά για την ιστ΄ περίπτωση του αρ.9Γ . Η περίπτωση ιστ΄ ως κατ.3 του νόμου αναφέρεται σε απόκλιση 5% των εξωτερικών διαστάσεων του κτιρίου και ΟΧΙ σε απόκλιση του Δ ή πρασιάς! Θα μπορούσες δηλαδή να την επικαλεστείς εφ όσον υπήρχε η αυθαίρετη λουρίδα των 15εκ. αλλά το κτίριο διατηρούσε το Δ ή την πρασιά. Η αντίστοιχη ανοχή για απόκλιση εντός του Δ - πρασιάς είναι αυτή που αναφέρεται στην βεβαίωση του μηχανικού και είναι μόνο 2% ! (κι αυτό ακόμη με πολλή επιφύλαξη) Επίσης για το τελευταίο που ρωτάς του γ΄ ορόφου, η απόκλιση του 5% κατά νόμο ανάγεται ούτως ή άλλως επί των εγκεκριμένων διαστάσεων του γ΄ ορόφου και όχι επί των αυθαιρέτων του. (δηλαδή δεν γίνεται σαλαμοποίηση του αυθαίρετου χώρου σε χώρο με Υ.Δ και λουρίδα του σε κατ.3) Edited Ιούνιος 26 , 2015 by Anton_civeng 1
jja Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2015 το 5% της κατηγορίας 3 περιλαμβάνει και ΥΔ του κτιρίου που είναι εκτός Ρ.Γ.πόσο μάλλον για την πρασιά.
Anton_civeng Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2015 Θεωρώ ότι για την πρασιά μπορεί να ισχύει το ίδιο μόνο αν δεχτούμε αυτόν τον επαγωγικό συλλογισμό του "πόσο μάλλον" .... Εγώ θα ήμουν σίγουρος ότι ισχύει και για την πρασιά μόνο αν ειδικώς αναφερόταν στην σχετική διατύπωση του άρθρου 9.Γ.ιστ΄ ως εξής: "....και κατά παρέκκλιση των περιπτώσεων α΄, β΄, γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 2 και κατά παραβίαση της πρασιάς και της πλαγίας υποχρεωτικής απόστασης. Μακάρι να έχεις δίκιο, θα είναι πιό ανώδυνο για όλους.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα