Silent Arrow Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2013 Pavlos33 συμφωνουμε συνεπως στο θεμα της αλλαγης χρησης. Οσον αφορα το θεμα του υψους διαφοροποιουμαι (λιγο - αν δεν λεμε τα ιδια) ως εξης: Αναφερει το παραρτημα: 'Το αυθαιρετο υψος που δεν καλυπτεται απο οικοδομικη αδεια συγκρινεται με το επιτρεπομενο απο τους ορους δομησης της περιοχης....' 1) Αν εχουμε Ο.Α ολα Ο.Κ. 2) Αν δεν εχουμε Ο.Α. θεωρουμε το συνολο του υψους της κατασκευης οτι δεν καλυπτεται οποτε το διαιρουμε με το μεγιστο επιτρεπομενο που ισχυει στην περιοχη. Συνεπως το πλαισιο της υπερβασης υψους σε περιπτωσεις που δεν εχουμε Ο.Α. συμπληρωνεται ΠΑΝΤΑ.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2013 Κατά τη γνώμη μου, αν δεν έχουμε άδεια συγκρίνουμε το ύψος με το μέγιστο επιτρεπόμενο της περιοχής. Π.χ το μέγιστο της περιοχής του ακινήτου 11 μ. το αυθαίρετο 9 μ. Δεν υπάρχει καμία υπέρβαση ύψους. Δεν συμπληρώνουμε τίποτα. Έστω τώρα το μέγιστο επιτρεπόμενο 11 μ. και το αυθαίρετο 13 μ. Υπέρβαση ύψους 2 μ. και ποσοστό υπέρβασης 2/11=18%<20%---> συντ. υπέρβασης ύψους 1.20. Είναι κακογραμμένη η διατύπωση στο πεδίο 6 και μας μπερδεύει. Ελπίζω να το διευκρινίσουν στη συνέχεια.
sagiasd Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2013 Δεν θα το διευκρινίσουν, όπως δεν το διευκρίνισαν και για τον 4014, εδώ και 2 χρόνια. Με άδεια ΥΥ έχουμε όταν υπερβαίνουμε το εγκεκριμένο Χωρίς άδεια ΥΥ όταν υπερβαίνουμε το μέγιστο 1
DionisiaM Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2013 Καλησπέρα Θα ήθελα να θέσω δυο ερωτήματα γιατί έχω κάπως μπερδευτεί με τα φκ. 1 Για τις λοιπές παραβάσεις (πχ ανοιχτοί η/χ κατασκευή κουφωμάτων κλπ) που πάνε με αναλυτικό θα γίνει και ξεχωριστό φκ για την καθεμία ? Και αν ναι σε ποια κατηγορία αυθαιρεσίας θα υπαχθούν? 2. Σε διώροφη κατοικία (33 τμ ο κάθε όροφος) όπου το ισόγειο είχε δηλωθεί σαν γκαράζ έγινε τελικά κατοικία. Επίσης έχουμε επέκταση του ισογείου και του ορόφου.ώστε τελικά το ισόγειο να γίνει 55 τμ και ο όροφος 62. Μπορεί να γίνει ενα φκ για την αλλαγή χρήσης του ισογείου με ΥΔΚΧ 33 τμ και ένα άλλο για επέκταση ισογείου και ορόφου με ΥΔΚΧ 22 + 29? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
liv25k Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2013 Μια ερώτηση έχω που δεν ξέρω αν είναι ξεκαθαρισμένη ακόμα (πράγμα περίεργο γιατί ο νόμος είναι σαφέστατος...). Όταν έχω κτίριο προ του '75 και δίπλα μία αποθήκη μετά το '83. Συμφωνούμε όλοι ότι χάνει το bonus της εξαίρεσης από κατεδάφιση οκ. Όμως: η παλαιότητα δε χανεται του κτιρίου θέλω να πιστεύω. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Το 500ρικο για τα προ του '75 χάνεται και το πρόστιμο για το κτίριο αυτό υπολογίζεται ως προ του '83; Η αποθήκη φαντάζομαι πάει κανονικά με πρόστιμο για παλαιότητα μετά το '83. Το χει κάνει κανείς να μας πει τί γίνεται γιατί υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2013 (edited) Καλησπέρα Θα ήθελα να θέσω δυο ερωτήματα γιατί έχω κάπως μπερδευτεί με τα φκ. 1 Για τις λοιπές παραβάσεις (πχ ανοιχτοί η/χ κατασκευή κουφωμάτων κλπ) που πάνε με αναλυτικό θα γίνει και ξεχωριστό φκ για την καθεμία ? Και αν ναι σε ποια κατηγορία αυθαιρεσίας θα υπαχθούν? 2. Σε διώροφη κατοικία (33 τμ ο κάθε όροφος) όπου το ισόγειο είχε δηλωθεί σαν γκαράζ έγινε τελικά κατοικία. Επίσης έχουμε επέκταση του ισογείου και του ορόφου.ώστε τελικά το ισόγειο να γίνει 55 τμ και ο όροφος 62. Μπορεί να γίνει ενα φκ για την αλλαγή χρήσης του ισογείου με ΥΔΚΧ 33 τμ και ένα άλλο για επέκταση ισογείου και ορόφου με ΥΔΚΧ 22 + 29? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 1) Από τη διατύπωση του νόμου δεν είναι σαφές αν αθροίζονται οι αναλυτικοί προυπολογισμοί των διαφορετικών λοιπών παραβάσεων. Το λογικό θα είναι να αθροίζονται. Για την κατηγορία δεν έχουμε καταλήξει. Κατηγορία 5 ίσως και 3. Αναμένουμε τις διευκρινήσεις. 2) συμφωνώ με τα 2 ΦΚ όπως τα έχεις σκεφτεί.Στο πρώτο φ.κ θα έχεις ποσοστό επιβάρυνσης ΣΔ, ενώ στο δεύτερο ΦΚ θα έχεις το ίδιο ποσοστό επιβάρυνσης ΣΔ καθώς και ποσοστό επιβάρυνσης λόγω υπέρβασης κάλυψης. (εξέτασε αν υπάρχει και επιβάρυνση λόγω παραβίασης Δ) Edited Σεπτέμβριος 25 , 2013 by Pavlos33
DionisiaM Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2013 1) Από τη διατύπωση του νόμου δεν είναι σαφές αν αθροίζονται οι αναλυτικοί προυπολογισμοί των διαφορετικών λοιπών παραβάσεων. Το λογικό θα είναι να αθροίζονται. Για την κατηγορία δεν έχουμε καταλήξει. Κατηγορία 5 ίσως και 3. Αναμένουμε τις διευκρινήσεις. 2) συμφωνώ με τα 2 ΦΚ όπως τα έχεις σκεφτεί.Στο πρώτο φ.κ θα έχεις ποσοστό επιβάρυνσης ΣΔ, ενώ στο δεύτερο ΦΚ θα έχεις το ίδιο ποσοστό επιβάρυνσης ΣΔ καθώς και ποσοστό επιβάρυνσης λόγω υπέρβασης κάλυψης. (εξέτασε αν υπάρχει και επιβάρυνση λόγω παραβίασης Δ) Ευχαριστώ πολύ!
Clemenza Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2013 2 ερωτησεις: 1) Η Διαφορετικη Διαμερισματωση που μπαινει? Καθοριζει σε ποια κατηγορια αυθαιρεσιων θα μπουμε? Αν πχ. ειμαι στην Κατηγορια2 βασει αλλαγης χρησης και εχω ταυτοχρονα Δ.Δ., παραμενω Κατηγορια 2? 2) Οταν ενα υπογειο εχει "ανυψωθει" απο κατασκευης κατα 0,5μ και το καθαρο υψος της ιδιοκτησιας ομως εχει γινει μικροτερο απο εκεινο που ελεγε η αδεια (συγκεκριμενα απο 3μ εγινε 2.70), τοτε εχουμε "Υ.Υ."? Εγω θεωρω οτι ειναι ΠΑΡΑΒΑΣΗ υψους και οχι ΥΠΕΡΒΑΣΗ υψους. Αυτο μπανει με αναλυτικο?
ace7 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2013 Αν αποδεδειγμένα η Δ.Δ., μαζί με τις άλλες παραβάσεις έγιναν προ του 1983 τότε κατηγορία 2 Αν έγινε μεταγενέστερα ή δεν βρίσκεις αποδεικτικά παλαιότητας τότε σου ανεβάζει κατηγορία όλο το ακίνητο και πάει με την κατηγορία 4 (εφόσον υπάρχει άδεια και είσαι εντός των ποσοστών υπέρβασης της κατηγορίας για τις υπόλοιπες υπερβάσεις) Αν έχεις μόνο Δ.Δ. τότε μετράει μόνο η παλαιότητα. Αν δεν είσαι στις κατηγορίες 1,2 τότε είσαι σίγουρα στην 4 αφού έχεις άδεια και περιμένεις την ταυτότητα για να νομιμοποιηθείς Γενικά φαίνεται ότι ο νόμος δίνει μεγάλη σημασία στην παλαιότητα και από ότι καταλαβαίνω για όσες παραβάσεις δεν υπάγονται στην Κατηγορία 3, το πρώτο πράγμα που πρέπει να βρίσκουμε είναι αποδεικτικά παλαιότητας
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα