Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπολογισμός προστίμων (γενικά)


Recommended Posts

Ναι μιλάμε για εντελώς νέα διαρρύθμιση ολόκληρου του υπογείου. Υπάρχουν πολλές παραβάσεις προφανώς αφού και άλλες Ο.Ι.  - αποθήκες υπογείου - αλλάξανε θέση και γενικά το υπόγειο.

 

Θέλει και συναίνεση επομένως. Το πρόστιμο λόγω μικρού εμβαδού και μειωτικού δεν είναι μεγάλο απλά έλεγα να το συμψηφίσω με άλλες παραβάσεις αναλυτικού. Τι σκέφτεσαι ιΑΣΟΝΑ ?

 

edit: Πρόσθετο Ερώτημα 

 

Μετακίνηση φωταγωγού διαμερίσματος, χωρίς να αλλάζουν οι διαστάσεις του σε παρακείμενη θέση πως την ρυθμίζετε ? 

α) με αναλυτικό προυπολογισμό και συναίνεση ?

β) ως δύο παραβάσεις i. ΥΔ και ίσως ΥΚ του τμήματος της παλαιάς θέσης του φωταγωγού και ii. λοιπή παράβαση το άνοιγμα της νέας θέσης του φωταγωγού ?

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

gio

 

δεν μπορει να εχεις   και  "σε ιδιοκτητη 4οροφη πολυκατοικια"

 

και "εφοσον ο ιδιοκτητης εχει δυο διαμερισματα στην ιδια πολυκατοικια"

 

ή ειναι ιδιόκτητη όλη η οικοδομή,

 

ή εχει πολλους συνιδιοκτητες...αρα εχει γινει συσταση ΟΙ.

αρα εχεις αυθαιρεσιες σε διηρημενους χωρους

και αυθαιρεσιες στα κοινοχρηστα..

 

σωστα?

 

υγ

ειδες καθολου συμβολαια???

 

Πολυ σωστος ο φιλος μου Δημητρης.

Ακριβως Akis73

Ναι ειναι ιδιοκτητης 2 διαμερισματων...(και κανει διαχειριση των αλλων του αδερφου του)

Αρα στο #1102...

το α) & β) ειναι δικες του αυθαιρεσιες...ενω το γ) κοινη αυθαιρεσια (500αρικο)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Καλησπέρα σας. Εχω περίπτωση αλλαγής χρήσης από κύρια σε κύρια χρήση (κατάστημα σε κατοικία) χωρίς υπερβάσεις κάλυψη-δόμηση άρα μία πολεοδομική παράβαση και συνένωσή του με άλλη κατοικία για τη δημιουργία μίας ενιαίας κατοικίας. Το συνολικό πρόστιμο προκύπτει από δύο παραβάσεις (1000 €) μία η αλλαγή χρήσης και μία η συνένωση ή με μία παράβαση (500 €) καλύπτονται όλα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!Θέτω το εξής ερώτημα:

Σε 3όροφη οικοδομή κατασκευής 2007 με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας μεταξύ άλλων έχει γίνει και επέκταση της εισόδου της οικοδομής προς την πιλοτή κατά 5τμ (εκ κατασκευής). Η είσοδος μαζί με το κλιμακοστάσιο και τον ανελκυστήρα είναι < 40τμ και δεν μετράει στη δόμηση. Πως θα δηλωθει αυτο? Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι με αναλυτικό με το σκεπτικό ότι έχω αλλαγή χρήσης από βοηθητικό (πιλοτή) σε βοηθητικό (είσοδος) και επειδή δεν έχω υπέρβαση δόμησης!

Να σημειώσω ότι ο χώρος που επεκτάθηκε είναι ενιαίος και εξυπηρετεί την είσοδο στην οικοδομή.

 

ANTONIS130, από παρόμοια περίπτωση με διαφορετική διαμερισμάτωση και επιπλέον πολεοδομικές παραβάσεις έπειτα από συζήτηση με ἀλλους συναδέλφους καταλήξαμε ότι καλύπτονται όλα με μία παράβαση.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει σχετική διευκρίνιση

Αναφέρει ότι δηλώνεται ως Υ.Δ  με μειωτικό συντελεστή

Link to comment
Share on other sites

Στο άρθρο 18 παρ. 5β μιλάει και για αλλαγή χρήσης από κύρια σε κύρια ή βοηθητική σε βοηθητική εντός νομίμου περιγράμματος και χωρίς άυξηση του ΣΔ ως λοιπή παράβαση δηλ. με 500 ευρώ, εξέτασε μήπως μπορείς να το κάνεις και έτσι. Και κάτι ακόμα. Επειδή μιλάς για είσοδο της οικοδομής, ποιός ακριβώς θα τακτοποιήσει, γιατί αν πρόκεται για κοινόχρηστο χώρο προφανώς θα χρειαστεί και κάποιου είδους συναίνεση.

 

Επίσης μιλάς και για 5 τμ εις βάρος της πυλωτής, εγώ για την είσοδο θυμάμαι κατά ΓΟΚ μέχρι 30 τμ της εισόδου δεν μετρούσαν στον συντελεστή, τελικά μήπως να το δήλωνες ως ΥΔ κύριου χώρου;

 

Επίσης διαφωνώ για το θέμα της διαμερισμάτωσης, υπάρχουν ξεκάθαρες οδηγίες από το ΤΕΕ ότι σε περίπτωση που υπάρχει και άλλη παράβαση η διαμερισμάτωση δηλώνεται ως ξεχωριστή λοιπή πολεοδομική παράβαση.

Edited by akis73
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις!Συναίνεση ναι υπάρχει από την πλειοψηφία.

Η είσοδος είναι 22τμ+5τμ της επέκτασης σύνολο 27τμ<30τμ οπότε δεν μετράει στη δόμηση γι αυτό προβληματίζομαι αν μπορεί να μπει ως ΥΔ.. και μου φαίνεται πιο λογικό να μπει ως λοιπή παράβαση.

ΚΑΝΑ μπορείς να μου πεις που υπάρχει αυτή η διευκρίνιση??

 

Με το θέμα της διαμερισμάτωσης έχεις δίκιο akis73, δικό μου λάθος!Το λέει ξεκάθαρα ότι δεν συμψηφίζεται!Είχα συγκρατήσει ακριβώς το αντίθετο..

Link to comment
Share on other sites

Δεν συγκρίνεις με το τι μετρούσε και το τι δεν μετρούσε στην τότε άδεια. 

Ο χώρος εισόδου της οικοδομής που αδειοδοτήθηκε χωρίς να προσμετρά στο Σ.Δ λόγω διατάξεων πυλωτής ήταν 22 τ.μ. Ο χώρος αυτός, εκ κατασκευής έγινε μεγαλύτερος κατά 5 τ.μ. επεκτεινόμενος στο χώρο της πυλωτής, ο οποίος προσμέτρησε στο π.κ. 

Άρα, υπέρβαση κάλυψης δεν έχεις (καλύπτεται), ενώ έχεις Υ.Δ με μειωτικό συντελεστή θεωρώντας ότι ο χώρος εισόδου είναι βοηθητικής χρήσης. Ο λόγος που θα χρεωθεί Υ.Δ είναι διότι έχεις επιπλέον χώρο, δηλαδή εξέχει του περιγράμματος χώρου, που αδειοδοτήθηκε στο να μη μετράει στη δόμηση.

Λοιπή παράβαση θα είχες, αν για παράδειγμα στον ίδιο χώρο εισόδου (τον εγκεκριμένο), ένα τμήμα του είχε χωριστεί και είχε γίνει μια μικρή αποθήκη. Τότε θα έλεγες ότι έχεις αλλαγή χρήσης από Β.Χ σε Β.Χ 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ενημέρωση τεραγωνικων δήλωσης Ν. 4014/11 μου βγάζει ένα υπ΄λοιπο που πρέπει να πληρωθεί. Οκ λογικό αφού αύξησα τετραγωνικά. ¨ομως λέει ημερομηνία λήξης πληρωμής 2/2014!!!! τι κάνω, το πληρώνω οκ, θα βγάλει και κάποιο πρόσθετο υπόλοιπο?Δεν έχει ενημερωθεί το σύστημα??

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση οικοδομής εκτός σχεδίου σε μεγάλο οικόπεδο η οποία είναι κτισμένη στη σωστή θέση του οικοπέδου (έχει Η/χ κλειστούς οι οποίοι θα τακτοποιηθούν) αλλά είναι τουλάχιστον 5 μ. κάτω από το δρόμο (προφανώς το οικόπεδο είχε μεγάλη κλίση - κατεβαίνεις με ράμπα και σκάλα) ενώ η άδεια δείχνει πολύ μικρή κλίση πως υπολογίζουμε την παράβαση αυτή? ως πολεοδομική παράβαση? τα ύψη των ορόφων είναι σωστά 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.