Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορες περιπτώσεις αυθαιρεσιών του Ν. 4178/13


Recommended Posts

trotskaros

το γραφεις στην περιγραφη πχ διαμερισμα ταδε πρωτου οροφου και αποθηκη ταδε υπογειου

 

κοσκαβ

ζητανε το 5σελιδο που φαινεται οτι εχει γινει η δηλωση και η πληρωμη, οταν ολοκληρωθει η διαδικασια θα πας το τελικο 5σελιδο.

προφανως δε μπορει να βγει βεβαιωση τωρα

Edited by Largy
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα.

Θέλω να βγάλω μια βεβαίωση μηχανικού για αδόμητο. Γνωρίζω ότι η βεβαίωση μπορεί να βγει στο τελικό στάδιο της υποβολής της δήλωσης όμως για να κάνω την υποβολή τι συμπληρώνω στην επικρατούσα χρήση , τύπο κτιρίου, παραδοσιακό - διατηρητέο, όπως επίσης και στα φύλλα καταγραφής στο είδος χρήσης που δεν έχει επιλογές για οικόπεδα αδόμητα αλλά μόνο για κτίρια? Πρέπει να συμπληρώσω κάτι στα οικονομικά στοιχεία? Και στα πρόσθετα στο Α/Α έργου? Τεχνική έκθεση χρειάζεται? Και τέλος αφού κάνω όλα αυτά θέλω να ρωτήσω και το εξής. Χρειάζεται και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη? Όπως καταλαβαίνετε δεν εχω ξαναασχοληθεί με τα αυθαίρετα και χρειάζομαι λίγη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

@Largy

Ναι, αλλά αν η αποθήκη υπογείου έχει χιλιοστά δεν πρέπει να πάρει ξεχωριστή βεβαίωση, αφού πρόκειται περί διαφορετικής οριζόντιας ιδιοκτησίας; Συγνώμη, αλλά η πρώτη ερώτηση δεν ήτανε πλήρως αναπτυγμένη. Εκτός αυτού η αποθήκη είναι δόμηση, σε αντίθεση π.χ. με μία θέση στάθμευσης στην πιλοτή, που ενώ μπορεί να έχει χιλιοστά δεν αποτελεί δόμηση.

Link to comment
Share on other sites

αλλο παρακολουθημα (δεν εχει χιλιοστα) κ αλλο ξεχωριστη οριζοντια ιδιοκτησια (με χιλιοστα). Καθε οριζοντια ιδ. μια βεβαιωση

Link to comment
Share on other sites

Έχεις απόλυτο δίκαιο. Βιάστηκα να κάνω ερώτηση πριν κοιτάξω τις οριζόντιες. Παρ' όλα αυτά, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Συμπληρώνεις μόνο τα γενικά στοιχεία και εντοπίζεις το γήπεδο στο χάρτη.

Στα φύλλα καταγραφής δεν συμπληρώνεις τίποτα.

Στα πρόσθετα συμπληρώνεις αμοιβή και ημ/μηνία αυτοψίας.

Στοιχεία ιδιοκτήτη, υποβολή κ.ο.κ.

Κάποια στιγμή θα σε ρωτήσει για τη βεβαίωση. Εκεί θα συμπληρώσεις: αδόμητο.

 

Προσοχή, μήπως απαιτείται και τοπογραφικό (άρθρο 3 Ν.4178/13)

Link to comment
Share on other sites

Αρθρ.11 παρ. 8β "...Σε κάθε βεβαίωση υπαγωγής και βεβαίωση για μεταβίβαση γίνεται ειδική μνεία για την υποβολή ή μη της μελέτης στατικής επάρκειας κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου."

 

Ερωτήσεις: 1. Αυτό σημαίνει ότι για οποιαδήποτε βεβαίωση θα αναφέρεται το παραπάνω ή μόνο για τις βεβαιώσεις ακινήτων τα οποία χρειάζονται μελέτη στατικής επάρκειας?

                  2. Τα όποια σχόλια στη βεβαίωση που τα γράφετε? Στο πεδίο της τεχνικής έκθεσης?

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια περίπτωση ενός βιοτεχνικού κτιρίου που τη λιβανίζω καιρό τώρα γιατί φοβάμαι μήπως δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην πορεία και θα ήθελα τη γνώμη σας. Η άδεια βγήκε το '56 ενώ το οικόπεδο ήταν εκτός σχεδίου. Το 2004 μπαίνει στο σχέδιο πόλης, κυρώνεται η πράξη εφαρμογής και ο ιδιοκτήτης αποζημιώνεται. Η άδεια έχει βγει για σπίτι και ο άνθρωπος το χρησιμοποιεί ως βιοτεχνικό χώρο, έχει και μια Υπέρβαση Ύψους και θέλει να το τακτοποιήσει. Όλα καλά μέχρι εδώ. Όταν όμως το μέτρησα με τοπογράφο και gps για να δούμε τί ρυμοτομείται και μέχρι πού είναι το τωρινό του οικόπεδο (ο δρόμος δεν έχει διανοιχτεί ακόμα) διαπιστώσαμε ότι ένα τμήμα του κτιρίου που περιλαμβάνει μια σειρά από κολώνες ρυμοτομείται. Ρώτησα και πολεοδομία και το ψαξα γενικά πολύ και μου είπαν ότι νομικά ο δήμος δεν μπορεί να του πειράξει ο κομμάτι που ρυμοτομείται, εφόσον επηρεάζει νόμιμο τμήμα. Το ερώτημά μου και ο φόβος μου ο μεγάλος είναι αν μπορώ τελικά να εντάξω στο νόμο τουλάχιστον το νόμιμο κομμάτι του. Έχετε κάποια γνώμη αν μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο μέλλον είτε με μένα είτε με τον ιδιοκτήτη όσον αφορά το δικαίωμα ένταξης στο νόμο και μόνο; Εννοείται ότι θα αναφέρω ότι τακτοποιώ ΜΟΝΟ το τμήμα που βρίσκεται μέσα στο οικόπεδό του.

Link to comment
Share on other sites

και γιατι παρακαλω πρεπει να το υπογραφει ο μηχανικος αυτο κι οχι ο ιδιοκτητης?ποιος θα πληρωσει την μελετη στατικης επαρκειας μετα απο 5 χρονια?

ο μηχανικος ???????????

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω λέει η ΥΑ ότι "γίνεται μνεία για την υποβολή ή μη της μελέτης στατ. επάρκειας, ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ,"

 

Λογικά αφορά όποιες βεβαιώσεις προκύπτουν από υπαγωγές στις οποίες υπάρχει υποχρέωση να υποβληθεί στατ. επάρκεια.

Edited by Thodoris4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.