Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

βεβαια,

υπαρχει, συμπληρωματικα στα ανω σωστα,  και η αλλη προταση..

 

να τακτοποιηθουν ολα

να γινει συσταση ΟΙ και καθετης  σε ολα τα κτισματα....με τις αποκλειστικες χρησεις κλπ χρειωδη...

Ωραια και νοικοκυρεμενα...

 

δες τα ΠΜ

Edited by dimitris GM
  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Προφανως...

Ειδαλλως χωρις συσταση θα μεταβιβαστει ποσοστο εξ αδιαιρετου επι των 4 μονοκατοικιων, κατι που θεωρω απιθανον να συμβει

Πρωτα τακτοποιουνται τα παντα, διδεται ΜΙΑ βεβαιωση, μιας και ΜΙΑ ειναι η ΟΙ σου, γινεται συσταση καθετου και επειτα εκδιδεται ΝΕΑ βεβαιωση μονο για την προς μεταβιβαση μονοκατοικια...

Δημοσιεύτηκε

Με το προσύμφωνο δεν καλύπτεται αυτή η περίπτωση; Να γίνει δλδ προσύμφωνο και να ρυθμιστεί η μία που θα πωληθεί.

Δημοσιεύτηκε

Μυ είχε τύχει και εμένα παρόμοια περίπτωση... Μετά από συζητήσεις τότε, είχα καταλήξει ότι έπρεπε να έχω στα χέρια μου τίτλο ιδιοκτησίας και όχι προσύμφωνο.    

 

Η διαδικασία που θα πρέπει να γίνει (θεωρώ σωστή) είναι η εξής:

 

Πρωτα τακτοποιουνται τα παντα, διδεται ΜΙΑ βεβαιωση, μιας και ΜΙΑ ειναι η ΟΙ σου, γινεται συσταση καθετου και επειτα εκδιδεται ΝΕΑ βεβαιωση μονο για την προς μεταβιβαση μονοκατοικια...

Δημοσιεύτηκε

Οπότε και με το προσύμφωνο,λες, δε γίνεται δουλειά. Πρέπει να υπάρχει τελικό συμβόλαιο σύστασης.

Δημοσιεύτηκε

το ερωτημα αφορουσε εναν ιδιοκτητη που εχτισε 4 μαιζονεττες..

 

δεν  εχει κανει ακομα συσταση οριζοντιας/καθετης ιδιοκτησιας.

και τις εχει ακομα στην ιδιοκτησια του..

 

Επομενως δεν τιθεται θεμα προσυμφωνου..

 

Ειναι ενας,  μονος του...μπορει να τα τακτοποιησει ολα πληρως, να τακτοποιησει και τις -τυχον- αυθαιρεσιες στον ακαλυπτο

και να  προχωρησει σε συσταση καθετης και οριζοντιας...

 

δινοντας και αποκλειστικες χρησεις για διελευση, σταθμευση κλπ  σε καθε διηρημενη ιδιοκτησια.

Δημοσιεύτηκε

Alsterwasser, on 26 Nov 2013 - 09:36, said:snapback.png

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στις Διευκρινίσεις του Παραρτήματος Α του Ν.4178/13 «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες Διατάξεις» για την ύπαρξη ή μη οικοδομικής άδειας στο γήπεδο/οικόπεδο όπου υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή, αναφέρεται το εξής στο 1γ:

 

«Θεωρείται οτι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, όταν απο την αιτιολόγηση της τεχνικής έκθεσης του μηχανικού προκύπτει ότι το υπο εξέταση γήπεδο/οικόπεδο είναι μικρότερο (λόγω μεταγενέστερης κατάτμησης), με συνέπεια να μην ταυτίζεται με αυτό για το οποίο εκδόθηκε η οικοδομική άδεια».

 

Προφανώς σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει θέμα με τη βεβαίωση νομιμότητας, άσχετα που  βεβαίωση αναφέρεται σε κάλυψη,δόμηση,ύψος, καθώς πλέον παύει να ισχύει η Ο.Α. στην ολότητά της και είναι επιβεβαιωμένο αυτό μετά απο συνομιλίες με ΥΔΟΜ,ΔΟΚΚ κτλ.

 

Αναμένω απλά να μου αποστείλουν και εγγράφως το οτι σε αυτές τιε περιπτώσεις ολόκληρο το κτίριο λογίζεται σαν αυθαίρετο.

 

Είναι ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα που βλέπω να το περνάμε όλοι στα ψιλά,ενώ είναι ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!!

 

 

Επαναφέρω το θέμα σε περίπτωση που μου έχει διαφύγει κάποια αλλαγή ή που κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι ή έχει κάποια γνώμη επί του θέματος..

Δημοσιεύτηκε (edited)

τοιχειο οπλισμενου σκυροδεματος καθ υπερβαση της ΟΑ  (και εντος Δ)  για το οποιο εχει πληρωθει το προστιμο ανεγερσης κ διατηρησης  

βεβαιωνεται ? (εμπιπτουν με καποιο τροπο  στις εξαιρεσεις του α1 παρ 2 ?)ασχετα αν δεν εχει κατεδαφιστει  ακομη (περασαν 13 χρονια)η παει για τακτοποιηση ??

Edited by KOKARADI
Δημοσιεύτηκε

Συνάδερφοι καλησπέρα.

Αντιμετωπίζω την εξής περίπτωση:

Οικοδομή εντός σχεδίου με Ο.Α. προ του ΄75 αποτελείται από ισόγειο κατάστημα και κατοικία 1ου ορόφου.

Έχει γίνει με συμβολαιογραφική πράξη (γονική παροχή), σύσταση κάθετης και οριζόντιας ιδιοκτησίας, το κατάστημα ανήκει στον ιδιοκτήτη Α ενώ  ο όροφος στον ιδιοκτήτη Β.

Οι αυθαιρεσίες που διαπιστώθηκαν είναι οι εξής:

  1. Έχει κατασκευαστεί υπόγειο που δεν υπάρχει στην άδεια ούτε αναφέρεται στα συμβόλαια
  2. Έχει κατασκευαστεί πατάρι- διαμέρισμα πάνω από τμήμα του καταστήματος, που ανήκει στον Β και δεν έχει πρόσβαση από το κατάστημα αλλά από το κεντρικό κλιμακοστάσιο της οικοδομής που οδηγεί στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου.
  3. Στον κοινόχρηστο χώρο του οικοπέδου υπάρχει υπόστεγο μεταλλικό (βενζινάδικο).

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο 3, παράρτημα Ι, κεφάλαιο Δ:

(- Όσον αφορά στις διακεκριμένες αυτοτελείς ιδιοκτησίες (οριζόντιες ή κάθετες) : Σύµφωνα µε την παρ. 1.α.ii του άρθρου 3 του ν. 4178/13, επιτρέπεται η μεταβίβαση διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, εφ’ όσον δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές καθ’ υπέρβαση της δόµησης, της κάλυψης και του ύψους της ιδιοκτησίας και δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις χωρίς άδεια µη συμπεριλαμβανομένων των κοινοκτήτων ή κοινοχρήστων χώρων του ακινήτου.

Ειδικότερα στην περίπτωση διαπίστωσης αυθαιρεσιών της Κατηγορίας 3 του άρθρου 9 του ν. 4178/13 στους κοινόκτητους ή κοινόχρηστους χώρους του ακινήτου ή στα παρακολουθήµατα της ιδιοκτησίας, οι οποίες δεν επαυξάνουν τη δόµηση, την κάλυψη και το ύψος της διηρηµένης ιδιοκτησίας ο µηχανικός µπορεί να χορηγήσει τη βεβαίωση του άρθρου 3 του ν. 4178/13 και δεν επηρεάζεται η σύνταξη συµβολαιογραφικού εγγράφου, όπως προκύπτει µε σαφήνεια από τη διατύπωση της παρ. 1.α.ii του άρθρου 3, καθώς και του άρθρου 28 του ν. 4178/13, όπου προβλέπεται ότι για τις αυθαιρεσίες της Κατηγορίας 3 δεν υπάρχει καταληκτική ηµεροµηνία.)

 

Καταλαβαίνω ότι  εφόσον στο κατάστημα δεν υπάρχει υπέρβαση κάλυψης , δόμησης και ύψους, (το πατάρι είναι του ιδιοκτήτη Β, και το υπόστεγο είναι στον κοινόχρηστο χώρο, ) μπορώ να δώσω βεβαίωση μηχανικού στον ιδιοκτήτη Α για σύνταξη συμβολαίου για το κατάστημα. Θα έχω πρόβλημα?

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι καλησπέρα και χρόνια πολλά!

 

Βρήκα παρόμοια θέματα αλλά δεν κατάφερα να βγάλω άκρη σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Έχω μια περίπτωση που ο πελάτης αγόρασε σε οικοδομή από τα μπετά 3 καταστήματα που στην άδεια φαίνονται ως αυτοτελή, με υπόγειο και  ισόγειο το καθένα ξεχωριστά. Στην πράξη επειδή το ζήτησε παρέλαβε ένα ενιαίο κατάστημα με υπόγειο, ισόγειο και πατάρι.

Τα δύο καταστήματα ανήκουν σε εταιρία και το τρίτο σε φυσικό πρόσωπο. Τώρα που θέλει να μισθώσει το ακίνητο αντιμετωπίζει προβλήματα.

Γίνεται νομιμοποίηση της ενοποίησης, ή βγαίνει νέα άδεια?

κι αν νομιμοποιείται τί γίνεται με τις προσβάσεις στο υπόγειο και το πατάρι?

 

ευχαριστώ πολύ
 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.