cacau Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2015 Έχω ίδια περίπτωση και αναρωτιέμαι κι εγώ. Στην σύσταση οριζοντίου και καθέτου ιδιοκτησίας είναι εντάξει, οπότε δεν ξέρω αν συντρέχει λόγος τακτοποίησης?
tetris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2015 Ο έλεγχος νομιμότητας του κάθε κτίσματος γίνεται με τα στοιχεία της άδειας. Αν είναι κ.χ. με διαφορετική διαμερισμάτωση θα απαιτηθούν η/μ μελέτες, εφόσον πάει για νομιμοποίηση (έκδοση άδειας). Σε β.χ. δεν απαιτούνται η/μ μελέτες. Εκτός κι αν στα αρχικά σχέδια υπήρχε wc.
cacau Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2015 Ούτε υπήρχαν, ούτε υπάρχουν εγκαταστάσεις. Απλά μια κοινόχρηστη αποθήκη χωρίστηκε σε περισσότερες, η σύσταση έγινε κανονικά και έγιναν και μεταβιβάσεις. Τώρα πρέπει να γίνει εκ νέου μια μεταβίβαση και απαιτείται βεβαίωση μηχανικού. Προσωπικά θεωρώ ότι με το γράμμα του νόμου, θέλει τακτοποίηση με πληρωμή μόνο το παράβολο, και ως συναίνεση των συνιδιοκτητών αρκεί η υπάρχουσα σύσταση, αφού την έχουν προσυπογράψει.
tetris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2015 Έτσι. Με διαμερισμάτωση και 500 €, καθάρισες.
Largy Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2015 (edited) σε εκθεση αυτοψιας αυθαιρετου της πολεοδομιας αναφερεται: 'κατασκευη απο λαμαρινα, κατοικησιμος χωρος'. Στη δικη μου αυτοψια ειδα οτι ο χωρος ειναι εγκατελειμενος κ δε χρησιμοποιειται απο κανενα. Προκειται για χωραφι εκτος σχεδιου με μια αποθηκη απο τσιμεντολιθο κ το εν λογω κτισμα απο λαμαρινα που τα χρησιμοποιουσε ο παππους.Μετα το θανατο του βρισκεται σε εγκαταλειψη. Μπορω να το τακτοποιησω με μειωτικο συντελεστη ή οχι? Edited Δεκέμβριος 10 , 2015 by Largy
amoraitoy Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2015 καλησπέρα, για τακτοποίηση ερκερ (εντός Ο.Γ).χρειάζεται συναίνεση συνιδιοκτητών ;
agreas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2015 Largy, Θεωρώ ότι εαν αυτά που περιγράφεις δεν ξεπερνούν τα 50 τ.μ., βάζεις μειωτικό βάσει τροποποιημένου Παραρτήματος Α (περίπτωση 5.2 πίνακα συντελεστών τετραγωνιδίων-διευκρινίσεων)
agreas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2015 amoraitoy, Πως προέκυψε το ερκερ; Έγινε π.χ. επέκταση σε εξώστη που υπήρχε βάσει αδείας;
amoraitoy Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2015 amoraitoy, Πως προέκυψε το ερκερ; Έγινε π.χ. επέκταση σε εξώστη που υπήρχε βάσει αδείας; ναι! ταυτόχρονα και στις υπόλοιπες οριζόντιες ιδιοκτησίες. Η κατασκευή είναι του 57
agreas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2015 Σε αυτές τις περιπτώσεις θεωρώ ότι η αυθαίρετη κατασκευή επηρεάζει τις όψεις του κτιρίου, επομένως ζητάω από τον πελάτη την συναίνεση των συνιδιοκτητών.Βέβαια δεν είμαι σίγουρος ότι είναι η σωστή αντιμετώπιση..
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα