architect_duth Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 Η υπέρβαση των πλάγιων αποστάσεων μπαίνει ΣΕ ΚΑΘΕ στάθμη. Η υπέρβαση της κάλυψης μπαίνει ΣΕ ΜΙΑ στάθμη. (προσωπικά έτσι τα αντιμετωπίζω) 1
ioannat Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 (edited) Η υπέρβαση της κάλυψης μπαίνει ΣΕ ΜΙΑ στάθμη. (προσωπικά έτσι τα αντιμετωπίζω) η υπερβαση καλυψης μπαινει σε καθε σταθμη...(ΔΟΚΚ, 1522) Edited Μάιος 28 , 2014 by ioannat
ssouanis Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 Ακόμα και αν ΔΕΝ έχουμε σύσταση; Αν κάνουμε υπαγωγή ανά ΟΙ τότε ok. αν κάνουμε για ένα κτίριο όμως χωρίς σύσταση;
Greenick Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 Εγώ πάλι διαφωνώ.Υπέρβαση κάλυψης ΣΕ ΚΑΘΕ στάθμη.Με την άδεια συγκρίνω.Μια αυθαίρετη διώροφη προσθήκη κατ'επέκταση,εκτός από ΥΔ έχει και ΥΚ και στις 2 στάθμες.Το οτι βάζω ΥΚ στο ισόγειο,δε μου "νομιμοποιεί" -τρόπον τινά- την ΥΚ και στον όροφο.Με την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ λογική συμφωνώ με την παραβίαση Δ ΣΕ ΚΑΘΕ στάθμη...Εγώ έτσι τα αντιμετωπίζω.Ξέρω οτι οι απόψεις διίστανται για την ΥΚ,αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω το γιατί,εμένα μου φαίνεται εντελώς ξεκάθαρο οτι πρέπει να μπαίνει σε κάθε όροφο.Ίσως δεν έχει τύχει να πετύχω κανένα καλό επιχείρημα,αν έχει κανείς και δε βαριέται να το αναλύσει έχω μεγάλη περιέργεια...
ioannat Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 Ακόμα και αν ΔΕΝ έχουμε σύσταση; Αν κάνουμε υπαγωγή ανά ΟΙ τότε ok. αν κάνουμε για ένα κτίριο όμως χωρίς σύσταση; ακομη και τοτε, το ρωτησα συγκεκριμενα!
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 (edited) εδω εχουμε συσταση ΟΙ για μια μαιζονετα η οποία ειναι μια ανεξαρτητη οριζοντια ιδιοκτησια στο συνολο της... αποτελουμενη απο υπογειο εμβαδου...50 τμ. με ποσοστο 5% ανωγειο 50 τμ. με ποσοστο 5% και οροφο εμβαδου 50 τμ. με ποσοστο 5% και επικοινωνουν μεταξυ τους με εσωτερικη σκαλα... δεν ειναι 3 ΟΙ ειναι μια... απλα για "αγνωστους" λογους εβαλαν σε καθε "πλακα" ποσοστα απο τα συνολικα που ανηκουν στην μια μεζονεττα... για τα υπολοιπα...ό,τι λετε εσεις... υγ κι εχω να παω Κερκυρα... :mrgreen: Edited Μάιος 28 , 2014 by dimitris GM
ssouanis Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 Το παράδειγμα του Δημήτρη καταδεικνύει το παράλογο.... Παραλίγο και θα ήμουν και εγώ σήμερα Κέρκυρα....
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 (edited) Η υπέρβαση των πλάγιων αποστάσεων μπαίνει ΣΕ ΚΑΘΕ στάθμη. Η υπέρβαση της κάλυψης μπαίνει ΣΕ ΜΙΑ στάθμη. (προσωπικά έτσι τα αντιμετωπίζω) Συμφωνώ. Η κάλυψη είναι ένα πολεοδομικό μέγεθος και αφορά το οικόπεδο. Ότι εξέχει του εγκεκριμένου περιγράμματος κάλυψης του κτιρίου φυσικά και λαμβάνει Υ.Κ., όπως πχ συμβαίνει σε κλεισμένους εξώστες. Αν όμως κλείσει ένας Η.Χ ή μια βεράντα σε εσοχή (υπαίθριος χώρος κατά ΓΟΚ), τότε οι αυθαίρετοι αυτοί χώροι υφίστανται εντός εγκεκριμένου περιγράμματος κάλυψης του κτιρίου και δεν τους επιβαρύνω με Υ.Κ. Φυσικά και υπάρχουν οι διαφορετικές απόψεις όπως προανέφεραν οι συνάδελφοι. . Edited Μάιος 28 , 2014 by Pavlos33
Greenick Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2014 (edited) dimitris GM και ssouanis τελικά μάλλον καλύτερα που δεν ήρθατε Κέρκυρα.... Αν και είχα γενέθλια και θα κερνούσα κατιτίς να πάνε οι πίκρες κάτω... Edited Μάιος 28 , 2014 by Greenick
ioannat Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2014 Η κάλυψη είναι ένα πολεοδομικό μέγεθος και αφορά το οικόπεδο. Ότι εξέχει του εγκεκριμένου περιγράμματος κάλυψης του κτιρίου φυσικά και λαμβάνει Υ.Κ., όπως πχ συμβαίνει σε κλεισμένους εξώστες. Αν όμως κλείσει ένας Η.Χ ή μια βεράντα σε εσοχή (υπαίθριος χώρος κατά ΓΟΚ), τότε οι αυθαίρετοι αυτοί χώροι υφίστανται εντός εγκεκριμένου περιγράμματος κάλυψης του κτιρίου και δεν τους επιβαρύνω με Υ.Κ. Φυσικά και υπάρχουν οι διαφορετικές απόψεις όπως προανέφεραν οι συνάδελφοι. . Συμφωνω μαζι σου.Τουλαχιστον εγω δεν εχω ακουσει να επιβαλουν υπερβαση καλυψης σε προσθηκες εντος εγκεκριμενου περιγραμματος...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα