Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ιάσονα αν και συμφωνώ με yian ως προς το θέμα συζήτησης το αρνητικό σχόλιο στο διόρθωσα γιατί η συμβολή σου στο φόρουμ είναι καθοριστική και το ενδιαφέρον σου και ο χρόνος που αφιερώνεις για να βοηθάς τους συναδέλφους δεν συνάδει με την ύπαρξη αρνητικής φήμης σε οτιδήποτε ποστάρεις. Αν κάποιος δεν θέλει να αποπροσανατολιστεί από κάποια δημοσίευση αρκεί να διαβάσει τις επόμενες γνώμες που σκάνε αμέσως μετά, κι όχι 84 σελίδες.

Στο θέμα μας: Θεωρώ πως το 99% των συναδέλφων που σίγουρα θα το προχωρήσουν με τον τρόπο που προτείνει ο yian δεν θα έχουν ποτέ κανένα πρόβλημα οπότε η δική μου άποψη είναι να μην τους επιβαρύνουμε με δυσβάσταχτα πρόστιμα!

  • Upvote 1
  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ και ανταποδίδω!!!

Ο νόμος είναι σαφής και ξεκάθαρος στο σημείο αυτό.

Αυτός που τον ακολουθεί κοιμάται ήσυχος, αυτός που κάνει την όποια παρεκτροπή ...."βλέπει άσχημα όνειρα".

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα! Θα ήθελα μία δεύτερη γνώμη για επιβεβαίωση, αν μπορεί κάποιος συνάδελφος!

 

Υπόγειο ΒΧ 45τμ, ξεχωριστή ο.ι.

Έχει γίνει κατοικία.

 

Επιτρεπόμενη δόμηση στο οικόπεδο, 250τμ και η συγκεκριμένη ο.ι. έχει 125/1000

 

Για τον υπολογισμό Κατηγορίας και ποσοστού Υπέρβαση Δόμησης κάνω την πράξη:

 

45 / 31.25 = 44% υπέρβαση και άρα Κατηγορία 5;

Edited by stek
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα! Θα ήθελα μία δεύτερη γνώμη για επιβεβαίωση, αν μπορεί κάποιος συνάδελφος!

 

Υπόγειο ΒΧ 45τμ, ξεχωριστή ο.ι.

Έχει γίνει κατοικία.

 

Επιτρεπόμενη δόμηση στο οικόπεδο, 250τμ και η συγκεκριμένη ο.ι. έχει 125/1000

 

Για τον υπολογισμό Κατηγορίας και ποσοστού Υπέρβαση Δόμησης κάνω την πράξη:

 

45 / 31.25 = 44% υπέρβαση και άρα Κατηγορία 5;

ναι

Δημοσιεύτηκε

Το ίδιο και εγώ,

συντελεστής υπέρβασης 45 / (250 x 0,125) = 1,44 = 144%.

 

Για τον υπολογισμό επιλογής κατηγορίας πρέπει να μας αναφέρεις την εγκεκριμένη δόμηση βάσει της οικοδομικής άδειας του ακινήτου.

Δημοσιεύτηκε

Γιατί λέω δικαιούται 31.25 από την επιτρεπόμενη δόμηση, έχει (45-31.25) = 13.75 / 31.25 = 44%

 

Κάνω λάθος; Μπερδεύτηκα!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δημοσιεύτηκε

Ως προς το συντελεστή υπέρβασης, πρέπει να ακολουθήσεις τον "τύπο" : (αυθαίρετα) / (επιτρεπόμενα οικοπέδου σήμερα x χιλιοστά συνιδιοκτησίας)

Δημοσιεύτηκε

Άρα θα βάλεις μεταξύ 100% και 200% και όχι < 50% στον συντελεστή υπέρβασης.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Τελικά επειδή δεν έχω καταλάβει, σε περίπτωση που έχω αυθαιρεσία σε χώρο χωρίς χιλιοστά, πως το προσεγγίζω όσον αφορά τον υπολογισμό του ποσοστού υπέρβασης;

 

Υπάρχει η άποψη ότι πάω με τους max. συντελεστές, η άλλη λύση είναι να συγκρίνω με τα επιτρεπομένα και πραγματοποιήσημα μεγέθη του οικοπέδου;

 

akis73    

είναι πολύ εύλογο το ερώτημα σου μετά από την επιχειρούμενη ανατροπή που προσπαθήθηκε πάνω στο καταληγμένο και νομικά τεκμηριωμένο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και κατ επέκταση των συντελεστών υπέρβασης αυθαίρετης κατασκευής σε κοινόχρηστο χώρο.  Το θέμα έχει εμφανιστεί και “δουλευτεί” σε παλαιότερες αναρτήσεις *. Η σύγχυση και πάλι δημιουργείται από την λανθασμένη παραδοχή ότι μία κατασκευή που έχει γίνει σε κοινόχρηστο χώρο δεν έχει τάχα χιλιοστά ιδιοκτησίας επειδή δεν αναφέρεται στην σύσταση Ο.Ι . !!!   ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΛΑΘΟΣ (βλ. συνημ. αρχείο) και οδηγεί στην επανεμφανιζόμενη «άποψη» περί τάχα  ….μηδενικών παρονομαστών  στους συντ. κατ.4  (μερίδιο επί του Σ.Δ= 0)  και ….απείρων συντελεστών υπέρβασης δόμησης (όπως έχω διαβάσει … πάνε τάχα σον ουρανό ..!!!)  που μόνο  ως νοσταλγικές σχολικές αναμνήσεις από την σύγκλιση ακολουθιών και του απειροστικού λογισμού μπορούν να αναφέρονται και όχι για την επιλογή συντ. υπέρβασης δόμησης παραρτ. Α΄ ως και της κατ.4.

   Για όποιον νοσταλγό επιμένει όμως,  θα έλεγα πριν φτάσει  να θεωρεί μηδενικά ποσοστά ιδιοκτησίας (!!!!)  και άλλα τέτοια ... (όταν έχουμε π.χ ένα νέο κτίσμα στον ακάλυπτο πολυκατοικίας) να ιδεαστεί από την νομοθεσία και νομολογία περί αναγκαστικής συγκυριότητας  (αρ.2 Ν. 3741/29,  Απόφ. Εφετείου Αθηνών-9969/00 κ.λ.π) που δίνει σαφέστατη και ρεαλιστική απάντηση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και κατ επέκταση οδηγεί σε πραγματικό ποσοστό Υ.Δ.   ( Ν ε R …. )  

Έτσι λοιπόν μία αυθαίρετη κατασκευή στον κοινόχρηστο ακάλυπτο που  προφανώς δεν αναφέρεται στην σύσταση  απλά δεν είναι διηρημένη ιδιοκτησία αλλά αναγκαστικά αδιαίρετος – ΚΟΙΝΟΚΤΗΤΗ και με ποσοστά συνιδιοκτησίας επ αυτής  τα  ποσοστά  όλων των συνιδιοκτητών επί του οικοπέδου. Το μερίδιο δε  των συνιδιοκτητών επί της αδείας είναι ως γνωστόν όλος ο Σ.Δ της αδείας. Άρα π.χ στον παρανομαστή του συντελεστή κατ.4  για το αυθαίρετο στον ακάλυπτο θα εισαχθεί όλη η επιφάνεια του Σ.Δ της αδείας. (yian, pipakos συμφωνούμε απόλυτα).

Στην περίπτωση που αναφέρθηκε, από elenadouk, το αυθαίρετο να έχει κτιστεί στον ακάλυπο από ιδιοκτήτη που κατά την σύσταση έχει το υψούν, αυτό πάλι ΔΕΝ του δίνει την κυριότητα και το καθιστά ΚΟΙΝΟΚΤΗΤΟ αφού το υψούν  σαφώς περιγράφεται στην σύσταση ως προσθήκη ορόφων.  Μόνο στην περίπτωση που, κατά την περιγραφή της σύστασης, θα προέβαινε στην κατασκευή του δικαιώματος υψούν του θα είχε τότε την κυριότητα ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ αυτή ήταν αυθαίρετη.

 

*Σχετικά δημοσιευμένα :

topic #714 του: (Α09) Κατηγορία 4 αυθαιρέτων κατασκευών

topic #744 του παρόντος

ΚΑΤΑ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΥΓΚΥΡΙΟΤΗΤΑ.pdf

Edited by Anton_civeng
  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.