Chris Fragkos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2014 (edited) Συνάδελφοι καλησπέρα Κάθε αυθαίρετη εξωτερική σκάλα είτε είναι κύρια είτε βοηθητική μετρά σαν υπέρβαση δόμησης και, (αν παραβιάζει ) υπέρβαση κάλυψης και πλαγίων αποστάσεων?? Edited Νοέμβριος 26 , 2014 by Chris Fragkos Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarcs Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2014 Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω πιθανή περίπτωση με αυθαίρετο β φασης τριτση, στο οποίο "προστεθηκαν 3 σειρές τούβλα" και κατασκευάστηκε ξανά η στέγη (ειχε βγει ΕΕΜΚ για επισκευή στέγης). Άδεια θεωρώ ότι δεν έχω (ουτε η β φαση κανει, ούτε θεωρώ η ΕΕΜΚ). Με το ύψος τι κανω που αυξήθηκε? 1η εκδοχη .- υπερβαση ύψους (παροτι δεν ειναι νομιμως υφισταμενο) με το σκεπτικο οτι σαν επιφανεια ηταν δηλωμενο. πρεπει να προσθεσω και τη στεγη? εχω και μια επεκταση, στην οποια υπερβαση υψους δε θα βαλω εαν ειναι κατω απο τα επιτρεπομενα (αφου δεν έχω άδεια). 2η εκδοχη : ολα τα παραπανω + 500 ευρω για την αντικατασταση στεγης με σχημα που διαφερει λιγο (υπερβολη??) 3. -υπέρβαση ύψους και υπερβαση δομησης όλο αυστηρα και τυπικα (αφού δεν ειναι νομ. υφισταμενο)!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ellena Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2014 (edited) Καλησπέρα, Διαμέρισμα που έχει επεκταθεί στο κλιμακοστάσιο έχει πυέρβαση δόμησης. 'Εχει και υπέρβαση κάλυψης?? Και επίσης αν έχει κλείσει το φωταγωγό υπολογίζουμε υπέρβαση κάλυψης? Σημειώνω ότι στο διαγραμμα κάλυψης έχει υπολογιστεί αυτός ο χώρος στην κάλυψη σε άλλο όροφο. Edited Νοέμβριος 29 , 2014 by Ellena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Largy Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2014 οχι, αφου στην αδεια ειναι προσμετρημενη η καλυψη δεν την υπολογιζεις ξανα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clemenza Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2014 (edited) Καλημερα. - Κτιριο ΠΡΟ1955 = 600μ2 (δεν μπορεσε να βρεθει η αδεια, αλλα ως προ55 θεωρειται νομιμως υφισταμενο, οποτε συμφωνα με τις οδηγιες του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Α, βαζω ΜΕ ΑΔΕΙΑ) - Το 1980 γινεται αυθαιρετη προσθηκη κατ'επεκταση 300μ2 - Σημερα, βασεο τωρινων ορων δομησης εχω: ΣΔ=3, εμβαδον οικοπεδου = 1.000μ2, %καλυψης = 60% (ΝΟΚ) 1η ερωτηση: %ΥΔ = αυθαιρεταμ2 / σημερινα επιτρεπομενα στην περιοχη = 300/3.000 ? 2η ερωτηση: Εναλλακτικα, μπορω να ενταχθω στο αρθ.26, να πληρωσω παραβολο και να βγαλω αδεια εντος 3 ετων (αφου εχω υπολοιπο συντελεστη) ή οχι αφου εχω υπερβει την επιτρεπομενη καλυψη και το υπολοιπο συντελεστη δομησης θα αφορουσε προσθηκη ΚΑΘ'ΥΨΟΣ και οχι κατ'επεκταση? Ευχαριστω. Edited Δεκέμβριος 2 , 2014 by Clemenza Link to comment Share on other sites More sharing options...
akius Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2014 άδεια δεν βγάζεις γιατί έχεις εξαντλήσει την κάλυψη.... υ.δ = 300/3000 δλδ <50% Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaras Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2014 Τον ίδιο προβληματισμό έχω και εγώ. Αν δηλαδή σε κτίσμα που έχει υπέρβαση κάλυψης και όχι συντελεστή, μπορείς για το τμήμα που δεν υπερβαίνει την κάλυψη να εκδόσεις άδεια νομιμοποίησης αν τακτοποιήσεις το καθ'υπερβαση τμήμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akius Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2014 η νομιμοποίηση μπορεί να είναι και τμηματική.... ετσί και αλλιώς σε κάθε περίπτωση θα έχουμε με η χωρίς άδεια νομιμοποιησης Νόμιμο τμήμα και τμήμα με τακτοποιηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssouanis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2014 ετσί και αλλιώς σε κάθε περίπτωση θα έχουμε με η χωρίς άδεια νομιμοποιησης Νόμιμο τμήμα και τμήμα με τακτοποιηση Άνα γεια σου. Αυτό να βάλουν στο κεφάλι τους και σε ορισμένες ΥΔΟΜ και να μη μας ζαλίζουν με το "τι θα γίνει μετά από 30 χρόνια"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaras Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2014 Δυστυχώς αυτό λένε στο Μαρουσι. Άλλωστε μετά από τριάντα χρόνια εγώ θέλω να το γκρεμίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα