Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα, 

σε ισόγεια κατοικία έγινε προσθήκη αυθαίρετου Α ορόφου, οποτε κι έγινε μαιζονέτα.

Οι όροφοι επικοινωνούν μεταξύ τους με κλειστό κλιμακοστάσιο, επιφάνειας 8 τ.μ., που χτίστηκε εξωτερικά κατα τη προσθήκη του Α ορόφου.

Το κλιμακοστασιο αυτό μετράει μια φορά σαν υπέρβαση δόμησης και κάλυψης 

ή

2 φορές?

2 φορές το βάζεις ως ΥΔ. Ως ΥΚ γιατί να το βάλεις όμως δύο?...μήπως είναι πιο σωστό να μπει 1 ΦΚ για το ισόγειο με ΥΔ+ΥΚ και ένα 2ο ΦΚ με ΥΔ και τυχόν ΥΥ αν υφίσταται (συγκρίνεις με τα επιτρεπόμενα της περιοχής) αλλά χωρίς ΥΚ?

Edited by anavatis
  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να το βάλεις δύο φορές ως ΥΔΚΧ και ΥΚ και ΥΥ (τη μία φορά). Δες και τις πλάγιες αποστάσεις.

λέμε το ίδιο δλδ? το (τη μία φορά) αναφέρεται και στα δύο ΥΚ και ΥΥ? δεν είναι ξεκάθαρο...

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα!

Θα ήθελα μια διευκρίνιση,  σε πολυκατοικία με άδεια του 70 χτίστηκαν το 1982 τρία αυθαίρετα διαμερίσματα  (οριζόντιες ιδιοκτησίες) με επέκταση καθ’ ύψος, λόγω παλαιότητας ανήκουν στην 2 κατηγορία ,σύμφωνα με την άδεια έχω υπόλοιπο δόμησης ,κάλυψης και ύψος το ερώτημα μου είναι  υπολογίζω υπερβάσεις ;ΥΔ,ΥΚ,ΚΑΙ ΥΥ και αν ναι  με αυτά της αδείας ή  με αυτά που ισχύουν σήμερα.

Edited by sonia rac
Δημοσιεύτηκε

Για την εύρεση της κατηγορίας (4 ή 5) συγκρίνεις τα αυθαίρετα τετραγωνικα με τα εγκεκριμένα της άδειας (εδώ δε σε φορά γιατί λες ότι είσαι κατηγορία 2)

 

Για την εύρεση των ποσοστών ΥΔ και ΥΚ που μπαίνουν στα φύλλα καταγραφής συγκρίνεις με τα επιτρεπόμενα μεγέθη που ισχύουν σήμερα στην περιοχή του ακινήτου επί το ποσοστό ιδιοκτησίας σου σε περίπτωση που εξετάζεις χωριστή ιδιοκτησία.

 

Για την υπέρβαση ύψους αν έχεις άδεια συγκρίνεις με το εγκεκριμένο της άδειας αν όχι με το επιτρεπόμενο της περιοχής

Δημοσιεύτηκε (edited)

Αυθαίρετος χώρος στέγης με μεταβλητό ύψος:

γειά σας. σχετικά με το παρακάτω θέμα έχω λάβει διαφορετικές απαντήσεις και δεν έχω καταλήξει τί είναι το σωστό τελικά....έχω ανεβάσει εδώ ένα σκίτσο τομής του αυθαίρετου χώρου στέγης που έχω προς ρύθμιση, σχετικά με τους συντελεστές τετραγωνιδίων.

η Υπέρβαση ύψους είναι >20% (σύγκριση με το επιτρεπόμενο της περιοχής) αλλά για ένα σημαντικό μέρος του αυθαίρετου χώρου στα άκρα του χώρου είναι <20%, όπως φαίνεται στην τομή. ο χώρος αυτός αν και ενιαίος λειτουργικά στο εσωτερικό του μπορεί να δηλωθεί σε 2 σε δύο τμήματα-φύλλα καταγραφής , ένα με ΥΥ<20% και ένα με ΥΥ>20%? είναι σωστό αυτό ή υπάρχει κάτι στο νόμο/εγκυκλίους που να το απαγορεύει?

 

ΥΓ δεν μιλάμε για σοφίτα, πρόκειται για χώρο στέγης μεταβλητού ύψους που έχει καλύψει όλο το δώμα με την τομή όπως φαίνεται στο σκίτσο και με ανεξάρτητη πρόσβαση μέσω του χώρου κλιμακοστασίου. έχουμε δηλαδή ΥΔ με κύρια χρήση χωρίς μειωτικό

post-58059-0-04288000-1459685543_thumb.jpg

Edited by anavatis
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλημερα. Μια επιβεβαιωση γιατι εχω καιρο ν'ασχοληθω με αυθαιρετα:

Υπερβαση δομησης χωρων κυριας χρησης (διαμερισμα που επεκταθηκε προς εξωστη, με αποτελεσμα να παραβιαζει το ιδεατο στερεο) (δεν ειμαστε πανω απο κοινοχρηστο χωρο πολης γιατι το διαμερισμα ειναι σε εσοχη).

Συμφωνα με την Εγκυκλιο 1, δεν εφαρμοζουμε συντελεστη Υ.Υ., σωστα? 

Δημοσιεύτηκε

Aν το διαμέρισμα είναι σε εσοχή, όπως αναφέρεις, τότε δεν έχεις εξώστη αλλά υπαίθριο χώρο (ανοιχτή ταράτσα) κατά ΓΟΚ. Εφόσον το διαμέρισμα υφίσταται νομίμως και η αυθαίρετη προέκταση δεν υπερβαίνει το ύψος του, δεν θα βάλεις Υ.Υ, διότι το ύψος του "καλύπτεται" από αυτό του νόμιμου διαμερίσματος.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω Pavlos33

υ.γ. Γιατι στο διαγραμμα καλυψης της αδειας υπολογιζει τον υπαιθριο χωρο σαν εξωστη?

Δημοσιεύτηκε

Ενδεχομένως από λάθος ή άγνοια του μελετητή. 

Φαίνεται στη στάθμη του εξεταζόμενου αυθαιρέτου να υπάρξει προεξοχή προβόλου πέραν της όψης?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.