Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπερβάσεις κάλυψης, δόμησης, ύψους (γενικά)


Recommended Posts

Με όποιον τρόπο και να το επαναδιατυπώσεις η απάντηση είναι η ίδια και είναι αυτή που πολύ σωστά σου έδωσε και ο Παύλος παραπάνω.

 

Η διαδικασία είναι η εξής:

 

Βάζεις το περίγραμμα της άδειας πάνω στο περίγραμμα της υφιστάμενης κατάστασης και

α)τυχόν τμήματα της άδειας που δεν υλοποιήθηκαν δεν αποτελούν αυθαιρεσία

β)υφιστάμενα τμήματα έξω από το περίγραμμα της άδειας προστιμοποιούνται με υπέρβαση δόμησης και υπέρβαση κάλυψης η/και παραβίαση πλαγίων αποστάσεων κατά περίπτωση

 

Ποιο είναι το λογιστικό αποτέλεσμα καθόλου δεν σε ενδιαφέρει. Μην μπαίνεις σε αυτή τη λογική. Δεν σε αφορά για τη διαδικασία της τακτοποίησης.

 

Αυτό θα σε απασχολήσει αν βγάλεις καινούρια άδεια στο καινούριο διάγραμμα δόμησης τότε θα υπολογίσεις τα υφιστάμενα (νόμιμα και τακτοποιημένα) για να δεις πόση δόμηση σου υπολείπεται.

Και όταν θα πάει για οποιαδήποτε συμβολαιογραφική πράξη ή για να διορθώσει το Ε9, πόσα μ2 θα γραφούν επιπλεόν ως ΥΔ?? αυτά που θα γράφει το 5σέλιδο της υπαγωγής του 4178 ή αυτά που πραγματικά θα αποτελούν ΥΔ, που ίσως είναι και μηδέν???

Πως θα συμβιβαστούν αυτά τα δύο ??? , 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και όταν θα πάει για οποιαδήποτε συμβολαιογραφική πράξη ή για να διορθώσει το Ε9, πόσα μ2 θα γραφούν επιπλεόν ως ΥΔ?? αυτά που θα γράφει το 5σέλιδο της υπαγωγής του 4178 ή αυτά που πραγματικά θα αποτελούν ΥΔ, που ίσως είναι και μηδέν???

Πως θα συμβιβαστούν αυτά τα δύο ??? , 

Το Ε9 θα το διορθώσει με βάση την επιφάνεια που μετρήθηκε. Το πως υπολογίζεται το πρόστιμο είναι άλλη ιστορία. Η μεταβίβαση θα γίνει με τις κατόψεις της δήλωσης υπαγωγής και προφανώς θα περιλαμβάνουν την υφιστάμενη επιφάνεια. Στην τεχνική έκθεση περιγράφεται κάθε λεπτομέρεια.

Για παράδειγμα. Η άδεια προέβλεπε 100 τμ. Επεκτάθηκαν αυθαίρετα κατά 10 τ.μ εκτός περιγράμματος και παράλληλα κατασκευάστηκαν 20 τ.μ λιγότερα από τα προβλεπόμενα. Άρα έχεις υφιστάμενη επιφάνεια 90 τ.μ και πληρώνεις πρόστιμο για την αυθαίρετη επέκταση.

Link to comment
Share on other sites

Σε οικόπεδο με άδεια αποθήκης έχουν κατασκευαστεί προσθήκες και υπόστεγα τα οποία χρησιμεύουν ως αποθηκευτικός χώρος ζωοτροφών της κτηνοτροφικής μονάδας που βρίσκεται σε άλλη έκταση.Μπορεί να πάρει το συντελεστή της μεταποίησης πρωτογενούς τομέα?

Link to comment
Share on other sites

κατά τη γνώμη μου όχι .

Το παράρτημα 3-ε κάνει λόγο για "γεωργικές-κτηνοτροφικές-αλιευτικές ιχθυοκαλλιεργητικές παραγωγικές μονάδες (ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ) συσκευασίας και μεταποίησης προϊόντων" . Αν μιλάμε για βιοτεχνια ή βιομηχανία θα μπορούσε να ληφθεί ως συντελεστής χρήσης το 0,40, σε ότι αφορούσε επεκτάσεις εντός του γηπέδου της μονάδας.

Link to comment
Share on other sites

Στην ίδια υπόθεση, ο συμβολαιογράφος μου ζήτησε στην κάτοψη που θα συνοδεύει το συμβόλαιο μεταβίβασης, να απεικονίζονται και οι υπερβάσεις δόμησης του κτιρίου (δηλαδή να υπάρχει κάποιου είδους διαγράμμιση στο acad). Η γνώμη μου είναι ότι η κάτοψη που θα συνοδεύει τα συμβόλαια θα πρέπει να είναι μία απλή αποτύπωση του υφισταμένου κτιρίου και τίποτα άλλο. Η διαγραμμίσεις (αν απαιτούνται) θα ανεβούν στο σύστημα του 4178 ως εξτραδάκι. 

Ποιά είναι η γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

ότι κάτοψη δώσεις για τη μεταβίβαση η ίδια θα ανέβει και στο σύστημα του ΤΕΕ.

Εξάλλου, αυτό το υπογράφεις σε κάθε σχέδιο, δηλαδή ότι το παρόν σχέδιο συνοδεύει την από ...με α/α ...και ηλεκτρονικό κωδικό δήλωση και είναι το ίδιο με αυτό που θα ανέβει στο σύστημα του ΤΕΕ εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που ορίζει ο νόμος 4178/13.

Επομένως το σχέδιο είναι το ίδιο και επιπλέον ο συμβολαιογράφος θέλει να ξέρει τα νόμιμα και τα τακτοποιημένα ώστε να τα περιγράψει στο συμβόλαιο της μεταβίβασης, οπότε μέσω μιας τέτοιας αποκόνεισης θα τον βοηθήσεις στην περιγραφή του.

Link to comment
Share on other sites

NΑι αλλα αυτος που θα παρει το συμβολαιο θελει να δει την κατοψη της ιδιοκτησιας του απλα και ομορφα, διχως hatch και διαφορετικους χρωματισμους. Ως εκ τουτου προσανατολιζομαι να δωσω μια κατοψη που θα συνοδευει την πραξη και θα ανεβει στο συστημα και ακομα μια ανυπογραφη στον συμβολαιογραφο για δικη του διαυκολυνση.

Εξηγησε ομως τι ειναι αυτη η δηλωση στην Οποια αναφερεσαι; την αναγραφεις πανω στην κατοψη που συνοδευει το συμβολαιο;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα,

 

Για τον υπολογισμό του ποσοστού υπέρβασης δόμησης συνυπολογίζονται όλοι οι αυθαίρετοι κλειστοί χώροι κύριας χρήσης που προσαυξάνουν τον συντελεστή δόμησης του ακινήτου.

 

Έστω λοιπόν ότι έχω βρει το ποσοστό υπέρβασης δόμησης για το ακίνητο που εξετάζω.

Θα το εφαρμόσω και σε χώρο που αφορά επέκταση υπογείου εκτός περιγράμματος για δημιουργία αποθηκευτικού χώρου (πραγματική βοηθητική χρήση)???

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. έχω μια οικοδομή 140τ.μ. ισόγειο και 140τ.μ. όροφο =280τ.μ. νόμιμα βάσει οικοδομικής άδειας. έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο εντός οικισμού το οποίο είχε μεγάλη επιφάνεια 1100τ.μ. τώρα τα δύο αδέρφια θέλουν να χωρίσουν τις ιδιοκτησίες τους και αυτός που έχει τον α' όροφο έχει συμφωνηθεί και γνωρίζει ότι θα κατέχει μόνο το διαμέρισμα του Α' ορόφου ενώ αυτός στο ισόγειο έχει συμφωνηθεί και θα έχει όλο το πίσω οικόπεδο. έτσι τα δηλώνουν και στο Ε9 για πολλά χρόνια δηλαδή αυτός στο ισόγειο δηλώνει σχεδόν το 95%  της επιφάνειας του οικοπέδου. δεν υπάρχουν κληρονομιές, πάμε με χρησικτησίες εδώ...

 

βάσει των όρων δόμησης για εντός οικισμού μέγιστη δόμηση για κατοικία 240τ.μ. σε οικόπεδο 300τ.μ.

Μπορούμε να κάνουμε κάθετη 300τ.μ. με την οικοδομή μέσα, σύσταση οριζόντιας και να δηλώσουν ο  καθένας από(280-240)/2 = 20τ.μ. αυθαίρετα στο Ν.4178/'13? (αναλυτικό δηλαδή προσύμφωνο διηρημένων ιδιοκτησιών και θα τακτοποιησει ο καθένας το αυθαίρετο τμήμα που του αναλογεί)

δηλαδή να κάνουμε μια δήλωση Ν.4178/'13 "χωρίς οικοδομική άδεια" λόγω αλλαγής στο οικόπεδο (από 1100τ.μ. σε 300τ.μ.κάθετης) και υπέρβαση δόμησης το επιπλέον των 240τ.μ. της μέγιστης επιτρεπόμενης στο οικόπεδο και λοιπών αυθαιρέτων για το ισόγειο (αποθήκη κατ 'έκταση και αποθήκη κάτω από υπαίθρια κλίμακα)?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.