BAS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2016 Χώρος στο ισόγειο 48 τμ πρώην κλειστή θέση στάθμευσης που έγινε κατοικία , παίρνει μειωτικό συντελεστή ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιάμβλιχος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2016 (edited) Αφού είναι κατοικία δεν παίρνει. Edited Ιούνιος 10 , 2016 by Ιάμβλιχος Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariasta Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2016 Καλημερα συνάδελφοι, γνωρίζει κανεις αν σε κτίριο γραφείων του 1978 εχω υπέρβαση απόληξης κλιμακοστασίου 5 τ.μ. αλλα με χρήση βοηθητική (πλατύσκαλο) και υπέρβαση ύψους του κλιμαλοστασίου 30 εκ. πρέπει να το βαλω ως υπέρβαση με Β.Χ. (στο ΓΟΚ 73 προέβλεπε απόληξη ως 50 μ2 και εγώ εχω 26μ2). Το υψος του κτιρίου ειναι όσο προέβλεπε η οικοδομική αδεια. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2016 ΤΕΕ ερ 302 302. Σε οικοδομή βάσει της οικοδομικής άδειας προβλεπόταν απόληξη κλιμακοστασίου- μηχανοστασίου με ύψος 2,20. Το ύψος τελικά έγινε 2,60μ και ο χώρος της απόληξης του μηχανοστασίου μεγάλωσε κατά 1,50τ.μ. Το πρόστιμο θα υπολογιστεί με αναλυτικό εφόσον πρόκειται για απολήξεις ή με αναλυτικό την υπέρβαση ύψους του χώρου που προβλεπόταν στην Ο.Α. και με Υ.Δ-Υ.Υ-Χ.Κ.Χ το 1,50 που επεκτάθηκε η απόληξη του μηχανοστασίου. Η απόληξη του κλιμακοστασίου σύμφωνα με την εγκύκλιο 4 συμπεριλαμβάνεται στην έννοια των Η/Χ και το πρόστιμο της υπολογίζεται με αναλυτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιάμβλιχος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2016 (edited) Καλημερα συνάδελφοι, γνωρίζει κανεις αν σε κτίριο γραφείων του 1978 εχω υπέρβαση απόληξης κλιμακοστασίου 5 τ.μ. αλλα με χρήση βοηθητική (πλατύσκαλο) και υπέρβαση ύψους του κλιμαλοστασίου 30 εκ. πρέπει να το βαλω ως υπέρβαση με Β.Χ. (στο ΓΟΚ 73 προέβλεπε απόληξη ως 50 μ2 και εγώ εχω 26μ2). Το υψος του κτιρίου ειναι όσο προέβλεπε η οικοδομική αδεια. Ευχαριστώ Έχεις υπέρβαση 5τμ στην απόληξη. Μάλλον θα πας με αναλυτικό. Και έχεις και υ.υ.στην απόληξη ή στο κλιμακοστάσιο? Έχει αποθήκη στο δώμα? Ενδεχομένως να πας και με εμβαδόν και υ.υ για όλα, ή μόνο για τα 5τμ με εμβαδόν και υ.υ. και τα υπόλοιπα με υ.υ. χωρίς υ.δ. ή τα υπόλοιπα με αναλυτικό για την υ.υ. των 30εκ.¨οπως και να το κάνεις τώρα δε νομίζω να κάτσει να ασχοληθεί κανένας. είναι και παλιό. Edited Ιούνιος 30 , 2016 by Ιάμβλιχος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssouanis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2016 Η αυθαίρετη απόληξη κλιμακοστασίου (οπότε λογικά και η υπέρβαση) σύμφωνα με την εγκύκλιο 4 πηγαίνει με αναλυτικό. 35) Παρ. 5β : Σε περίπτωση αυθαίρετης αλλαγής χρήσης από βοηθητική χρήση σε βοηθητικήκαι από κύρια σε κύρια, χωρίς όµως να έχουν εκτελεστεί οικοδοµικές εργασίες για τις οποίεςνα µπορεί να συνταχθεί αναλυτικός προϋπολογισµός, καταβάλλεται παράβολοπεντακοσίων (500) ευρώ και δεν καταβάλλεται ειδικό πρόστιµο.Στην έννοια των αυθαίρετων ηµιϋπαίθριων χώρων, στεγάστρων κ.λ.π.συµπεριλαµβάνονται και η αυθαίρετη απόληξη κλιµακοστασίου, καθώς και οι αυθαίρετοιανοιχτοί υπόστυλοι χώροι (π.χ. pilotis, υπόστυλη στάθµη ), που πρόκειται να παραµείνουνως έχουν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Largy Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2016 μια γρηγορη ερωτηση : αποληξη κλιμακοστασιου με αναλυτικο τι κατηγορια ειναι?5? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2016 Εξαρτάται. Εφόσον μιλάμε για μετά το 83 Αν υπάρχει οικοδομική άδεια στο ακίνητο 4 Αν δεν υπάρχει 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2016 Η απόληξη κλιμακοστασίου πάει με αναλυτικό νομίζω μόνο όταν παραμένει βοηθητική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2016 Φυσικά μιλάμε για απόληξη που είναι όντως απόληξη και τίποτα παραπάνω. Τώρα άμα μεγάλωσε και έγινε δωμάτιο εννοείται δεν παει με αναλυτικό αλλά με τετραγωνικά κανονικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα