Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2014 το τροποποιημένο παράρτημα του νόμου αναφέρει για μειωτικό σε ισόγειους χώρους βοηθητικής χρήσης με επιφάνεια μέχρι 50 τ.μ. Κατά τα άλλα, όπως τα λες. Υπέρβαση δόμησης και υπέρβαση ύψους. 1
gio Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2014 παρανομο υπογειο 15τμ που εγινε το 1974 (με νομιμη αδεια του ανωγειου) θελω να το τακτοποιησω με 4178. 1. Επειδη ειναι προ 1975, παει 500 ευρουλακια και αιτιολογια ενιαιο με το συνολο? 2. Για την προσβαση εχει 5-6 σκαλοπατια προς τα κατω, που οδηγουν μεσω ενος διαδρομου 3μ μηκους και 1μ πλατους στο υπογειο. Ειναι ολο κατω απο βεραντα. Υπολογιζω κατι σε αυτο? ΥΚ δεν εχω σωστα? 3. ΥΔ για ολο εχω? 4. και το τελευταιο. Ειναι απαραιτητο να το δηλωσει ο ιδιοκτητης τωρα στο Ε9 ή να το κανει μετα την τακτοποιηση που θα γινει φεβ 2015? Γενικα το Ε9, (εκτος απο την δηλωση ετους κατασκευης του αυθαιρετου, αν καποιος δεν εχει αλλο τροπο αποδειξης) για ποιο λογο μας το ζητανε?
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2014 να το δηλωσει..."χτες".....δλδ. όσο ακόμα μπορει να γινουν οι διορθωσεις χωρις προστιμα "μετά"... ό,τι και προστιμο να του βαλουν...θα φταιει αυτος... υγ ερωτημα: η "βεραντα" ειναι μεσα στην "καλυψη"????
akis73 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2014 1. Δεν διευκρινίζεις αν η χρήση ειναι κατοικία. Αν ναι, τότε ναι μπορεί να μπει ως κατηγορία 1 με πρόστιμο 500 ευρώ. Αν δεν είναι κατοικία, τότε πας για κατ.2 με την προϋπόθεση ότι στην οριζόντια ιδιοκτησία δεν υπάρχει μεταγενέστερη αυθαιρεσία. 2. Ο Δημήτρης έχει δίκιο που σε ρωτάει για την βεράντα, Ότι είναι εκτός νομίμου περιγράμματος παίρνει και υπέρβαση κάλυψης και επίσης ότι παραβιάζει το Δ παίρνει παραβίαση πλάγιας απόστασης. Δες αν υπάρχει διάγραμμα κάλυψης, σε τέτοιες παλιές άδειες το ρόλο του διαγράμματος κάλυψης παίζει το τοπογραφικό. 3. Δεν καταλαβαίνω το ερώτημά σου εδώ για τον υπολογισμό της υπέρβασης δόμησης θα διαιρέσεις τα αυθαίρετα με τα σημερινά επιτρεπόμενα στην οριζόντια ιδιοκτησία. 4. Όπως και πάλι λεέι ο Δημήτρης διόρθωνεις το Ε9 προσθέτωντας τα αυθαίρετα τμ και το προσκομίζεις ως δημόσιο έγγραφο για απόδειξη της παλαιότητας.
gio Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2014 (edited) να το δηλωσει..."χτες".....δλδ. όσο ακόμα μπορει να γινουν οι διορθωσεις χωρις προστιμα "μετά"... ό,τι και προστιμο να του βαλουν...θα φταιει αυτος... υγ ερωτημα: η "βεραντα" ειναι μεσα στην "καλυψη"???? Η βεραντα ειναι στην καλυψη. Απλα θελει να το δηλωσει για τακτοποιηση τελος ιανουαριου - φεβρουαριου και να κανει του χρονου την δηλωση στο Ε9 κανονικα. Για πιο λογο να το κανει τωρα. ουτε τοτε θα πληρωσει κατι. Θα ειναι και τακτοποιημενω με 4178 ολα καλα. 1. Δεν διευκρινίζεις αν η χρήση ειναι κατοικία. Αν ναι, τότε ναι μπορεί να μπει ως κατηγορία 1 με πρόστιμο 500 ευρώ. Αν δεν είναι κατοικία, τότε πας για κατ.2 με την προϋπόθεση ότι στην οριζόντια ιδιοκτησία δεν υπάρχει μεταγενέστερη αυθαιρεσία. 2. Ο Δημήτρης έχει δίκιο που σε ρωτάει για την βεράντα, Ότι είναι εκτός νομίμου περιγράμματος παίρνει και υπέρβαση κάλυψης και επίσης ότι παραβιάζει το Δ παίρνει παραβίαση πλάγιας απόστασης. Δες αν υπάρχει διάγραμμα κάλυψης, σε τέτοιες παλιές άδειες το ρόλο του διαγράμματος κάλυψης παίζει το τοπογραφικό. 3. Δεν καταλαβαίνω το ερώτημά σου εδώ για τον υπολογισμό της υπέρβασης δόμησης θα διαιρέσεις τα αυθαίρετα με τα σημερινά επιτρεπόμενα στην οριζόντια ιδιοκτησία. 4. Όπως και πάλι λεέι ο Δημήτρης διόρθωνεις το Ε9 προσθέτωντας τα αυθαίρετα τμ και το προσκομίζεις ως δημόσιο έγγραφο για απόδειξη της παλαιότητας. 1.2Κατοικια ειναι και η βεραντα ειναι στην καλυψη. 3..δεν μετραει στη δομηση ως υπογειο....και επιπλεον ειναι ολα προ 75 αρα 500αρικο 4. Παλαιοτητα δεν θελω ...τολαχιστον δεν ειναι για μενα αναγκαια ...γιατι ειναι ολο το συνολο με την οικ.αδεια φτιαγμενο. Edited Νοέμβριος 26 , 2014 by gio
mEcHaNoDiA(v)OlOs Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Καλημέρα καλημέρα… Οικόπεδο εντός των ορίων του οικισμού με εντός αυτού σύμφωνα με την οικοδομική άδεια ισόγεια κατοικία… Κατά την αυτοψία βρίσκεται να υπάρχει διώροφη κατοικία με υπόγειο που το υπόγειο έχει χρήση κατοικία (οι δύο πλευρές του υπογείου – 1 κύρια και μία πλαϊνή ξεμπαζωμένη) και α’ όροφος, Το αυθαίρετο υπόγειο πως υπολογίζεται σαν ΥΔΚΧ ή ΥΔΒΧ με μειωτικό ??? Επιπλέον τον τελευταίο όροφο μπορώ να τον υπολογίσω σαν σοφίτα και να πάρει και αυτός μειωτικό σαν σοφίτα?? Επισυνάπτω φωτογραφία για καλύτερη επεξήγηση…
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Μια παράβαση για την εκχωμάτωση του Π.Χ προκειμένου να έχει ανοίγματα το αυθαίρετο υπόγειο. Σε αυτό με βάση το τροποποιημένο παράρτημα του νόμου διαφαίνεται να λαμβάνει μειωτικό συντελεστή. Με βάση την ερμηνεία της εγκ. 4 δεν λαμβάνει. Υπάρχει σαφώς υπέρβαση ύψους και αν κρίνω από τη φωτογραφία δεν βλέπω να υπάρχει σοφίτα, αλλά κανονικός όροφος. 1
mEcHaNoDiA(v)OlOs Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, δηλ. μου λέτε ότι ο μειωτικός συντελεστής στο υπόγειο είναι στην ευχαίρια του μηχανικού. για την ευρεση ΥΥ θα μετρησω από το πάτωμα του ισογείου να φανταστώ και όχι από το χαμηλότερο σημείο (του υπογείου)?? η αυθαίρετη κολ. δεξαμενή πως υπολογίζεται??
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Η παράβαση ύψους θα υπολογιστεί με βάση την αφετηρία μέτρησης ύψους της οικοδομικής άδειας (βλ. άρθρο 19 παρ. 2 ν. 4178, όπου εκεί αναφέρει ότι δεν προσμετράται το πρόσθετο ύψος λόγω εκχωμάτωσης). Αν π.χ το ισόγειο προβλεπόταν να έχει ύψος 3.5 μ. και σήμερα μετά την προσθήκη αυθαίρετου ορόφου, το ύψος μετρήθηκε 7 μ. τότε έχεις υπέρβαση ύψους 3.5 μ. Για το θέμα του μειωτικού συντελεστή υπάρχουν απόψεις, όπως στα περισσότερα θέματα του νόμου. Αναλαμβάνεις το ρίσκο σου ή απλώς ακολουθείς την ασφαλή οδό και δεν βάζεις μειωτικό. Η αυθαίρετη κολυμβητική δεξαμενή υπολογίζεται με βάση τον όγκο της (βλ. περίπτωση 10 παράρτημα νόμου).
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα