Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπόγεια (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

Αν το αυθαίρετο τμήμα υπογείου έχει κατασκευαστεί εκτός νομίμου περιγράμματος κάλυψης θα χρεωθεί με Υ.Δ, Υ.Κ και έλεγχο για Δ και με χρήση μειωτικού συντελεστή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα, μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω, τα μέτρα του ξεμπαζωμενου υπογείου μετράν στην δόμηση για το διάγραμμα κάλυψης του ν.4178/13;

Link to comment
Share on other sites

Στo ΔΚ το οποίο προσωπικά συντάσσω εγώ, δείχνω τα περιγράμματα των αυθαίρετων κατασκευών μαζί με υπόμνημα που αφορά εμβαδομέτρηση, είδος παράβασης, συντελεστές υπέρβασης, κοκ., η ερώτηση την οποία κάνεις παραπέμπει σε σύνταξη ΔΚ για έκδοση ΟΑ. Αν θες δώσε περισσότερες λεπτομέρειες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

+1 Άκη.

Συμφωνώ. Δεν έχει καμία σχέση το διάγραμμα κάλυψης για τακτοποίηση, με αυτό που θα υποβληθεί σε μια άδεια δόμησης. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι!Έχω περίπτωση κτιρίου με ξεμπαζωμένο υπόγειο το οποίο είχε τακτοποιηθεί με το νόμο 3843/2010 από άλλο συνάδελφο.Όμως ο ιδιοκτήτης τα κτίρια τα έβαλε σε άλλη θέση στο οικόπεδο και τα ''σήκωσε κιόλας''.Δηλ τη νόμιμη στάθμη δε τη τήρησε.Τι να κάνω να αφήσω ως έχει την τακτοποίηση τη παλαιά και απλά να βάλω παράβαση για αλλαγή θέσης και ύψους οικοδομής και ξεμπάζωμα ή να περάσω όλα τα υπόγεια στο νόμο και να αφαιρέσω ότι πλήρωσε?

Link to comment
Share on other sites

H τότε τακτοποίηση αφορούσε σε τακτοποίηση αυθαίρετης κύριας χρήσης υπογείου εντός νόμιμου όγκου. Στη θέση σου δεν θα δεχόμουν τη ρύθμιση του ν. 3843/10 διότι ουσιαστικά έγινε με ψευδή στοιχεία, αφού το κτίριο εκ κατασκευής ανεγέρθηκε σε άλλη θέση εκτός εγκεκριμένου περιγράμματος κάλυψης.

Link to comment
Share on other sites

όχι ρε φίλε Παύλο

εδώ υπερβάλεις!

 

Με τέτοιο έλεγχο οι μισοί και παραπάνω Η/Χ 

πρέπει να βγουν εκτός τακτοποίησης 3843

Link to comment
Share on other sites

Ωραία άρα δηλώνω τα υπόγεια σαν ΧΚΧ με κανονικό συντελεστή και υπέρβαση ύψους οικοδομής,1 παράβαση για εκσκαφές,1 παράβαση για αλλαγή θέσης κτιρίου και αφαιρώ ότι πληρώσαν από νόμο 3843/2010?

Edited by deskar
Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΑ

Βασίλη καλημέρα.

Όλες οι εγκύκλιοι του τότε νόμου τόνιζαν ότι η ρύθμιση αφορούσε τον εγκεκριμένο από την άδεια κτιριακό όγκο. Κατά τη γνώμη μου ο όγκος δεν είναι ανεξάρτητος από την εγκεκριμένη θέση του κτιρίου, αφού ως γινόμενο δυο παραγόντων, περιλαμβάνει τον παράγοντα της κάλυψης και του ύψους. Αν λοιπόν το κτίριο εκ κατασκευής ανεγέρθηκε σε άλλη θέση (άρα παραβίαση της κάλυψης ως μέγεθος εγκεκριμένης επί εδάφους θέσης), δεν ισχύει και το κριτήριο του εγκεκριμένου όγκου και κακώς ρυθμίστηκε το υπόγειο. 

Το "αφεντικό" της ιστορίας είναι πλέον ο μηχανικός που με δική του ευθύνη υποβάλει δήλωση αυθαιρέτων. Αν η συνάδελφος κρίνει ότι θέλει να δεχτεί την τότε ρύθμιση δεν μπορώ να την πείσω για το αντίθετο.

Προσωπικά με βάση το παραπάνω επιχείρημα δεν θα το δεχόμουν.

 

deskar

Η λανθασμένη θέση ανέγερσης του κτιρίου σχετίζεται και με τα δυο κριτήρια (διαφορετική-μη νόμιμη θέση ανέγερσης και καμία ταύτιση του υφιστάμενου περιγράμματος επί εδάφους με το εγκεκριμένο) του τροποποιημένου παραρτήματος, τα οποία οδηγούν σε μη αποδοχή της Ο.Α προκειμένου να υπολογιστεί το πρόστιμο? 

Link to comment
Share on other sites

Παύλο 

αντιλήφθηκα το σκεφτικό σου!

 

αλλά με την ίδια έννοια η αλλαγή θέσης θα έπρεπε αφ' ενός να είχε νομοθετεί από τότε (με τον 3843)

ώστε να είναι ξεκάθαρο το τι ρυθμίζει κάποιος και

δεύτερο να  μην υπάρχει και αυτό το μεσοβέζικο "καμία ταύτιση του υφιστάμενου περιγράμματος επί εδάφους με το εγκεκριμένο" του τροπ/νου παραρτήματος Α' και

τρίτο το πρόστιμο της αλλαγής θέσης "να πηγαίνει στα ύψη" και όχι 500!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.