MarkG Δημοσιεύτηκε December 10, 2013 at 11:09 πμ Δημοσιεύτηκε December 10, 2013 at 11:09 πμ Οχι.. αν ένα τμήμα έχει Δ, ΥΔ και ΥΚ τότε φτιάχνεις 1 Φυλλο βάζοντας και τους 3 αντίστοιχους συντελεστές. Ξεχωριστά φύλλα κάνεις όταν τα τμήματα έχουν και διαφορετικού είδους παραβάσεις. ΠΧ σε ένα κτίριο έγινε επέκταση εκτός περιγράμματος (Δηλαδή ΥΚ) στο ισόγειο κατά 10 μ2 και πες ότι τμήμα της επέκτασης (πχ 8 μ2) αυτής είναι στο Δ. τότε κάνεις 2 ΦΚ 1. ΥΔ, ΥΚ, Δ για τα 8 μ2 2. ΥΔ, ΥΚ, για τα 2 μ2. Η ΥΔ και η ΥΚ ειναι απο την μια πλευρα και απο την πισω τα 22 τμ εχουν παραβιαση Δ( αφου εχει μπει σε λαθος θεση το κτιριο ) αν κανω 3 ΦΚ για να ειναι ποιο ξεκαθαρα θα υπαρχει αλλαγη τιμης?επισης θα πληρωσει και 500αρικο για αλλαγη θεσης (κατ 3) και παραβιαση Δ 22 τμ σωστα??
Vasili Δημοσιεύτηκε December 10, 2013 at 12:33 μμ Δημοσιεύτηκε December 10, 2013 at 12:33 μμ Η ΥΔ και η ΥΚ ειναι απο την μια πλευρα και απο την πισω τα 22 τμ εχουν παραβιαση Δ( αφου εχει μπει σε λαθος θεση το κτιριο ) αν κανω 3 ΦΚ για να ειναι ποιο ξεκαθαρα θα υπαρχει αλλαγη τιμης?επισης θα πληρωσει και 500αρικο για αλλαγη θεσης (κατ 3) και παραβιαση Δ 22 τμ σωστα?? οπως καταλαβαίνω την περίπτωση σου υπάρχει ένα τμήμα που έγινε εκτός του περιγράμματος της μελέτης και είναι 5 μ2 και ένα άλλο το οποίο ήταν εντός περιγράμματος αλλά λόγω αλλαγής θέσης είναι μέσα στο Δ. αν είναι έτσι τότε: 1 ΦΚ για τα 22 τμ με ΥΔ, Δ 1 ΦΚ για τα 5 τμ με ΥΔ, ΥΚ 1 ΦΚ κατ 3 αν ένα τμήμα έχει παράβασεις και ως προς ΥΚ και ως προς ΥΔ ταυτόχρονα καταχωρείς το εμβαδό του σε 1 ΦΚ με τους αντίστοιχους συντελεστες (ΥΔ, ΥΚ).. Διαφορετικά το σύστημα θα θεωρούσε πως έχεις μεγαλύτερο συνολικό εμβαδό παραβάσεων γιατί αθροίζει αυτόματα όλα τα φύλλα καταγραφής. .
Vasili Δημοσιεύτηκε December 11, 2013 at 10:55 πμ Δημοσιεύτηκε December 11, 2013 at 10:55 πμ οπως καταλαβαίνω την περίπτωση σου υπάρχει ένα τμήμα που έγινε εκτός του περιγράμματος της μελέτης και είναι 5 μ2 και ένα άλλο το οποίο ήταν εντός περιγράμματος αλλά λόγω αλλαγής θέσης είναι μέσα στο Δ. αν είναι έτσι τότε: 1 ΦΚ για τα 22 τμ με ΥΔ, Δ 1 ΦΚ για τα 5 τμ με ΥΔ, ΥΚ 1 ΦΚ κατ 3 (όπως ερμηνεύει η εγκύκλιος 4 την μικροπαράβαση για μετατόπιση την βάζεις μόνο αν συντρέχουν όλες οι προυποθέσεις - πχ να μην παραβιάζονται πολεοδομικές διατάξεις. Επομένως κατανοώ πως δεν καταχωρείς κατ 3 ) .
dada Δημοσιεύτηκε December 16, 2013 at 03:41 μμ Δημοσιεύτηκε December 16, 2013 at 03:41 μμ καλησπέρα, πιστεύω οτι κάπου το έχουμε αναφέρει αλλά δεν το βρίσκω, οπότε ρωτάω και πάλι εδώ... οικόπεδο σε οικισμό Π.Δ. 1985 όπου για οικόπεδα μεγαλύτερα των 500τ.μ. απαιτείται απόσταση από το πρόσωπο 2,50μ η παραβίαση αυτή θεωρείται παραβίαση πρασιάς ή πλάγιας απόστασης; κατά τη γνώμη μου θα ήταν πλάγιας απόστασης, αλλά υπήρχε μια χαζο-απάντηση στον 4014 που όριζε διαφορετικά ποια η γνώμη σας;
avgoust Δημοσιεύτηκε December 17, 2013 at 12:42 μμ Δημοσιεύτηκε December 17, 2013 at 12:42 μμ Αφού αφορά το πρόσωπο του οικοπεδου είναι παραβίαση πρασιάς.
Vasili Δημοσιεύτηκε December 19, 2013 at 10:19 πμ Δημοσιεύτηκε December 19, 2013 at 10:19 πμ καλησπέρα, πιστεύω οτι κάπου το έχουμε αναφέρει αλλά δεν το βρίσκω, οπότε ρωτάω και πάλι εδώ... οικόπεδο σε οικισμό Π.Δ. 1985 όπου για οικόπεδα μεγαλύτερα των 500τ.μ. απαιτείται απόσταση από το πρόσωπο 2,50μ η παραβίαση αυτή θεωρείται παραβίαση πρασιάς ή πλάγιας απόστασης; κατά τη γνώμη μου θα ήταν πλάγιας απόστασης, αλλά υπήρχε μια χαζο-απάντηση στον 4014 που όριζε διαφορετικά ποια η γνώμη σας; νομίζω αναφέρεσαι στο άρθρο 6 παρ.6β. 6α. Το κτίριο τοποθετείται στη γραμμή δόμησης όπως αυτή διαμορφώνεται με την εφαρμογή των διατάξεων των προηγουμένων παραγράφων είτε εσώτερον αυτής, κατά την κύρια όψη του, στο σύνολο ή σε τμήμα αυτής. β. Σε οικόπεδο μεγαλύτερο των 500 τμ. το κτίριο τοποθετείται σε απόσταση τουλάχιστον 2,50 μέτρων από την παραπάνω οριζόμενη γραμμή δόμησης. Αναφέρει πως πηγαίνεις σε απόσταση τουλάχιστον 2,50 μ2 από τη γραμμή δόμησης (η οποία παραμένει στο όριο του οικοπέδου). Αφού δεν αναφέρει τον όρο πρασιά γιατί να θεωρηθεί ?
dada Δημοσιεύτηκε December 19, 2013 at 06:31 μμ Δημοσιεύτηκε December 19, 2013 at 06:31 μμ ναι σε αυτό αναφέρομαι μάλιστα βρήκα εδώ τον ορισμό της πρασιάς 11. Προκήπιο ή πρασιά είναι το τμήμα του οικοδομικού τετραγώνου, που βρίσκεται ανάμεσα στη ρυμοτομική γραμμή και τη γραμμή δόμησης ή οικοδομική γραμμή. όπως αναφέρεις σε οικισμούς ορίζει υποχώρηση από τη γραμμή δόμησης, β. Σε οικόπεδο μεγαλύτερο των 500 τμ. το κτίριο τοποθετείται σε απόσταση τουλάχιστον 2,50 μέτρων από την παραπάνω οριζόμενη γραμμή δόμησης. εφόσον η πρασιά είναι εκτός (και προς το δημόσιο χώρο) γραμμής δόμησης, ότι είναι εντός δεν είναι πρασιά. έτσι το αντιλαμβάνομαι και νομίζω έτσι θα το διαχειριστώ... και ο Θεός Βοηθός!
χαιδω Δημοσιεύτηκε January 6, 2014 at 02:16 μμ Δημοσιεύτηκε January 6, 2014 at 02:16 μμ Σε ένα οικόπεδο με Ο.Α. έχω 2 κτίσματα. Στο ένα κτίριο έχει κατασκευαστεί κολλητά μία αποθήκη που παραβιάζει όλο το Δ (>20%). Στο άλλο κτίριο το Δ παραβιάζεται σε ποσοστό <20%. Ερώτηση: 1) Μπορούμε σε 1 ΦΚ να βάλουμε Δ<20% και στο άλλο ΦΚ Δ>20%; ΝΑΙ θα έλεγα 2) Πάει αθροιστικά με μέσο όρο; 3)κάτι άλλο; πιστεύω ότι είναι το 1 αλλά θα ήθελα την γνώμη σας γιατί δεν είμαι σίγουρη. Ευχαριστώ
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε January 6, 2014 at 05:51 μμ Δημοσιεύτηκε January 6, 2014 at 05:51 μμ χαιδω:Συμφωνώ με το συνάδελφο yian. Σε δύο διαφορετικά Φ.Κ με τα αντίστοιχα εμβαδά που συντελούν στην παραβίαση του Δ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα