Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπερα σε ολους.

 

Θα ηθελα αν ειναι ευκολο την γνωμη σας για τα παρακατω.
Εχω εγκριθει στο προγραμμα εξοικονομω κατ'οικον και προκειται να εκτελεσω καποιες εργασιες για να βελτιωσω το κτιριο το οποιο ειναι ενα σπιτι στην αχαια, 145μ2, κατασκευης 1980 με διπλα τουβλα και ενα λευκο φελιζολ αναμεσα,αλουμινια με μονα τζαμια με αρκετες απωλειες.. και ταρατσα μονο πλακα με περιπου καλες κλισεις (στην μεση εχω μια κοιλιτσα..).

Εχω μεγαλες ενεργειακες απωλειες (δηλαδη χρειζομαι συνηθως 3000 λιτρα πετρελαιο για θερμανση,με θερμανση απο νοεμβρη και σβησιμο οποτε τελειωσουν τα κρυα.Ο λογος ειναι οτι ζουν ηλικιωμενοι με προβληματα υγειας και η θερμανση ειναι ακρως απαραιτητη και αδιαπραγματευτη δυστυχως..

Με την ευκαιρια του εξοικονομω εχω σκοπο να κανω καποιες παρεμβασεις και εχω προκρινει να μονωσω την ταρατσα,να βαλω εναν λεβητα στερεων καυσιμων και εναν ηλιακο.
Τα αλουμινια αποκλειστικαν μιας και ολοι πλεον οι οδηγοι ειναι ψηλοι και οι ηλικιωμενοι τα ποδια δεν τα σηκωνουν και φοβαμαιο ατυχηματα!

 

Η ερωτηση μου ειναι η εξης.

Μετα απο πολυ μελετη κατεληξα να κανω μια μονωση ως εξης.

 

Καθαρισμα ταρατσας με πιεστικο,κοψιμο αναμονων

Φραγμα υδρατμων με πισσα νερου

Εξηλασμενη πολυστερινη dow 6cm

περλομπετο για ρυσεις

hyperdesmo για υγρομονωση

 

Ειναι καλη αυτη η μονωση?

Ο μηχανικος μου απλα μου συνεστησε να κολλησω το dow και οχι απλα να το τοποθετησω για να μην κουφωσει καποια στιγμη και επισης μου προτειναι εναλλακτικα να κανω υγρομονωση,dow,γεωυφασμα και χαλικι, η οποια λυση δεν μου πολυ αρεσει μιας και δεν θελω να λημναζουν τα νερα απο κατω αλλα και δεν θελω να ειναι μη βατο το δωμα.

 

Επισης εχω ανυσηχησει με τα εξαεριστικα.Πρεπει να βαλω η' οχι?

Δεν θελω να εχω τιποτα μουχλες στα ταβανια και τετοια μιας και μεχρι τωρα ποτε δεν ειχα προβλημα.

 

Τα φωτα σας παρακαλω και.. Ευχαριστω εκ των προτερων!

 

Edited by mikaelo
Δημοσιεύτηκε

Το δυστύχημα ειναι οτι ο πελάτης αποφασίζει, ο μηχανικός συμφωνεί και μετά το ερώτημα βγαίνει σε δημόσιο διάλογο. Στον διάλογο λοιπόν αυτό η απάντηση μου είναι ΟΧΙ η σειρά που προτείνεις είναι λάθος ασχέτως εξαεριστικών. Και είναι λάθος διότι το χειμώνα θα βλέπεις μούχλα επειδή κάνεις αντιστροφή της διαπνοής. Απο την άλλη βέβαια επειδή θα επέμβεις μόνο στην πλάκα τα περιμετρικά σου δοκάρια θα βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορια τους σε αυξημένη υγρασία και άρα βάλε και τα 33 χρόνια προβλέπω να έχουμε και διάβρωση οπλισμού.

 

Εαν κάποιος σκεφτεί σοβαρά θα καταλάβει οτι αυτοί που προτείνουν εξαεριστηκά αναγνωρίζουν τον περιορισμό διαπνοής αλλα επιμένων να το κάνουν. Το ερώτημα λοιπόν που έχω περι των εξαεριστικών είναι κάποιος να μου πει γιατί θεωρεί οτι το εξαεριστικό δουλεύει. Δεν ζητάω πολλά άπλα κάποιος να μου γράψει μια ανάλυση για το πως υπολογίζει τα εξαεριστικά και τις αρχές λειτουργίας τους.

 

Φίλε

mikaelo

 υπάρχουν 2 λύσεις. Λύση 1 απαιτείς να υπάρχει μελέτη ανοικτής διαπνοής όπως είναι υποχρεωτικό βάση Ευρωπαϊκής Οδηγίας, Λύση 2 κάνεις οτι θες αλλα πρώτα επέλεξε απο τώρα ποιον θα κατηγορήσεις.

 

οσον αφορά τους οδηγούς αυτοί φτιάχνονται χωρίς να δημιουργούν ανισοσταθμία εκτος βέβαια εαν οι ηλικιωμένοι απλά σέρνουν τα πόδια τους.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Κυριε Ροδοπουλε εχω διαβασει πολλα απο τα σχολια σας και σας συγχαιρω για τις 4000+ ! απαντησεις που εχετε προσφερει.

 

Λοιπον για τα εξαεριστικα μου εχουν αναφερει οτι σε περιπτωση που περασει υγρασια απο το συστημα θα αποτελεσουν το μεσο της αναπνοης για να στεγνωσει η ταρατσα.

Ο μηχανικος μου προφανως μου προτειναι αυτο που και η dow εχει αναρτημενο ως λυση για μονωση εκ των υστερων και τελος αν ειναι ευκολο ενα σχολιο για το αν η μονωση που εχω υιοθετησει μετα απο αρκετο προσωπικο διαβασμα θεωρειται εντελως λαθος και αν ναι τι θα προτειναται συνοπτικα?

 

Ευχαριστω και παλι.

Δημοσιεύτηκε

Εχω κάνει προτάσεις στο νήμα μόνωση ταράτσας.

 

Αντιγράφω απο την Dow

 

Συμπύκνωση υδρατμών

Η κατασκευή της ανεστραμμένης θερμομόνωσης δώματος μπορεί να περιορίσει σημαντικά τον κίνδυνο από τη συμπύκνωση υδρατμών στο κτήριο, διατηρώντας τη φέρουσα κατασκευή της οροφής και τη στεγανωτική στρώση σε θερμοκρασία πάνω από το σημείο δρόσου. Όπου το κτήριο είναι πιθανό να έχει υψηλά επίπεδα υγρασίας, όπως σε κολυμβητήρια ή επαγγελματικές κουζίνες, πρέπει να γίνει αξιολόγηση της πιθανότητας συμπύκνωσης υδρατμών από εξειδικευμένο μελετητή

 

και επειδή είναι σοβαρή εταιρία

 

http://building.dow.com/europe/el/products/thermal/rm-sla.htm

 

που σου γράφει

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑΣ ΥΔΡΑΤΜΩΝ μ

 

μόνο όμως στο υλικό που πουλάει και καλά κάνει.

 

Οκ δεν χρειάζετε καμία τρελή εξειδίκευση και σας έχω βάλει μέχρι και λογισμικό. Τα πράγματα είναι απλά και δεν χρειαζόμαστε να μπούμε σε εξισώσεις που εαν θέλετε το κάνω αλλα θα με βλασφημήστε. 

 

Απλά τα πράγματα το G/μ να μην αντιστραφεί ποτέ!!!!! το G/μ να μην δεχτεί απότομες διακυμάνσεις και το τελικό να είναι κοντά στου αέρα τότε G-5 ή μ=1 τότε μπορούμε να εξάγουμε 2-4% υγρασία την ώρα. Εαν το τελικό G είναι πχ 600 θα βγάλουμε 0.2% την ώρα και άρα θα έχουμε κάτσει την βάρκα. Βέβαια το βότσαλο και το χαλίκι μας δίνουν μ=1 αλλα δεν έχουν βατότητα οπότε πλακάκι με αεριζόμενους αρμούς.

 

Εαν πάλι είσαι στην Αμερική ή κάπου αλλού στην Ευρώπη θα βρεις οτι υπάρχει το διαπνεόμενο πλακάκι το οποίο βάζω στην φωτό. Βγαίνει και σε διάφορα χρώματα και το βασικότερο είναι φθηνό. Στην Ελλάδα βέβαια δεν θα το μάθουμε διότι δεν συμφέρει κανένα.

 

post-25466-0-36259900-1377723920_thumb.png

  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.