angelos23 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2009 καλησπερα παιδια, ξερεις καποιος απο εσας πως μπορω να δημιουρησω ενα νεο τριγωνομετρικο σημειο? εχω ενα ζευγος μονοσυχνων.... ευχαριστω εκ των προτερων
anchelos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2009 Αν μου επιτρεπετε θα ηθελα να απευθυνω καποιες γενικες αποριες που εχω σχετικα με τα τριγωνικα της ΓΥΣ. Α)Ισχυει οτι ο αριθμος τους ειναι προκαθορισμενος, ή προστιθενται νεα ανα τους καιρους. ΚΑτοπιν κουβεντας με νερο συναδελφο συνφοιτητη ναφερθηκε πως εχουν μετρηθει επι καιρους Χουντας και πως απο τοτε δεν εχουν προστεθει καινουρια ουτε εχουν ενημερωθει τα υπαρχοντα. Ισχυει κατι τετοιο? Β)Επισης θα ηθελα να μαθω σε ποιο συστημα εχουν μετρηθει. Εχω δει συντεταγμενες τριγωνομετρικων ΓΥΣ τοσο σε ΕΓΣΑ οσο και σε ΗΑΤΤ, ομως ειναι μετρημενες σε αυτα η εχουν μεττραπει απο wgs84 με τα αναλογα σφαλματα? Γ)Λογω μικορμετακινησεων της γης και αλλον γεωμορφολογικων μεταβολων δεν ειναι λογικο οι συντετγμενες αυτες να μεταβαλλονται? Τι πιστευετε οτι ισχυει βαση της εμπειριας σας. Αυτα θα ηθελα να ρωτησω για αρχη. Οποιος γνωριζει κατι ας απαντησει αν επιθυμει για να ενημερωθουμε και εμεις που προβληματιζομαστε.
topo85 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2009 Εχει μήπως κανένας το excel που υπάρχουν όλα τα τριγωνομετρικά της ΓΥΣ σε ΕΓΣΑ ? Επίσης υπάρχει και αρχείο kml (google earth) που τα έχει όλα. Αν τα έχει κάποιος ας μας βοηθήσει.
bamboozle Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2009 καλημέρα κι από μένα. @anchelos δεν ξέρω αν προστίθενται καινούρια από τη ΓΥΣ. υποθέτω πως κάποια στιγμή τα κατεστραμένα αντικαθίστανται. ξέρω σίγουρα πως έχουν μετρηθεί μέχρι και τη δεκαετία του 70, κυρίως με επίγειες μεθόδους. κάποιες (πολύ λίγες) βάσεις έχουν μετρηθεί με τα δορυφορικά συστήματα της εποχής για να δώσουν την κλίμακα στο δίκτυο. μετά έγινε η συνόρθωση και προέκυψαν οι συντεταγμένες. οι μετρήσεις ΔΕΝ γίνονται σε κάποιο σύστημα αναφοράς. γίνονται στη φυσική γήινη επιφάνεια. μετά ανάγονται, διορθώνονται και συνορθώνονται σε όποιο σύστημα αναφοράς θέλουμε (στο παλιό για hatt, στο ΕΓΣΑ87, στο WGS84, κλπ.) η ΓΥΣ πριν από μερικά χρόνια (5-6) άρχισε να ξαναμετράει αρκετά από τα τριγωνομετρικά της με GPS. το πλάνο ήταν να μετρηθούν όλα, ώστε να γίνει ένα καινούριο σύστημα αναφοράς που (με κάποιο τρόπο) θα λαμβάνει υπ'όψη τις τεκτονικές κινήσεις. το project σταμάτησε. και μια γενική παρατήρηση. γιατί τα όργανα στα τριγωνομετρικά τα βάζετε κατευθείαν με το τρικόχλιο και δεν χρησιμοποιείτε βάσεις; μου έκανε εντύπωση που το είδα σε όλες τις φωτογραφίες. αυτά.
anchelos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 καλημέρα κι από μένα. @anchelos δεν ξέρω αν προστίθενται καινούρια από τη ΓΥΣ. υποθέτω πως κάποια στιγμή τα κατεστραμένα αντικαθίστανται. ξέρω σίγουρα πως έχουν μετρηθεί μέχρι και τη δεκαετία του 70, κυρίως με επίγειες μεθόδους. κάποιες (πολύ λίγες) βάσεις έχουν μετρηθεί με τα δορυφορικά συστήματα της εποχής για να δώσουν την κλίμακα στο δίκτυο. μετά έγινε η συνόρθωση και προέκυψαν οι συντεταγμένες. οι μετρήσεις ΔΕΝ γίνονται σε κάποιο σύστημα αναφοράς. γίνονται στη φυσική γήινη επιφάνεια. μετά ανάγονται, διορθώνονται και συνορθώνονται σε όποιο σύστημα αναφοράς θέλουμε (στο παλιό για hatt, στο ΕΓΣΑ87, στο WGS84, κλπ.) η ΓΥΣ πριν από μερικά χρόνια (5-6) άρχισε να ξαναμετράει αρκετά από τα τριγωνομετρικά της με GPS. το πλάνο ήταν να μετρηθούν όλα, ώστε να γίνει ένα καινούριο σύστημα αναφοράς που (με κάποιο τρόπο) θα λαμβάνει υπ'όψη τις τεκτονικές κινήσεις. το project σταμάτησε. και μια γενική παρατήρηση. γιατί τα όργανα στα τριγωνομετρικά τα βάζετε κατευθείαν με το τρικόχλιο και δεν χρησιμοποιείτε βάσεις; μου έκανε εντύπωση που το είδα σε όλες τις φωτογραφίες. αυτά. Εγω παντω εχω ακουσει πως υπαρχουν περιοχς οπου τα κατεσταμμενα παραμενουν αναντικαταστατα. Το project που λες ενδιαφερον, γιατι ομως σταματησε, δεν υπηρξε η αναλογη χρηματοδοτηση, η λογω ελλειψης ενδιαφεροντως? Το σημειο με τις μετρησεις τις ΓΥΣ δεν το καταλαβα. Εννοεις οτι οι μετρησεις γινονται σε αυθειρετο συστηματα και επειτα γινονται οι αναγωγες στα διαφορα συστηματα?
GRTOPO Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Περίπου (αν δεν κάνω λάθος) μετρήθηκαν <300 τριγωνομετρικά σε όλη την επικράτεια και προέκυψαν αποτελέσματα από ολίγους πόντους έως ....30μ! Τα τριγωνομετρικά που μετείχαν σε αυτό το εγχείρημα θα τα αναγνωρίσετε αμέσως μόλις πάτε να στηθείτε πάνω τους από το σπείρωμα της εξαναγκασμένης κέντρωσης που διαθέτουν.
agior Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Να δεις πλάκα που έχει στα νέα βάθρα όταν δεν έχεις κλειδί να ξεβιδώσεις τη βίδα (νομίζω 17ρι) και δε μπορεί να πατήσει το τρικόχλιο Ετσι την πάτησα στο "Νεα Κηφισιά" που είναι μέσα στο γκαζόν μιας αυλής...πάλι καλά που το σεβάστηκαν. @bamboozle πες μας κι άλλα για τη βάση που βάζεις στην πλάκα (αν δεν την πήρε ο βοσκός) γιατί εγώ βάζω οδοντογλυφίδα...
GRTOPO Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Οδοντογλυφίδα? Α είσαι shick!! εγώ ... κανένα κλαδάκι από ότι βρώ γύρω γύρω.!!! Αλλά βρε agior γιατί να ξεβιδώσεις τη βίδα?? αφού είναι 5/8 και βιδώνεις πάνω της το τρικόχλιο!!
thomas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Μιας και μιλάτε για βίδες και πατέντες . Εδώ στη Λάρισα έγινε πριν χρόνια ένα δίκτυο στην πόλη από πολυγωνομετρικά τα οποία υλοποιούνται από έναν βραχίωνα που βιδώνεται πάνω σε μία βάση που βρίσκεται σε τοίχους κτιρίων . Χρεώνεσαι το βραχίωνα από το Δήμο τον βιδώνεις και βουαλά η στάση σου να αιωρείται . Φαντάζομαι υπάρχει και σε άλλες πόλεις . Όταν έμαθα πάντως για το δίκτυο αυτό έπαθα την πλάκα μου και άρχισα να πιστεύω στη θεωρία του παράλληλου σύμπαντος.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 αγαπητέ συνάδελφε thomas πολύ ωραίο αυτό αιωρούμενη στάση και δανεισμένος βραχίονας αμα θέλουν πολλοί να δουλέψουν ταυτόχρονα έχουν διαθέσιμο απόθεμα σε βραχίονες πάντως για να σοβαρευτούμε σε κάποιο παλαιό βιβλίο του καθ. Δ Βλάχου υπήρχε μια σχετική πρόταση για τα αστικά πολυγωνομετρικά δίκτυα
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα