Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Ν.4178/13] Σύστημα Αμοιβών ΤΕΕ και Αμοιβές


Recommended Posts

Το προσκομιζόμενο τοπογραφικό στη δήλωση αποτελεί "αναπόσπαστο" απαραίτητο σχέδιο αυτής. Διαφορετικά δεν μπορεί να κατατεθεί!!!!! Με την κατάθεσή του, ταυτοχρόνως πρέπει να κατατεθούν και τα παραστατικά των νομίμων εισφορών!!!!! Ιδιαίτερη προσοχή!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 948
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ιάσονα διαφωνώ :)

 

Στο σύστημα μπαίνει ο τοπογράφος, διότι εγώ ως ΑΜ δεν με αφήνει το ΕΞΥΠΝΟ σύστημα να ανεβάσω τοπογραφικό. Αυτό έγινε... ξέρουμε γιατί!!!

Εάν ήμουν ΠΜ, θα μπορούσα να το ανεβάσω, άσχετα εάν κανονικά θα έπρεπε πάλι να βάλω τον τοπογράφο.

 

Από κει και πέρα, για τα παραστατικά των νόμιμων εισφορών, δεν προκύπτει (από τον 4178 τουλάχιστον) ότι πρέπει να ανεβαίνουν. Κι αυτό μία απαίτηση του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ είναι.

Και όσον αφορά τα δικά μου που είναι για τον 4178, ΟΚ, να τα ανεβάσω... αλλά για τα υπόλοιπα... διαφωνώ! :)

Link to comment
Share on other sites

Ανεβάζοντας ένα "σχέδιο" άλλου μηχανικού είναι ακριβώς σαν να το παρουσιάζεις "δικό σου", δηλαδή, σαν να το έχεις σφραγίσει και υπογράψει εσύ και βεβαίως φέρεις απολύτως την όποιες ευθύνες εσύ ως διαχειριστής της δήλωσης.

Οπότε αναγκαστικά πρέπει ο συνάδελφος να μπει στην ομάδα έργου.

Με δεδομένο δε το προαπαιτούμενο του ανεβάσματος του παραστατικού πληρωμής των εισφορών υπέρ ΤΣΜΕΔΕ κ.λπ. για τη συγκεκριμένη δήλωση ΠΡΕΠΕΙ να έχουν συμπεριληφθεί και οι αντίστοιχες του τοπογραφικού.

Όπως επίσης και σε ενδεχόμενο έλεγχο - διασταύρωση να υφίσταται και η νόμιμη αμοιβή του τοπογράφου για την εργασία αυτή στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ (και φυσικά να έχει καταβληθεί και το αντίστοιχο ΦΕΜ).

Link to comment
Share on other sites

Αποψη μου ειναι εφοσον εκανα πριν 2 μηνες τοπογραφικο(για το οποιο εκοψα ΑΠΥ κ ΦΠΑ  κ δεν το ανεβασα στο συστημα αμοιβων,δεν πληρωσα ΤΜΕΔΕ ,αραγε ποιος ανεβαζει?πληρωνει ?οταν κανει τοπογραφικο?),κ μου το <<φερει>> ο πελατης 

μπορω να το χρησιμοποιησω.

Με την λογικη του Ιασωνα που τυπικα ειναι σωστη θα πρεπει για καθε εργασια τοπο να την δηλωνουμε στο συστημα αμοιβων να πληρωνουμε ΤΜΕΔΕ κλπκλπκλπ!!!!!

Ε δεν θα κανουμε αλλη δουλεια ολη μερα!!!!!!!

αρκετα μας τα παιρνει το ΤΣΜΕΔΕ

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

Για να μην παρεξηγηθούν τα δημόσια σχόλιά μας (μου)...

 

ΙΑΣΟΝΑ: Θεωρητικά, έχεις απόλυτο δίκαιο, διότι έτσι είναι το σύννομο του πράγματος. Όπως λέει και παραπάνω ο νησιώτης μας ( :) ), για οποιαδήποτε δουλειά έχει "νόμιμη αμοιβή", θα πρέπει να ανεβαίνει στο σύστημα αμοιβών και να πληρώνονται και κρατήσεις. Βέβαια, το ποιες δουλείες έχουν "νόμιμη" είναι άλλη ιστορία.

Ωστόσο, ένα τοπογραφικό που "φέρνει" ο πελάτης, ΕΓΩ γιατί να ψάξω εάν έχουν πληρωθεί οι κρατήσεις κλπ.

 

ΝΗΣΙΩΤΗ: Με κάλυψες πλήρως! :)

Link to comment
Share on other sites

Διότι ό,τι ανεβάζεις εσύ στο σύστημα "φαίνεται - είναι - υπογράφεται κ.λπ." ως ΔΙΚΗ ΣΟΥ εργασία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Φυσικά και δεν βγάζουμε "νόμιμη αμοιβή" κ.λπ. για κάθε εργασία τοπογραφικού κ.λπ. που κάνουμε. Φυσικά επίσης δεν πληρώνουμε ΤΣΜΕΔΕ κ.λπ. για κάθε εργασία που κάνουμε.

 

Όταν όμως η εργασία μας αυτή υποβάλλεται σε δημόσια υπηρεσία έχουμε αυτή την υποχρέωση, διαφορετικά μπορεί να ....στραβώσει ο διάλος το πόδι του και να το βρούμε μπροστά μας και τότε θα το χρυσοπληρώσουμε!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

ετσι κιαλλιως συζηταμε για μικρα ποσα οπως ειχε επισημανει κ ο Ιασων  οποτε  δεν αξιζει το κοπο!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι μόνο αυτό το σοβαρό θέμα!!!!!

 

Πάρα πολλοί συνάδελφοι πολιτικοί μηχανικοί ανέβασαν τοπογραφικό άλλου συναδέλφου στις δηλώσεις 4014 χωρίς να προστεθεί στην ομάδα έργου και χωρίς ν' ανέβουν τα παραστατικά των κρατήσεων αυτού (και 99% ποτέ το τοπογραφικό αυτό δεν πέρασε από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ), εξοφλήθηκε το πρόστιμο της δήλωσης, πήγε η δήλωση σε οριστική υπαγωγή και σήμερα δεν χρειάζεται να μπει στον 4178.

 

Και ο συνάδελφος μηχανικός είναι απλώς .....εκτεθειμένος!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Το καλό (ή κακό) με εμάς τους ΑΜ, είναι ότι δεν ανεβαίνει το ρημάδι (το τοπογραφικό) εάν δεν βάλεις και ΤΜ ή ΠΜ στην ομάδα. :)

Link to comment
Share on other sites

περιπτωση στην οποια εκανα τακτοποιηση  με 4014 και εκκρεμει η υπαγωγη στον 4178 και επισης ο ιδιοκτητης μην εχοντας πληρωσει εμενα ως  τα <<εχθες>>σημερα θελει να  συνεχισει με αλλο μηχανικο .Για χαρη της καλης σχεσης  δεν επεμεινα για κατι και τον εστειλα στην ευχη της Παναγιας   .Εγω δεν επιθυμω ουτε αμοιβες ουτε αλλη απαιτηση εχω .Τι προβλημα  ενδεχομενως θα μπορει να υπαρξει  ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.