Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προσοχη, ακολουθει χαζη ερωτηση!!!

 

Οταν επιλεγουμε αριθμο οροφων, μικροτερο η μεγαλυτερο του 5 για να επιλεξουμε απο τον αντιστοιχο πινακα το ποοσστο σκυροδεματος, τοτε προσμετραμε ως οροφο και το ημιυπογειο (μισο μεσα μισο εξω απο το χωμα) η θεωρουμε ημιυπογειο-ισογειο-ανωγειο ως εναν οροφο και απο κει και πανω μετραμε?

 

Μεχρι στιγμης ο,τι ειναι πανω απο ισογειο/ανωγειο θεωρω εγω ως οροφους, τα κατω του εδαφους (ακομα και τα μισο-μισο) δεν τα λαμβανω υποψιν!

 

Γνωμες?

Δημοσιεύτηκε (edited)

Αν δεις στη βοήθεια του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ αναφέρει:
"Εισάγεται ο συνολικός αριθμός επιπέδων του κτιρίου.Συμπεριλαμβάνονται το ισόγειο και τα επίπεδα του υπογείου"

Με βάση αυτό εγώ πάντα υπολόγιζα και τα επίπεδα του υπογείου.Δλδ αν είχα υπόγειο,ισόγειο,1ο,2ο,3ο τότε είχα 5 ορόφους και επέλεγα το αντίστοιχο ποσοστό ανάλογα με τη χρονολογία και αν είναι γωνιακό ή μη.
Γενικά επειδή το help του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ το θεωρώ πολύ καλό και άκρως επεξηγηματικό,το έχω εκτυπώσει και βιβλιοδετήσει για να είναι εύχρηστο στην ανάγνωση.Πραγματικά με έχει βοηθήσει πολύ!

Edited by Greenick
Δημοσιεύτηκε

Αλλο ρωτησα συναδελφε εγω ομως.

Το helpdesk του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ αναφερει αυτο στο κελι της συμπληρωσης των οροφων στα αρχικα στοιχεια

 

Εμενα με ενδιαφερουν τα επιπεδα για το ποσοστο σκυροδεματος και μονο.

Ετσι κι αλλιως ολα τα υπογεια και ημιυπογεια επιπεδα ειναι κατασκευασμενα εξ ολοκληρου απο σκυροδεμα, καθοτι κατωθεν του εδαφους, εστω και εν μερει, οποτε, λογικα σκεπτομενοι, θα θεωρησουμε στο ποσοστο τα επιπεδα ανω του εφαδους.

 

Δεν ξερω γιατι, ετσι μου δημιουργηθηκε η απορια αποψε, ισως επειδη ασχολουμαι με διαμερισμα σε 4οροφη με ισογειο και υπογειο, οποτε υπολογιζοντας το υπογειο ως οροφο αλλαζει το ποσοστο

 

Προσωπικα το θεωρησα εως 5 οροφους και οχι ανω των 5...

Δημοσιεύτηκε

Δε νομίζω οτι διαφωνούμε.Απλά εγώ προσωπικά -παρόλο που δεν το αναφέρει πουθενά στον εν λόγω πίνακα 3.1- λόγω της επεξήγησης help κατέληξα στο -αυθαίρετο?- συμπέρασμα οτι αυτή η επεξήγηση "μου κάνει μια χαρά και είμαι καλυμμένος και σωστός" και για την επιλογή του ποσοστού του σκυροδέματος.
Άλλος θα μπορούσε κάλλιστα να μην κάνει αυτή την παραδοχή... :)

Δημοσιεύτηκε

INSAGHI και Greenick,

στο παράδειγμα της πενταόροφης στην Θεσσαλονίκη του ΤΕΕ (5 οροφοι + ισόγειο), θεωρεί μεγαλύτερο από 5, και παίρνει φέρων οργανισμό 35%.

Δημοσιεύτηκε

iks,τι μου θύμησες τώρα αλήθεια!Το παράδειγμα του ΤΕΕ που το είχα ξεκοκκαλίσει παλιά,αλλά τώρα το έχει φάει η μαύρη σκόνη... :)
Όντως,έτσι είναι όπως το λες,μόνο που δε διευκρινίζει αν τους ορόφους τους θεωρεί 6 (ισόγειο + 5 όροφοι) ή 7 (υπόγειο,ισόγειο + 5 όροφοι).Ακόμα πιο ενδιαφέρον θα ήταν να ήταν υπόγειο,ισόγειο + 4 όροφοι και να μας έλεγε αν θα θεωρούσε 5 ορόφους ή 6,οπότε αντίστοιχα αν θα ήταν στην καρτέλα έως 5 όροφοι ή n>5 όροφοι (εγώ προσωπικά θα θεωρούσα το δεύτερο,βασιζώμενος στο προαναφερθέν σκεπτικό μου).

Υ.Γ Θα κάτσω να το ξανακοιτάξω σήμερα το παράδειγμα του ΤΕΕ,μπας και προκύψει και τπτ άλλο που έχω ξεχάσει... :P
 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.