dimitris GM Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2015 αυτα ειναι ολα οσα εχουμε συγκεντρωσει μεχρι τωρα για Χαλκιδικη http://www.michanikos.gr/topic/7447-Εκτός-σχεδίου-δόμηση-στη-Χαλκιδική/?p=719846 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαρία Κουλούρη Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2015 Ευχαριστώ dimitsis GM για το link αλλά το ερώτημα μου είναι πιο συγκεκριμένο…. Αφορά το μπέρδεμα που δημιουργεί το προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ Δ΄290/1.9.1977) σχετικά με την απαγόρευση σοφίτας στην εκτός σχεδίου δόμηση στο Ν. Χαλκιδικής και πως το αντιμετωπίζουν οι εκάστοτε ΥΔΟΜ της περιοχής. Οι συνάδελφοι που ασχολήθηκαν με το θέμα από το Σεπτέμβριο του 13’ θα μπορούσαν να μας διαφωτίσουν για τις εξελίξεις…. ΥΓ. το ΓΠΣ της περιοχής που με αφορά λαμβάνει υπόψη το συγκεκριμένο Π.Δ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2015 (edited) αυτα γραφει το διαταγμα του 1977, για συγκεκριμενες περιοχες που αναφερονται στο ΦΕΚ "εντός και εκτός ζώνης οικισμών τινών του Νομού Χαλκιδικής, εμφαινομένας..κεχρωσμένας δια καφέ χρώματος."κλπ Στη συνεχεια εχουμε συγκεκριμενα ΓΠΣ για 6-7 περιοχες... προφανως εκει θα εχει τις ίδιες ή άλλες ρυθμισεις οι οποιες σαν μεταγενεστερες, επικρατουν του 1977. Ετσι το βλεπω Αρθρον 3Εις τας εκτός ζώνης περιοχάς των οικισμών, επιτρέπεται εφ΄ εκάστου γηπέδου ηοικοδόμησις ενός μόνον κτιρίου δια χρήσιν κατοικίας, με τους κάτωθι όρουςδομήσεως:α) Ελάχιστον εμβαδόν του γηπέδου τέσσαρας χιλιάδες (4.000) τετραγωνικάμέτρα.β) Σύνολον ωφελίμου επιφανείας διακόσια (200) τετραγ. μέτρα.γ) Αριθμός ορόφων των οικοδομών δύο (2) με ανώτατον ύψος επτά (7) μέτρα.Εις περίπτωσιν κατασκευής στέγης, η οικοδομή δύναται να κατασκευάζεται πέραντων επτά (7) μέτρων, εις ύψος μη επιτρέπον την δημιουργίαν χώρων κυρίαςχρήσεως, ήτοι σοφίτας κ.λπ.δ) Απόστασις κτιρίων από των ορίων του γηπέδου δεκαπέντε (15) μέτρα. Edited Φεβρουάριος 19 , 2015 by dimitris GM Link to comment Share on other sites More sharing options...
bearfgh Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2018 Πέρασαν 5 χρόνια παρά κάτι από την δημιουργία της κουβέντας... Το θέμα ξεκαθαρίστηκε ? Βγαίνει σοφίτα σε εκτός σχεδίου στην Χαλκιδική? Από τις πληροφορίες που έχω η απάντηση είναι αρνητική αλλά μήπως κάποιος συνάδελφος έχει καταφέρει κάτι παραπάνω? Ίσως δημιουργώντας ένα κομμάτι κύριου χώρου (ώστε να μετράει στο ύψος ως διώροφο) στον όροφο και ένα άλλο τμήμα ως σοφίτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polimixanos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2018 Συνάδελφοι καλησπέρα, ένα κτίριο ισόγειο με σοφίτα θεωρείται μονώροφο και άρα το επιτρεπόμενο ύψος εκτός σχεδίου είναι 4,00+1,20 ή επειδή έχει δύο στάθμες (ισόγειο & σοφίτα) το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος είναι 7,50+1,20? Σε περίπτωση που θεωρείται μονώροφο έχω σκεφτεί να κατασκευάσω στην στάθμη +1 όροφο και σοφίτα σε συνέχεια όπως στο σχήμα που επισυνάπτω. Απ' όσο το έψαξα δεν απαγορεύεται απο κάποια διάταξη. Αν το έχει αντιμετωπίσει κάποιος ας βοηθήσει. SOFITA.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2018 (edited) αν η σοφίτα μετρήσει στο σ.δ το θεωρείς διώροφο (7.5μ) δηλ αντί για ισόγειο και όροφο κάνεις ισόγειο και σοφίτα (σε κάποια εγκύκλιο ή στις Τ.Ο ΝΟΚ νομίζω αναφέρεται) υ.γ (νομίζω εδώ αναφέρει το εξής Επιπρόσθετα, στην περίπτωση αυτή η σοφίτα θα αποκτούσε χαρακτηριστικά ανεξάρτητου ορόφου, ο οποίος θα έπρεπε να προσµετρηθεί στον πραγµατοποιούµενο συντελεστή δόµησης του οικοπέδου – γηπέδου http://ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=8Zdwqcw5Hug%3d&tabid=777&language=el-GR Edited Σεπτέμβριος 30 , 2018 by ΚΑΝΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
polimixanos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2018 Δεν έχω υπόλοιπο δόμησης, γι' αυτό κάνω σοφίτα. Το σχήμα που παραθέτω επιτρέπεται? Δηλαδή σοφίτα κατ' επέκταση ορόφου? Δεν έχω βρει κάτι που να το απαγορεύει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2019 On 30/9/2018 at 7:12 ΜΜ, polimixanos said: Συνάδελφοι καλησπέρα, ένα κτίριο ισόγειο με σοφίτα θεωρείται μονώροφο και άρα το επιτρεπόμενο ύψος εκτός σχεδίου είναι 4,00+1,20 ή επειδή έχει δύο στάθμες (ισόγειο & σοφίτα) το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος είναι 7,50+1,20? Σε περίπτωση που θεωρείται μονώροφο έχω σκεφτεί να κατασκευάσω στην στάθμη +1 όροφο και σοφίτα σε συνέχεια όπως στο σχήμα που επισυνάπτω. Απ' όσο το έψαξα δεν απαγορεύεται απο κάποια διάταξη. Αν το έχει αντιμετωπίσει κάποιος ας βοηθήσει. SOFITA.pdf 78 kB · 23 downloads Καλησπέρα. Στο σχήμα που επισυνάπτεις η σοφίτα , όπως την αποκαλείς, δεν είναι σοφίτα, επειδή το κάτω τμήμα στήριξης της στέγης σου δεν είναι περασιά με το πάτωμα της σοφίτας σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jinero Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2022 On 27/6/2019 at 5:23 ΜΜ, kosmas said: Καλησπέρα. Στο σχήμα που επισυνάπτεις η σοφίτα , όπως την αποκαλείς, δεν είναι σοφίτα, επειδή το κάτω τμήμα στήριξης της στέγης σου δεν είναι περασιά με το πάτωμα της σοφίτας σου. On 27/6/2019 at 5:23 ΜΜ, kosmas said: Καλησπέρα. Στο σχήμα που επισυνάπτεις η σοφίτα , όπως την αποκαλείς, δεν είναι σοφίτα, επειδή το κάτω τμήμα στήριξης της στέγης σου δεν είναι περασιά με το πάτωμα της σοφίτας σου. πλέον η σοφίτα μπορεί να κατεβαίνει και από κάτω απο το δοκάρι στήριξης της στέγης, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρχει σοφίτα ομο επίπεδη με δόμηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panagiotis Andrianopoulos Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2023 Ιδια αποροία έχω και εγώ, έχω 50 τ.μ ισόγειο και θέλω να κάνω σοφίτα 25τ.μ. Λόγω ότι είμαι εκτός σχεδίου δύναμαι να κάνω όροφο 4,00 μέτρα+1,20. θέλω να κάνω όροφο συνεπίπεδο με σοφίτα η οποία θα είναι πχ 24,00 τ.μ και ο όροφος 1,00 τ.μ. Γίνεται? Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα