sofo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2008 Γεια χαρά, είμαι νέος μηχανικός και αυτό είναι το πρώτο μου post. Μου έχουν ζητηθεί στατικές μελέτες 2 μεταλλικών κτιρίων - α. ένα απλό υπόστεγο/ αποθήκη και β. μεταλλικό κτίριο σχετικό με παρασκευή τροφίμων πιθανότατα υπόψιν υγειονομικού ελέγχου. Επειδή δεν έχω εμπειρία γενικά με στατικά και κυρίως με μεταλλικά, θα εκτιμούσα κάθε παρέμβασή σας σχετικά με το κατάλληλο software προς επίλυση των παραπάνω. Έχω κάνει κάποια σχετική έρευνα (steel, instant) αλλά έχω απορίες σχετικά με την προσωμοίωση του εσωτερικού (γραφεία, δωμάτια, χωρίσματα κτλ) ή εξωτερικού των κτιρίων με ειδικά ελαφριά panels ή άλλα υλικά (μέσω φορτίων?) και κατ'επέκταση της ανάλυσης και διαστασιολόγησης. Απ'ότι καταλαβαίνω διαστασιολογούν μόνον τον κύριο φορέα, ή τα εσωτερικά χωρίσματα θεωρούνται μη-φέροντα (χαμηλού φορτίου)? Συγχωρέστε όποια ασχετοσύνη, απλά θέλω να αντιληφθώ το σκεπτικό της προσωμοίωσης και ανάλυσης. Ευχαριστώ
iovo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2008 Τα panels και τα εσωτερικά χωρίσματα προσομοιώνονται ώς φορτία μόνο. Στην περίπτωση που έχεις εσωτερικό παταρι για τα γραφεία το προσμοιώνεις κανονικα και του βάζεις φορτία μόνιμα και κινητά φορτία για βιομηχανικούς χώρους και χώρους γραφείων. Για τα ανεμοφορτία τώρα θα θεωρήσεις ότι τα θα μεταβιβάσεις τα φορτία των panels στα κατακόρυφα και οριζόντια στοιχεία σου. Γενικά προσομειώνεις δοκούς, υποστυλώματα,τεγίδες, χιαστί για αντισεισμική προστασία και αντιανέμιους. Στην περίπτωση που έχεις γερανογέφυρα προσομοιώνεις και την δοκό που θα στηριχτεί αλλά και τις συνδέσεις της. Αυτά σε γενικά πλαίσια...Ένα σκαρίφημα απο αυτό που έχεις θα βοηθούσε ειδικότερα.
Evan Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2008 Κοίτα σε ότι αφορά τα λογισμικά υπάρχει άλλο παλιότερο post στο οποίο γίνεται αναφορά. Από κει και πέρα προφανώς δεν προσομειώνεις χωρίσματα. για ανεμοπίεση θα πρέπει να διαβάσεις καλά τον EC1 είναι λίγο δυσνόητος στην αρχή αλλά βγάζει τελικά νόημα. Γενικά πρέπει να διαβάσεις πολύ καλά τους EC3 και ΕΑΚ. Πρέπει να καταλάβεις τις δυνατότητες του προγράμματος που θέλεις να αγοράσεις και να δεις τι δεν κάνει ώστε να το κάνεις manualy. ΠΡΟΣΟΧΗ τα ελληνικά προγράμματα έχουν γενικά καποιες ελλείψεις διαφορετικές μεταξύ τους. Βέβαια με σωστή κρίση δεν έχεις πρόβλημα. Μπορεί να υπερδιαστασιολογήσεις βέβαια. Αν έχει γερανογέφυρα (που δεν το βλέπω στα τρόφιμα) θα πρέπει να σου δώσει ο προμηθευτής την δύναμη που ασκείται κατά το σταμάτημά της. Αυτά εν ολίγοις.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2008 Τιμές Προγραμμάτων Η/Υ (και μεταλλικών). Δοκιμαστικές εκδόσεις προγραμμάτων Η/Υ (και μεταλλικών). Συζήτηση σχετική με τα προγράμματα για μεταλλικές. Προτεινόμενα βιβλία για μεταλλικές.
sofo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2008 Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές. Ίσως επανέλθω αργότερα με νέες ερωτήσεις.
nikoszam Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2010 Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θα συνεχίσω σ'αυτό. Ελπίζω να κολλάει. Σε συζήτηση με συναδέλφους για κανονικό μεταλλικό βιομηχανικό κτίριο (6μ) με πατάρι (στο +3.00) το οποίο αποτελείται από παράλληλα πλαίσια και έχει Διαγώνιους συνδέσμους χωρίς εκκεντρότητα δημιουργήθηκε το εξής ερώτημα: Θα χρησιμοποιηθεί κατα ΕΑΚ, πιν 2.6, Συντελεστής συμπεριφοράς q 1α) 4.00 Για πλαίσια 1β) 3.00 διαγώνιοι σύνδεσμοι στα οποία θα γίνει εξαίρεση από τον κανόνα αποφυγής πλαστικών αρθρώσεων σε υποστηλώματα (μονώροφο κτίριο ή κανονικό διώροφο χωρις πρόβλεψη?) 2) 1.50 καθώς θα πρέπει να κατασκευαστεί ΧΑΑΠ?
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2010 Εκ πρώτης όψεως, υποθέτοντας ότι πρόκειται για τυπική κατασκευή που δεν έχει κατάλληλη μόρφωση του φορέα για σωστή απόκριση, q=1,5...
terry Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2010 Παρε q = 1.5 Αν ειναι ισογειο βιομηχανικο, δεν θα εχεις προβλημα, ο ανεμος θα ειναι κυρια φορτιση...
nikoszam Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2010 Παρε q = 1.5 Kαταρχάς ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Δευτερον ευχαριστώ που συμπίπτει με τη δική μου τοποθέτηση (αν και διαταράχθηκε αρκετα) Με q=1.5 δε θα οδηγηθουμε λογικα σε λίγο μεγαλύτερες διατομές απ ότι με q=3 ή 4? Και η βασική ερώτηση είναι η εξής: Κανονιστικά (υπάρχει αυτη η λέξη?), δλδ σύμφωνα με τον ΕΑΚ, δεν είμαστε σωστοί σε κάθε περίπτωση?
terry Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2010 Σωστοτατος εισαι.... Αυτο σου ειπα, η κυρια φορτιση σου θα ειναι ο ανεμος, αρα αυτος θα σου κανονισει τις διατομες και οχι τα σεσμικα φορτια...Εκτος αν εχεις κανενα παταρι με πλακα ΟΣ ή δεν ξερω τι αλλο...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα