Pacman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2013 Καλησπέρα, Χρειάζομαι την συμβουλή όποιου συναδέλφου γνωρίζει σχετικά με την παρακάτω κατασκευή. Πρόκειται για μια δεξαμενή θερμικής επεξεργασίας ρευστών τροφίμων. Θα είναι κυλινδρική με διπλά τοιχώματα. Ανάμεσα στα διπλά τοιχώματα θα υπάρχει νερό το οποί θα θερμαίνεται στο κάτω μέρος της κατασκευής με αντίσταση. Στο πάνω μέρος θα υπάρχει ένας αναδευτήρας. Εσωτερικά η διάμετρος θα είναι 81cm και το βάθος 1,47m. Επιπλέον σκέφτομαι και ένα τρίτο πολύ λεπτό εξωτερικό τοίχωμα που θα περικλείει κάποια μόνωση. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής: Τι απόσταση θα πρέπει να έχουν μεταξύ του τα τοιχώματα που θα περικλείουν το νερό; Τι μονωτικό υλικό να χρησιμοποιήσω; Έχω στον νου μου πετροβάμβακα αλλά δεν ξέρω αν είναι κατάλληλος για να βρίσκεται σε περιβάλλον τροφίμων. Οποιαδήποτε επιπλέον συμβουλή καλοδεχούμενη
astrah Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2013 Θα πρέπει να γνωρίζεις το βάρος του ρευστού τροφίμου, την θερμοκρασία που θα έχει κατά την είσοδό του στην δεξαμενή, την διαδικασία και την θερμοκρασία που απαιτείται στα στάδια επεξεργασίας. Επίσης, με δεδομένο ότι πρόκειται για 0,75m3 ρευστού... με μόνο αντίσταση-εις στον πάτο είναι σίγουρο ότι δεν θα έχεις ομοιόμορφη θερμοκρασιακή κατανομή, που ίσως είναι απαραίτητη.... θα πρότεινα την δημιουργία ενός σπιράλ ανάμεσα στα δύο τοιχώματα που θα ρέει το νερό με έναν μικρό κυκλοφορητή, και όχι "χύμα" το νερό το οποίο θα εμφανίσει, σίγουρα, διαστρωμάτωση... Ενοείται ότι πρέπει να τοποθετηθεί μόνωση... κοίτα και την περίπτωση του αφρού πολυουρεθάνης που βάζουν στα δοχεία αδρανείας - αποθήκευσης....
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα