Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτικός πίνακας σε ντουλάπα


Theodosia Digalaki

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

 

Έχω σχεδιάσει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση ενός γηροκομείου και έχω τοποθετήσει για κάθε δωμάτιο ξεχωριστό ηλεκτρικό πίνακα, εντοιχισμένο και μέσα σε ντουλάπα ρούχων, η οποία δεν κλειδώνει. Ο ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης που πήρε το έργο ισχυρίζεται ότι οι πίνακες δεν μπορούν να μπουν στην ντουλάπα, επειδή έτσι αναφέρεται στον ΕΛΟΤ HD384. Έψαξα το πρότυπο και δεν βρήκα τέτοιο περιορισμό.

 

Γνωρίζει κάτι, κάποιος επί του θέματος;;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

οι ηλεκτρικοί πίνακες πρέπει να τοποθετούνται σε σημείο εύκολα προσβάσιμο, ώστε σε περίπτωση που καταστεί ανάγκη (φωτιά) να μπορεί εύκολα και άμεσα να γίνει διακοπή του ρεύματος... Σε τέτοιες "ξενοδοχειακού τύπου" εγκαταστάσεις συνήθως τοποθετείται στην είσοδο του δωματίου ώστε να μπορεί να γίνει διακοπή ρεύματος χωρίς να πρέπει να "μπει" κάποιος μέσα στο δωμάτιο...  Ανεξάρτητα από τον HD384, μέσα σε ντουλάπα δεν ενδείκνυται...

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ο ηλεκτρολόγος θέτει θέμα ποινικής ευθύνης και θέλει ενυπόγραφη δική μου εντολή, αυτό που ρωτάω είναι αν παραβιάζεται κάποιος κανονισμός και όχι τι ενδείκνυται. Στη συγκεκριμένη εφαρμογή εσκεμμένα επιλέχτηκε αυτή η λύση, ώστε η πρόσβαση να μην είναι άμεση και εύκολη και ηλικιωμένους ανθρώπους με συχνά περιορισμένη αντίληψη.

Link to comment
Share on other sites

Βρες καλύτερα καμια φόρμουλα με πίνακα με κλειδάκι, τώρα για να βρεις στον ΕΛΟΤ συγκεκριμένη αναφορά αν επιτρέπεται ή όχι σε ντουλάπες το βλέπω χλωμό. Ουσιαστικά κατά τη γνώμη μου σκοντάφτει και στην αναφορά του προτύπου περί προσιτότητας του συνόλου των υλικών της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ο ηλεκτρολόγος θέτει θέμα ποινικής ευθύνης και θέλει ενυπόγραφη δική μου εντολή,

k καλα κανει, αφου

ο ελοτ 384 το ορίζει στο 513

εσυ, theodosia  θα έβαζες ποτέ τον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού σου σε ντουλάπα?

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.