Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τύποι θεμελίωσης τυπικών μεταλλικών κτηρίων.


 

Recommended Posts

Θα ηθελα να δω εναν ξυλοτυπο θεμελιωσης μεταλλικης κατασκευης...αν μπορουσε να ανεβασει καποιος..ευχαριστω...Χαρη ωραιο το betonexpress...το ειχα ακουσει παλιοτερα αλλα δεν ειχα δωσει σημασια...Σου λυνει τα χερια για γρηγορες αλλα ακριβεις εκτιμησεις....

Link to comment
Share on other sites

Πέδιλα και συνδετήρια πεδιλοδοκός περιμετρικά του κτιρίου. Εναλλάκτικα σκέτη πεδιλοδοκός μεγάλου πλάτους πέλματος, επίσης περιμετρικά. Προσομείωση κατευθείαν με Κς, χωρίς θεώρηση πάκτωσης στην βάση του υποστηλώματος.

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικα αυτο που λεει ο χαρης κανω & γω. Τακοι ( beton) κατω απο τις θεσεις των υποτων (πχ 50χ50) , που καταληγουν σε πεδιλα (πχ 2χ2).Μεταξυ των τακων τοιχεία που στη βαση τους καταληγουν σε πελμα πλατους 0.80χ0.40 με διαμορφωση σαν πεδιλοδοκο δηλ τσερκι και καλος διαμηκης οπλισμος καθως και εγκαρσιος Φ14/15.

 

Το μεταλλικο το λυνω στο ΕΤΑΒs και μετα περναω απο κατω με shell elements τα τοιχεια με τα πεδιλα τους καθως και τα πεδιλα. Φυσικα base pressures το ΕΤΑΒΣ δεν δινει και για τον ελεγχο επιτρεπομενων τασεων το στελνω στο SAFE.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως πάνω κάτω συμφωνούμε μεταξύ μας.

 

terry το συνδετήριο δοκάρι αν έχει μεγάλο μήκος δεν λειτουργεί.

 

Pano δεν διαφωνώ αλλά υποτίθεται ότι στην uls θεν θα αστοχήσουν αυτά που περιγράφεις. Ειδικά τα αγκύρια. Πρέπει όλα να αντέξουν ακόμα και η επικάλλυψη και σίγουρα τελευταία η θεμελίωση.

 

Χάρη ναι πρέπει να μπαίνουν όλα. Αυτό δεν κάνει το instant. Αλλά την στρέψη πως θα την υπολογίσεις? Έπειτα στρίβει όλο μαζί....επίσης έχεις και πόρτες....Αν έχεις υπόγειο δεν καταλαβαίνει τίποτα...

 

Paktomenos πολύ καλό αυτό που κάνεις αλλά απαιτεί επαναλήψεις.

Link to comment
Share on other sites

Ας μην ειναι κατάναγκη ορθογωνικης διατομης, ας ειναι μορφης πεδιλοδοκου...Γενικα μονο περιμετρικα τοποθετειτε πεδιλοδοκους?? Στη διευθυνση των πλαισιων (συνδεση των υποστηλωματων μεταξυ τους για ολα τα πλαισισ)???

Link to comment
Share on other sites

πάνω από 12 μέτρα νομίζω δεν είναι υποχρεωτική κατά ΕΑΚ.

Στην πραγματικότητα τι να την κάνεις μια ΣΔ 15 π.χ μέτρων? Δεν λειτουργεί. Για μικρά ανοίγματα οκ

Αν είναι πεδιλοδοκός είναι σπατάλη.

Καλύτερα μεγαλύτερα πέδιλα.

Link to comment
Share on other sites

Οι πόρτες πού κολλάνε;

Η στροφή δεν είναι ίδια όταν το πέδιλο είναι μεμονωμένο και όταν είναι συνδεδεμένο αριστερά και δεξιά με τοιχώματα 20/150 με πέλμα 60/30 + το χώμα που συμπιέζεται (πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια) δημιουργώντας παθητικές ωθήσεις.

Επιπλέον, τα δυο ακραία πέδιλα που συνδέονται και στις δύο διευθύνσεις με τοιχώματα, πρακτικά δεν στρίβουν καθόλου.

Αυτή τη δυστρεψία δεν την εισάγουμε καθόλου στο μοντέλο μας. Υπάρχουν κάποιοι τρόποι αλλά ...

 

Όταν έχουμε υπόγειο, δεν κινδυνεύουμε από ολίσθηση ή ανατροπή αλλά κάπως πρέπει να διαστασιολογήσουμε τη θεμελίωση όπως και όλο το υπόγειο. Δυστυχώς για όσους έχουν Instant και αντίστοιχα προγράμματα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το Fespa ή κάποιο αντίστοιχο, να εισαγάγουν τα φορτία από το Instant και να κάνουν επίλυση υπογείου/θεμελίωσης.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις, λογισμικό που αντιμετωπίζει μεικτές κατασκευές από σκυρόδεμα και μέταλλο έχει ένα σοβαρό πλεονέκτημα.

Link to comment
Share on other sites

Πχ το ETABS που δουλεύω αν θες να λύσεις με ΕΑΚ ΕΚΩΣ η μοναδικη λυση είναι να στησεις τη γεωμετρια του μοντελου στο Stereostatika με υποσττα απο beton στη θεση των μεταλλικών , να το στειλεις στο ETABS να το φορτισεις να το λυσεις κανονικα με μεταλλικους στυλους, να προσεχεις μην κανεις καποια ενεργεια - αλλαγη που το STereostatika δεν θα αναγνωρίζει και μετά να το στειλεις πίσω στο Stereostatika gia na lyseiw ekei mono th uemelivsh. ΣΗμειωτέον ότι διαβάζει απο το ETABS μονο τις φορτισεις G,Q,Σεισμος και κανει τους συνδυασμούς μόνο του το STereostatika οποτε οποιαδηποτε αλλη φορτιση ή συνδυασμό δεν μπορείς να ελεγξεις τη θεμελιωση με αυτά, το οποίο θεωρώ σοβασρή αδυναμία του προγραμματος. Θεωρ'ω οτι είναι σε πρ'ωιμο στάδιο ακόμα η συνεργασία των δύο προγραμμάτων.

 

Χάρη όταν λες ότι υπάρχει τρόπος τι εννοείς? Μέσα στο Instant?¨η γενικά σε όλα τα προγραμματα?

Link to comment
Share on other sites

Γενικώς. Αρκεί να μπορείς να βάλεις στροφικά ελατήρια και όχι μόνο. Το θέμα είναι τι χαρακτηριστικά θα βάλεις σ' αυτά. Νομίζω όμως ότι ξεφεύγουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.