ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Χάρη για τις πόρτες το είπα επειδή εκεί διακόπτεται το τοιχείο. Σε ένα μακρόστενο κτίριο τα εγκάρσια τοιχεία βοηθούν μόνο στα άκρα. Το πέλμα του περιμετρικού πεδιλοδοκαριού κατά την γνώμη μου έχει πολύ μικρή επιρροή. 60 εκ πέλμα δεν λέει και πολλά πράγματα. Όταν έχουμε υπόγειο συνήθως προκύπτουν μεγάλοι στύλοι για να πατήσουν οι πλάκες έδρασης του μεταλλικού και γενικώς δεν επηρεάζεται το υπόγειο. Αλλα αν θες να το ελέγξεις χώρια μπορείς να το βάλεις στο Φεσπα και να ορίζεις επικόμβια φορτία, όπως και εσύ αναφέρεις. Πλέον αυτό είναι πολύ έυκολο
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Γιατί να διακοπεί το τοίχωμα. Μάλλον εννοούμε άλλο πράγμα. Θεωρώ ότι η θεμελίωση γίνεται στο -1,50μ σε σχέση με το 0,00 που είναι το δάπεδο του ισογείου. Υπόγειο δεν υπάρχει. Μεταξύ των πεδίλων κατασκευάζεται περιμετρικό τοίχωμα με κορμό 20/150cm και πέλμα 60/30cm. Ακόμα και το δάπεδο να είναι υπερυψωμένο κατά 0,50μ και η θεμελίωση να γίνει στο -1,00μ (σύνηθες) πάλι δεν διακόπτεται το τοίχωμα που περιέγραψα. Το πέλμα δεν συνεισφέρει σημαντικά, τουλάχιστον όχι όσο το τοίχωμα 20/150 του οποίου η συνεισφορά δεν νομίζω ότι είναι αμελητέα και στη μη ολίσθηση του πεδίλου και στη μη ανατροπή αυτού.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Α Οκ τότε. Και μόνο το τεράστιο μπάζωμα στο πέδιλο φτάνει. Πάντως γενικώς δεν κάνουμε τόσο βαθιές εκσκαφές, αλλά εντάξει Συμφωνούμε
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Για το βάθος της εκσκαφής το οποίο βέβαια εξαρτάται από το έδαφος και το είδος του κτηρίου, θα συμφωνήσω ότι το σύνηθες είναι 1,00μ. Σύνηθες όμως δεν είναι και η υπερύψωση του ισογείου κατά 0,30-0,50μ; Αν προσθέσουμε και το βάρος των τοιχοποιιών από εμφανή τούβλα που μπορεί να υπάρχουν αντί πάνελ. Αν προσθέσουμε το βάρος των περιμετρικών τοιχωμάτων άνω της στάθμης του δαπέδου ισογείου (ναι, αυτά διακόπτονται από τις πόρτες). Τότε δεν έχουμε ακόμα πιο σημαντικά βάρη που αποτρέπουν την ολίσθηση και ανατροπή των πεδίλων;
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Ναι και μάλιστα αυτά υπολογίζονται. Είναι όμως πολύ σύνηθες να είναι τα πάντα σχεδόν επιφανειακά και χωρίς πολλά πολλά. Δάπεδο, μόνιμα και χαμηλό τοιχείο.
panos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 όπως είχα γράψει και παλαιότερα ο έλεγχος ανατροπής και ολίσθησης σε μεμονωμένο πέδιλο είναι μια μεγάλη ανοησία για τις συνήθεις κατασκευές και μόνο διδακτικό χαρακτήρα έχει. Εφόσον τα πέδιλα συνδέονται με συνδετήρια δοκάρια κατ. ελάχιστον ανατροπή θα σήμαινε οτι σπάει το δοκάρι ακριβώς στην ένωση με το πέδιλο και αυτό με την σειρά του στρίβει που δεν υπάρχει τέτοια θεώρηση, ολίσθηση θα σήμαινε πάλι όλος ο φορέας θα πρέπει να ολισθήσει. Με άλλα λόγια ανατροπή και ολίσθηση όλου του φορέα εξεταζόμενο ώς στερεό σώμα θα είχε νόημα. Οτιδήποτε άλλο για μένα είναι όχι μόνο περιττό αλλά και λάθος ώς παραδοχή. Φαντάζεστε δηλαδή ανατροπή πεδίλου? μόνο σε καταστάσεις ρευστοποίησης ή άνωσης θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Κατα τα άλλα τέτοιες προειδοποιήσεις των προγραμμάτων τις αγνοώ ελαφρά τη καρδία.
Evan Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Άρη, Δηλ. αν εγώ περάσω για θεμελίωση πεδιλοδοκό περιμετρικά και τοποθετήσω ελατήρια κατά Ζ (κατακόρυφα) δεσμεύσω UX UY RZ θα πρέπει να κάνω έλεγχω ανατροπής στην πεδ/κο κατά την διέυθυνση του πλαισίου?
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Pano σε μεμονωμένα πέδιλα η ανατροπή έχει μεγάλη σημασία. Σε πέδιλα με ΣΔ δεν έχει μεγάλη αλλά έχει. Δεν είναι μόνο οι ροπές που αναλαμβάνει ένα μεγάλο πέδιλο. Εξάλλου βάζεις ΣΔ σε ένα κλασικό 20μ πλαίσιο? Η ανατροπή πρέπει να ελέγχεται αλλά με όλα τα ελαφρυντικά στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας. Και κάτι άλλο. Ακόμα και ΣΔ να έχεις μπορείς να ελέγξεις αν θες την ανατροπή. Βάζεις στο μοντέλο την συνδετήρια δοκό, αντί για πακτώσεις ελατήρια και μετά κάνεις επαναλήψεις. Ελέγχεις αν για την τελική ροπή που έχεις στο ελατήριο το θεμέλιο έχει την κατάλληλη ενεργή επιφάνεια. Αν ναι τοτέ οκ. Αν όχι αλλάζεις θεμέλιο και ελατήριο και ξαναλύνεις. Εvan ναι κατά την γνώμη μου Δείτε και σελ 375 "Σχεδιασμό δομικών Έργων από Χάλυβα" Σημείωση: Είμαι υπέρμαχος της οφθαλμοστατικής αλλά όπως έλεγε ο Αβραμίδης προσοχή στα χαλασμένα από τα προγράμματα, στατικά αισθητήρια μας. Ναι μεν να μειώσουμε τις διαστάσεις αλλά μετά από επίλυση = απόδειξη.
Evan Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Αν κάνω το εξής όπως κουβεντιάσαμε: πρότεινες έλεγχο στο μήκος επιρροής της πεδ/κου δηλ, για τους υπόλοιπους που δεν ήταν παρόντες/παρούσες, αν έχω ανά 6 μ πλαίσια μήκος επιρροής 3+3μ=6μ. Εφαρμόζω τις δυνάμεις στην κολώνα και θεωρώ ράβδο αμφίπακτη στρεπτικά. Άρα έχω την γωνία στροφής οπώτε μπορώ να βρω την ανασήκωση του πέλματος. Ελέγχω με 1/3 της επιφάνειας αν ισχύει περνάει, αν όχι αυξάνω το πέλμα.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2008 Evan εννοείς αν αντί για πέδιλα βάλεις μια θεμελιολωρίδα Αν εννοείς κάτι τέτοιο τότε λύνεις το πλαίσιο αμφίπακτο και τις αντιδράσεις σου τις πας στο π.χ betonexpress ή στο πρόγραμμα επίλυσης πεδίλου στα downloads και λύνεις πέδιλο με πλάτος 6μ και μήκος όσο η θεμελιολωρίδα. Εκεί ελέγχεται η εκκεντρότητα. Με την γωνία στροφής δεν ξέρω αν είναι σωστό. Και πάλι δεν μου αρέσει αλλά στο λέω γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν θα σου επαληθεύεται η εκκεντρότητα. Πολύ καλό αυτό που είπε ο whatisthis που τα λαμβάνει υπόψην του. πιο απλό από όλα και σίγουρο αυτό που είπε ο Χάρης Χάαρηηηηη που είσαι?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα